Lybra - Centralny zamek

baster
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Lybra - Centralny zamek

Post autor: baster » 20 lip 2009, 9:59

Witam

Mam problem z lyberką a konkretnie z jej otwieraniem i zamykaniem z pilota w kluczyku.

Posiadam kluczyk dwu przyciskowy, na którym dioda po naciśnięciu przycisku otwierania samochodu bądź klapy świeci się.

Niestety samochód otwiera się raz na 50 prób otwarcia pilotem, tak samo bagażnik ( ten może częściej reaguje, powiedzmy raz na 25 prób )

Teraz pytanie, czego to wina ?
Na pewno jest jakiś odbiornik tylko gdzie on się znajduje i czy jeśli to on jest winny to czy można go naprawić czy trzeba wymieniać ?

Awatar użytkownika
jaro1959
Klubowicz
Klubowicz

Odp: Centralny zamek lybra

Post autor: jaro1959 » 20 lip 2009, 10:22

Odbiornik znajduje się w obudowie lampy podsufitowej. Sprawdź najpierw dokładnie kluczyk (stan baterii, przycisków ). Ja miałem zimny lut na płytce kluczyka, poprawiłem i działa o.k.
Lybra 1,9 jtd SW ,Ypsilon 1,1 , (wcześniej 14 szt. innej Włoszczyzny)

baster
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Odp: Centralny zamek lybra

Post autor: baster » 20 lip 2009, 10:30

jaro1959 pisze:Odbiornik znajduje się w obudowie lampy podsufitowej. Sprawdź najpierw dokładnie kluczyk (stan baterii, przycisków ). Ja miałem zimny lut na płytce kluczyka, poprawiłem i działa o.k.
Bateria jest nowa. Mikrostyki zostały wymienione ( poświęciłem jeden z trzech kluczyków na rozbiórkę ... był zaklejony niestety ale udało się go nie połamać )
Tak jak mówie, dioda się świeci a samochód się otwiera raz na kilkadziesiąt prób.

czerwony3248
Dopiero zaczyna na naszym forum

Odp: Lybra - Centralny zamek

Post autor: czerwony3248 » 24 lip 2009, 18:19

Witam jestem nowy ale niestety też mam ten sam problem tylko że u mnie czasami dioda świeci cały czas i po tygodniu bateria się rozładowała pomóżcie co to może by co trzeba zrobi żeby to naprawi jak kolega wyżej poprawiłem luty w kluczyku ale to nic nie dało i dalej otwiera jak chce a teraz baterię całkiem wyciągnąłem bo jedna już po tygodniu padła byłbym wdzięczny za pomoc bo troszku mnie denerwuje że mam central z pilota a trzeba otwierac ręcznie dzięki i pozdrawiam.

Piotr B

Odp: Lybra - Centralny zamek

Post autor: Piotr B » 26 lip 2009, 16:56

Witam. Też mam ten sam problem. Bateria nowa, luty poprawione, mikrostyki sprawdzone, blaszki dogięte i działało prawidłowo może 2tyg. Teraz raz na 20 razy zamknie lub otworzy z pilota. Będę wdzięczny za info od osób z większym doświadczeniem z Lybrą czy da się to jakoś doprowadzić to porządku czy od razu wymieniać sterownik i kluczyk jak to opisane jest w dziale zrób to sam. Dzięki. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”