Kappa - Nie mogę zapalić

batyk
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Kappa - Nie mogę zapalić

Post autor: batyk » 06 lut 2008, 19:25

Witam Wszystkich i mam pytanie . Nie mogę odpalić silnika a jak juz mi się uda to tylko na chwilkę i gaśnie a w czasie jak pracuje to jak by na trzy cylindry . Byłem na komputerze ale akurat wtedy nie mogłem jej odpalić więc pokazało mi jeden błąd z przepływomierzem powietrza zmieniłem go ale nic to nie dało tak jak i wymiana świec . Czy możliwe jest żeby przeskozył pasek rozrządu lub przestawił się zapłon a może ktoś miał podobną sytuację . Moja kappa to 3.0 24V . jeszcze raz pozdrawiam !

Gość

Kappa - Nie mogę zapalić

Post autor: Gość » 06 lut 2008, 19:36

jak pasek przeskoczy to rozrusznik kręci jak wściekły

Gość

Kappa - Nie mogę zapalić

Post autor: Gość » 06 lut 2008, 19:38

dwie podstawowe rzeczy czy jest iskra i paliwo jak to jest to szukaj dalej /iskra paliwo/

Awatar użytkownika
radek79
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa - Nie mogę zapalić

Post autor: radek79 » 06 lut 2008, 20:13

sprawdź przewód i czujnik położenia wału jeżeli jest sprawny to zacznij od pompki paliwa
wcześniej
golf GTI
bmw e-34 525 24v
teraz
lancia kappa 2.4 benzyna

Awatar użytkownika
norbiwolow
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Kappa - Nie mogę zapalić

Post autor: norbiwolow » 07 lut 2008, 8:45

obstawiam pompe paliwa - mam taki sam motor w kappie i ostatnio padła mi pompa paliwa - takie same objawy - wyjmij pompę i podłącz na krótko zanurzoną w benzynie - ja zacząłem od filtra paliwa koszt 35 złotych - okazało się że to nie to - diagnoza padła na pompe - i fakt była trafiona - zawiesiła sie ( bzyczała ale nie pompowała ) nowa pompa z gwarancją w sklepie internetowych z dostawa w obrębie wrocławia kurierem - 215 złotych - wieczorem zamówiełem a na drugi dzień do pracy kurier dostarczył mi towar - jak na razie wszystko ok - działa bez zarzutu - a róznica w cenie z oryginalna boscha - ho ho - bosch ponad 500 złotych
była KAPPA 3.0 V6 - jest AR 156 2.4 JTD
Obrazek ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”