Dedra - świato stop
Dedra - świato stop
Witam
Jestem szczesliwym posiadaczem tego cacka od niedawna
ale ostatnio zaowazylem pewna rzecz, ktora mnie mocno zaintrygowala.
A mianowicie chodzi o to, ze swiatlo STOPU pali sie nawet przy wylaczonej stacyjce (oczywiscie po wcisnieciu hamulca), czy to jest normalne??
Bo w innych autach wylaczenie stacyjki odcina doplyw pradu do obwodu
swiatel (no poza swiatlami postojowymi).
Nie jest to moze zbyt klopotliwe ale chcialbym wiedziec czy tak ma byc.
Jestem szczesliwym posiadaczem tego cacka od niedawna
ale ostatnio zaowazylem pewna rzecz, ktora mnie mocno zaintrygowala.
A mianowicie chodzi o to, ze swiatlo STOPU pali sie nawet przy wylaczonej stacyjce (oczywiscie po wcisnieciu hamulca), czy to jest normalne??
Bo w innych autach wylaczenie stacyjki odcina doplyw pradu do obwodu
swiatel (no poza swiatlami postojowymi).
Nie jest to moze zbyt klopotliwe ale chcialbym wiedziec czy tak ma byc.
Dedra - świato stop
W Dedrze jest to absolutnie normalne. Niektóre autka tak mają (np. mój stary wartburg pyrkacz )
- Kamil
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Dedra - świato stop
Mnie na początku równiez to zastanawiało, ale w tym samochodzie to normalne. Pozdrawiam
- Hamelys
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Odp: Dedra - świato stop
mnie się wydaje, że w każdym samochodzie po naciśnięciu pedału hamulca, palą się tylne STOP-y
Lancia Dedra 1.9 Tdi 1996r.
- AromaticArt
- Klubowicz
- Imię: Krystian
Re: Dedra - świato stop
mercedes a, volvo s40 i wiele innych ktore mialem okazje sprawdzic od tej strony (nie wiem czemu dziwnie zwracam na to uwage, lubie w nocy czerwona poswiate jak zaparkuje samochod, takie zboczenie ) wszystkie tak mialy
Witam panowie we wszystkich samochodach pali się światło stop po wyłączeniu stacyjki i jest to ze względów bezpieczeństwa .Zaliczył bym tu jeszcze światła awaryjne,klakson..
We wszystkim palą się STOP bez kluczyka (nawet w traktorze - sąsiad u babci, a i w kombajnie też - teżna wsi u babci jest).
Jak się nie palą to jest coś nie tak z instalacją w aucie, albo jest popowodziowe - w takich rózne szopki się zdarzają.
Jak się nie palą to jest coś nie tak z instalacją w aucie, albo jest popowodziowe - w takich rózne szopki się zdarzają.