Bravo - Karta kodowa FIAT CODE

Awatar użytkownika
Doodik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 274
Rejestracja: 26 mar 2008, 0:00
Lokalizacja: Ogrodzieniec

Bravo - Karta kodowa FIAT CODE

Post autor: Doodik » 24 maja 2010, 19:41

Witam,

Problem dotyczy Fiata Bravo z 98r. 1.9JTD

Czy ktoś z forumowiczów zna sposób lub sam ma możliwość w jakiś sposób odzyskać kod z zagubionej karty kodowej np. po VIN-ie ?
Jestem laikiem w temacie. Widziałem, że ludzi ogłaszają się z możliwością "wyliczenia" kodu . Czy to możliwe ?

Proszę o pomoc, jeżeli potrzeba nawet odpłatną.

argenta67

Re: Karta kodowa FIAT CODE

Post autor: argenta67 » 24 maja 2010, 20:02

Doodik pisze:Witam,

Problem dotyczy Fiata Bravo z 98r. 1.9JTD

Czy ktoś z forumowiczów zna sposób lub sam ma możliwość w jakiś sposób odzyskać kod z zagubionej karty kodowej np. po VIN-ie ?
Jestem laikiem w temacie. Widziałem, że ludzi ogłaszają się z możliwością "wyliczenia" kodu . Czy to możliwe ?

Proszę o pomoc, jeżeli potrzeba nawet odpłatną.
Z kartą działa tylko serwis nie wiem do czego ci ona potrzebna a w dodatku Bravo 98r ma jeszcze code1 a wiec immo dorabiasz bez problemu i karty.

Awatar użytkownika
Doodik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 274
Rejestracja: 26 mar 2008, 0:00
Lokalizacja: Ogrodzieniec

Re: Karta kodowa FIAT CODE

Post autor: Doodik » 24 maja 2010, 20:05

Dokładnie potrzebny mi kod do zaprogramowania pilota centralnego zamka. Mam instrukcje kodowania oparta właśnie na kodzie z karty. Stąd moje pytanie

argenta67

Re: Karta kodowa FIAT CODE

Post autor: argenta67 » 24 maja 2010, 21:05

Nie wiem co to za instrukcja ale nie jestem pewien czy ta instrukcja dotyczy tego co piszesz, zrób scan i zamieść tu.

Awatar użytkownika
Doodik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 274
Rejestracja: 26 mar 2008, 0:00
Lokalizacja: Ogrodzieniec

Re: Karta kodowa FIAT CODE

Post autor: Doodik » 24 maja 2010, 22:09

Instrukcja programowania pilota

Proszę o info czy dobrze zrozumiałem, że to o ten kod chodzi. Ewentualnie będę wdzięczny za alternatywna metodę rozwiązująca problem.

argenta67

Re: Karta kodowa FIAT CODE

Post autor: argenta67 » 25 maja 2010, 5:28

"Jeśli nie przejdziesz pomyślnie punktu 1 i 2 to raczej pomyśl o uniwersalnym sterowniku (taniej, szybciej, prościej...)


W tym wypadku to uniwersalny sterownik tak jak to napisał tam kolega.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”