Lancia Ypsilon LPG??
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lancia Ypsilon LPG??
Witam wszystkich!
Jako student przymierzam się do zakupu Ypsilon-ki w silniku 1,2 i teraz moje pytanie: Jak to auto spisuje się na LPG??
Myślę o wersji 16v ale od biedy gdyby miała lepiej współpracować z gazem może być i 8v.
Ma może ktoś takie autko z lpg i podzieli się swoimi uwagami spostrzeżeniami??
Dodam że instalacje chce założyć samemu tzn. Kupić auto bez instalacji i dopiero później założyć.
I teraz następne pytanie: Jaką instalacje ?? II generacji czy też IV?
Za wszelkie informację będę niezmiernie wdzięczny.
Jako student przymierzam się do zakupu Ypsilon-ki w silniku 1,2 i teraz moje pytanie: Jak to auto spisuje się na LPG??
Myślę o wersji 16v ale od biedy gdyby miała lepiej współpracować z gazem może być i 8v.
Ma może ktoś takie autko z lpg i podzieli się swoimi uwagami spostrzeżeniami??
Dodam że instalacje chce założyć samemu tzn. Kupić auto bez instalacji i dopiero później założyć.
I teraz następne pytanie: Jaką instalacje ?? II generacji czy też IV?
Za wszelkie informację będę niezmiernie wdzięczny.
Re: LANCIA YPSILON LPG??
IIgen bedzie prosta w zalozeniu i zestrojeniu ,
z IVgen bedzie gorzej ze wzgledu na "ciekawą" elektronike tego silnika ,
jezeli piszesz ,ze chcesz zakladac sam ,to chcesz zakladac sam ,czy oddac do warsztatu ?
z IVgen bedzie gorzej ze wzgledu na "ciekawą" elektronike tego silnika ,
jezeli piszesz ,ze chcesz zakladac sam ,to chcesz zakladac sam ,czy oddac do warsztatu ?
-
Oczywiście że oddać do warsztatu. Taki mechanik dobry ze mnie nie jest. Przy motocyklu dużo zrobię sam ale rąk do auta nie przykładam .
Chodziło mi o to że mam zamiar kupić auto bez instalacji i po zakupie oddać do założenia.
Chodziło mi o to że mam zamiar kupić auto bez instalacji i po zakupie oddać do założenia.
no to mozesz brac 16v ,niech sie warsztat martwi ,
a tak powaznie ,to IVgen moze byc ciut drozsza niz standardowa ,bo bedziesz musial dolozyc do szybkich wtryskiwaczy ,np. matrix hd344 ,doplata to jakies 300pln do ceny wyjsciowej
a tak powaznie ,to IVgen moze byc ciut drozsza niz standardowa ,bo bedziesz musial dolozyc do szybkich wtryskiwaczy ,np. matrix hd344 ,doplata to jakies 300pln do ceny wyjsciowej
-
A powiedz mi KGB jak możesz co jest nie tak z tą elektroniką silnika??
Zależy mi na tym żeby to wszystko działo dobrze bo miesięcznie ok 1,5tys kilometrów będę robił więc wcale nie tak mało i zależy mi na bezawaryjnej jeździe i niskich kosztach.
Zależy mi na tym żeby to wszystko działo dobrze bo miesięcznie ok 1,5tys kilometrów będę robił więc wcale nie tak mało i zależy mi na bezawaryjnej jeździe i niskich kosztach.
Re: Lancia Ypsilon LPG??
lapie bledy jak cos wychodzi ponad norme ,
dlatego potrzebny ci dobry sterownik i dobre wtryski ,
dobry zestaw dlaciebie to bedzie Stag4 ,matrix hd344 i reduktor alaska (do 90KM jest bardzo dobry i tylko do tylu)
dlatego potrzebny ci dobry sterownik i dobre wtryski ,
dobry zestaw dlaciebie to bedzie Stag4 ,matrix hd344 i reduktor alaska (do 90KM jest bardzo dobry i tylko do tylu)
-
Re: Lancia Ypsilon LPG??
No wielkie dzięki za radę na pewno się przyda.