Lybra - alcantara siedzenia

Awatar użytkownika
AromaticArt
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krystian

Lybra - alcantara siedzenia

Post autor: AromaticArt » 02 sty 2010, 23:22

Juz na dniach kupuje moja pierwsza Lancie. Upatrzylem sobie Lancie Lybre 1.9 jtd w sedanie (SW mi wyjatkowo nie na reke :) ). Jutro z rana jade ja zobaczyc. Z tego co do tej pory sie wywiedzialem ma troszke naderwana alcantare na siedzeniu kierowcy (podejrzewam ze rowniez zmechacona, bo to raczej idzie w parze). I teraz pytanie - ile moze kosztowac u tapicera zrobienie tego z powrotem na piekno (chociaz zszycie) i czy w ogole sie oplaca :) Bo moze sobie darowac i szukac dalej (i dalej i dalej....) takiej ktora bedzie w rownie dobrym stanie technicznym ale juz nawet z siedzeniami w porzadku :) Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc (jestem nowy - prosze o wyrozumialosc :D)

Awatar użytkownika
markiz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jerzy

Odp: Lybra - alcantara siedzenia

Post autor: markiz » 02 sty 2010, 23:33

Na zmechacenia-golarka do swetrów
w markecie nie całe 10zł i siedzenia jak nowe (ja jeszcze prałem u fachowca)
Szycie-nie jestem w temacie
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia

Awatar użytkownika
LybraSW
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Michal
Kontakt:

Post autor: LybraSW » 03 sty 2010, 11:44

Co do szycia alcantary to może być problem, bo sam materiał jest drogi a odcienie z palety Lancii nie są dostępne u każdego tapicera. Po za tym nowy kawałek bedzie się różnił od pozostałej tapicerki. Ja mając taki sam problem jak ty, zdecydowałem sie na wymianę foteli przednich. Kosztowało mnie to 600 zł wraz z wymianą u chłopaków w Jaworznie. Fotele nadawały sie do czyszczenia, ale ich stan był świetny.
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW

Awatar użytkownika
Dexahs
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: Dexahs » 03 sty 2010, 17:52

AromaticArt pisze:Juz na dniach kupuje moja pierwsza Lancie. Upatrzylem sobie Lancie Lybre 1.9 jtd w sedanie (SW mi wyjatkowo nie na reke :) ). Jutro z rana jade ja zobaczyc. Z tego co do tej pory sie wywiedzialem ma troszke naderwana alcantare na siedzeniu kierowcy (podejrzewam ze rowniez zmechacona, bo to raczej idzie w parze). I teraz pytanie - ile moze kosztowac u tapicera zrobienie tego z powrotem na piekno (chociaz zszycie) i czy w ogole sie oplaca :) Bo moze sobie darowac i szukac dalej (i dalej i dalej....) takiej ktora bedzie w rownie dobrym stanie technicznym ale juz nawet z siedzeniami w porzadku :) Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc (jestem nowy - prosze o wyrozumialosc :D)

Obejrzyj min. 3 autka na spokojnie i nie podejmuj decyzji zbyt emocjonalnie. To moja rada, na sposoby z tapicerką sposoby już dostałeś :) Moje przednie też są lekko zmechacone i muszę je ogolić. To dość oczywiste, ale pamiętaj że stan foteli zawsze sporo mówi o historii auta.
Nie wiem jaki masz budżet na zakup, ale praktycznie w każdym przedziale znajdą się zadbane egzemplarze jak i rozklekotane strucle.

Powodzenia :)
Lybra 1.9jtd SW '00
Thesis 2.4jtd '05

Awatar użytkownika
AromaticArt
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krystian

Post autor: AromaticArt » 03 sty 2010, 19:37

juz kupiona, teraz tylko po nia pojechac. Widzialem to siedzenie no i ciezko to widze, trzeba bedzie nowe raczej kupic. Zdecydowalem sie dlatego, ze tylko od kierowcy siedzenie jest wytarte, a cala reszta jest w bdb stanie, w sumie bez sladow zuzycia. Widocznie nosil jakies dziwne spodnie :D jak tylko ja przywioze wrzuce fotki do 'nasze lancie' :)

Awatar użytkownika
Sharuga
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Sharuga » 03 sty 2010, 19:38

Dexahs pisze:Obejrzyj min. 3 autka na spokojnie i nie podejmuj decyzji zbyt emocjonalnie. To moja rada, na sposoby z tapicerką sposoby już dostałeś :) Moje przednie też są lekko zmechacone i muszę je ogolić. To dość oczywiste, ale pamiętaj że stan foteli zawsze sporo mówi o historii auta.
Pewnie, nie należy się napalać. Ale stan foteli NIE zawsze mówi o "historii" auta. Ja ważę sporo i chodzę wyłącznie w dżinach - i alcantara leci niemiłosiernie. Jeżdżę jakieś 20 kkm rocznie. Mój kolega będąc przedstawicielem latał niewspółmiernie więcej ale waży połowę tego co ja albo mniej :), zawsze w gajerku i alcantara jak pamiętam po 200 kkm była jak nowa.
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”