Lybra - przeraźliwy pisk !
Lybra - przeraźliwy pisk !
Cześć, dzisiaj jadąc do pracy zatrzymałem się na skrzyżowaniu i nagle Lybra wydała taki przeraźliwy 2 sekundowy pisk z siebie, że nie wiedziałem co się dzieje.
Nie był to pisk hamulców bo już stałem.
Taki jakby ultradźwięk z komputera ale dosłownie nie jestem pewien czy to nawet z wnętrza samochodu. Tak jak piszę, pisk o bardzo wysokim natężeniu, że nawet nie jestem pewien czy to z mojego samochodu.
Żadne kontrolki się nie zaświeciły, silnik cały czas pracował, radio grało (może z radia taki dźwięk poszedł).
Spotkał się ktoś z taką sytuacją ?
Nie był to pisk hamulców bo już stałem.
Taki jakby ultradźwięk z komputera ale dosłownie nie jestem pewien czy to nawet z wnętrza samochodu. Tak jak piszę, pisk o bardzo wysokim natężeniu, że nawet nie jestem pewien czy to z mojego samochodu.
Żadne kontrolki się nie zaświeciły, silnik cały czas pracował, radio grało (może z radia taki dźwięk poszedł).
Spotkał się ktoś z taką sytuacją ?
Lybra - Przeraźliwy pisk !
może najechałeś na ....kotka 

LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Mnie do śmiechu wówczas nie było 
Mam nadzieję, że się to nie powtórzy bo faktycznie ciężko to wytłumaczyć i co w ASO powiem ?

Mam nadzieję, że się to nie powtórzy bo faktycznie ciężko to wytłumaczyć i co w ASO powiem ?

a czy przypadkiem temperatura otoczenia nie spadła do 3 stopni? jeśli tak to miało Cię to poinformować, że przyczepność może spaść...
ale w tym przypadku to nie jest przeraźliwy pisk"harnas" pisze:a czy przypadkiem temperatura otoczenia nie spadła do 3 stopni? jeśli tak to miało Cię to poinformować, że przyczepność może spaść...

Powiedz , że ślizga ci się pasek od wspomagania !"kaeres" pisze:i co w ASO powiem ?
Kiedyś: 3 Zastavy 1100; 4xFiat Ritmo (65, 85, 90, 100); Fiat 126; 2xAlfa 33 1,5 i 1,3; Citroen Saxo 1,1; Tempra SW 4x4; Brava 1,6 16V; Dedra SW 2,0 16V , Dedra SW 1,8 8V; Delta 1,6 16V, Lancia Y 1,4; Alfa 156 2,0 JTS
Obecnie (do spółki z synami): Zastava 1100; BMW 329, 340 , 2x529 , 745 ; Delta 2,0 16V turbo 4x4; Alfa 159 2,4 Q4
Obecnie (do spółki z synami): Zastava 1100; BMW 329, 340 , 2x529 , 745 ; Delta 2,0 16V turbo 4x4; Alfa 159 2,4 Q4
Ja dziś miałem to samo co ty. Temperatura spadła poniżej 3 stopni i strasznie zapiszczało, aż uszy bolały. To ostrzega przed niską temperaturą z możliwymi gruntowymi przymrozkami. Na pewno jeszcze nie jeden raz to usłyszysz, ale lepiej nie jedź z tym do ASO bo mogą za to nieźle skasować 

Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła
@schab - mówisz o wielorowkowym, który wymieniałem tydzień temu ?
W życiu tak nie piszczy pasek !
To było coś innego.
harnaś "a czy przypadkiem temperatura otoczenia nie spadła do 3 stopni? jeśli tak to miało Cię to poinformować, że przyczepność może spaść..."
A to ciekawe rzeczy opowiadasz
Szczerze powiem, że nie miałem pojęcia iż w ogóle Lybra ma coś takiego.
Faktycznie daje znać dźwiękowo, że temp. jest niska ?
Edit:
O Fugaz to potwierdził !
Faktycznie tak mnie będzie straszył ??
Z jednej strony świetna opcja ale z drugiej na prawdę nieźle się wydygałem i mogłem zagrozić otoczeniu. Mam nadzieję, że to będzie tylko podczas postoju robił. I powinien to w inny sposób sygnalizować - jakimś komunikatem na I.C.S.
W życiu tak nie piszczy pasek !
To było coś innego.
harnaś "a czy przypadkiem temperatura otoczenia nie spadła do 3 stopni? jeśli tak to miało Cię to poinformować, że przyczepność może spaść..."
A to ciekawe rzeczy opowiadasz

Szczerze powiem, że nie miałem pojęcia iż w ogóle Lybra ma coś takiego.
Faktycznie daje znać dźwiękowo, że temp. jest niska ?
Edit:
O Fugaz to potwierdził !
Faktycznie tak mnie będzie straszył ??
Z jednej strony świetna opcja ale z drugiej na prawdę nieźle się wydygałem i mogłem zagrozić otoczeniu. Mam nadzieję, że to będzie tylko podczas postoju robił. I powinien to w inny sposób sygnalizować - jakimś komunikatem na I.C.S.
Zgodnie z instrukcją:
"System klimatyzacji wyposażony jest w alarm akustyczny, który emituje trzy sygnały dźwiękowe, gdy temperatura zewnętrzna jest mniejsza lub równa 3 °C, informując kierowcę o możliwości wystąpienia oblodzenia drogi."
U mnie nie ma 3 sygnałów a jeden niezbyt przyjemny (to już kwestia gustu) i głośny...
"System klimatyzacji wyposażony jest w alarm akustyczny, który emituje trzy sygnały dźwiękowe, gdy temperatura zewnętrzna jest mniejsza lub równa 3 °C, informując kierowcę o możliwości wystąpienia oblodzenia drogi."
U mnie nie ma 3 sygnałów a jeden niezbyt przyjemny (to już kwestia gustu) i głośny...
No to sobie wyjaśniliśmy już wszystko.
Dzięki za pomoc.
Dzięki za pomoc.
Ja dzisiaj tez przezyłem szok Ten Pisk jest straszny. Dobrze ze to tylko to ja Myślałem ze silnik padł albo,że to jakis sygnał wyłączenia ogrzewania szyby
Aha u mnie rano rzeczywiscie pokazywało 3 stopnie

Była lancia dedra 2,0tds ,Teraz lancia lybra 2,4 jtd
według mnie to nic strasznego.."Moglaj" pisze:Ja dzisiaj tez przezyłem szok Ten Pisk jest straszny. Dobrze ze to tylko to ja Myślałem ze silnik padł albo,że to jakis sygnał wyłączenia ogrzewania szyby![]()
Aha u mnie rano rzeczywiscie pokazywało 3 stopnie

widać nie wszystkie Lybry miały przyjemne trzy sygnały jak to w instrukcji jest opisane i jakimi delektuje się vincenzo. niektórzy są skazani na średnio miły pisk...
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
3 normalne sygnały dźwiękowe...na pisk to raczej nie wygląda...