Lybra - ABS
Lybra - ABS
Witam
W czasie jazdy autem zapaliła się kontrolka ABS, rzecz jasna ABS w tym momencie brak. Kontrolka nie gaśnie. Gdzie szukać przyczyny ?
Ostatnio wymieniałem piastę lewego koło i klocki. Może szukać tam ?
Proszę o radę.
W czasie jazdy autem zapaliła się kontrolka ABS, rzecz jasna ABS w tym momencie brak. Kontrolka nie gaśnie. Gdzie szukać przyczyny ?
Ostatnio wymieniałem piastę lewego koło i klocki. Może szukać tam ?
Proszę o radę.
Lancia Lybra 2,4 JTD
Lybra - ABS
Na twoim miejscu najpierw tam bym popatrzył moze jakis kabel sie przetarł albo czujnik wypadł....
Była lancia dedra 2,0tds ,Teraz lancia lybra 2,4 jtd
Lybra - ABS
U mnie kiedys sie zapalilo, jak mialem malo plynu hamulcoego (ale tylko w trakcie hamowania). Moze u ciebie bedzie podobnie?
Lybra 1,8 - już nie 

Lybra - ABS
hmm płyn hamulcowy właśnie jest, chyba muszę poszukać jakiegoś przerwanego obwodu, zabawa się zaczyna !"kubi2" pisze:U mnie kiedys sie zapalilo, jak mialem malo plynu hamulcoego
Powiem szczerze, że ostatnimi czasy moja Lybra coraz częściej mnie zawodzi.
Lancia Lybra 2,4 JTD
Lybra - ABS
Witam.
Przyczyna znaleziona. Mechanik podczas pracy przy lewym kole naderwał czujnik i w trakcie jazdy urwał się całkowicie.
Pozdrawiam
Przyczyna znaleziona. Mechanik podczas pracy przy lewym kole naderwał czujnik i w trakcie jazdy urwał się całkowicie.
Pozdrawiam
Lancia Lybra 2,4 JTD
Lybra - ABS
A czy zapalane się kontrolki ABS może mieć związek z jakimś zawilgoceniem? Bo dwukrotnie mi się zapaliła ta kontrolka - raz po wyjeździe z myjni (wtedy dość intensywnie pucowałem felgi) i ostatnio podczas bardzo intensywnej ulewy i zaliczeni kilku kałuży. Kontrolka po jakimś czasie zgasła.
Lancia Lybra 1,8 Berlina, Bordeaux Favignana
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Adam
Lybra - ABS
To by wyglądało np. na uszkodzoną osłonę kabelka i jak podejdzie woda jest zwarcie, trzeba by się przyjrzeć czy nie jest tam coś przytarte, popękane.
LYBRA 1,9 JTD '2000