Dedra - praca silnika
- 2turbotorun
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Dedra - praca silnika
Witam mam wielka prosbe o pomoc w wyszykowaniu mojej dedry jak w poprzednich tematach pisalem ze nie daje rady na benzynie .mianowicie silnik odpalil chodzi ale bardzo nie ruwno czasemi potrafi wkrecic sie na gorne obroty i bardzo plynnie lecz problem jest nastepujacy slabo pali przerywa .czyscilem wtryski wymoczylem je przez noc i zalozylem i jest tak samo .Prawdopodobnie sa one do wymiany ?? Moze ktos mial podobny problem .Chcial bym siegnac informacji moze ktos wie kto ma tak owe na sprzedaz uzywki sprawne a moze nowe zamiennik ktory pasuje bo bosh okropnie drogi !!!!! Takze sugerowac jakies mozliwe opcje co sprawdzac i czego gdzies szukac a swiece wymienilem na nowe Poratujcie mnie jakos bo juz naprawde nie daje rady z nia a chcial bym zrobic jak nalezy a tu sil brak brak POMOCY 

- 2turbotorun
Dodam ze chodzi na gazie
Dodam ze chodzi na gazie Bez problemu moj samochod to Lancia dedra 2000 turbo 91 rok .
Dedra - praca silnika
Proponuję też sprawdzić czy pompa daje odpowiednie ciśnienie ...
Lancia Kappa 2.4 T.DS
- maciej
Dedra - praca silnika
Mała prosba na przyszłośc, nie zakładaj za każdym razem nowego tematu bo człwoiek sie gubi, teraz odnowimy twoje problemy, wtryski przeczyszczone, od kiedy sa te problemy z praca silnika, czy były przed założeniem LPG czy zaraz po, co wymieniłeś do tej pory, swiece, przewody, palec itd, opisz jeszcze raz na spokojnie 

lancia x 3, narazie tylko wiadomości na PW
narazie poza polską
narazie poza polską
Dedra - praca silnika
może masz poprostu zapchany filtr powietrza ? to może filtr paliwa skoro na gazie dobrze chodzi ?
Ostatnio zmieniony 27 lis 2007, 21:15 przez matias21, łącznie zmieniany 1 raz.
- 2turbotorun
2turbotorun
No witam ponownie jak go zakupilem to mial taka usterke ze na beznynie nie dzialal wiec nie moge powiedziec czy stwierdzic co bylo /jest wymienilem swiece kable raczej sa spoko bo gaz chodzi a sprawdzalem napiecie to swiece daja iskre i to spora .wiec to bym wykluczal wraz z palcem .No mianowicie jesli chodzi o cisnienie to powiedzcie jak mozna by to sprawdzic i jakie powinno byc podane ?? Sorki jestem laikiem w sprawach samochodowych i dlatego moze byc niescislosc w opowiedzeniu problemu a i przepraszam za Nowy temat ze nie zostal dopisany w zeszych tematach .Jak mozecie to poradzcie moze ktos z was nawiazal sie z podobnym problemem z gory dzieki:]
- 2turbotorun
2turbotorun
filtr powietrza jest O>K
- 2turbotorun
2turbotorun
Mm pytanko czy wtryski od 2 litrowej dedry bez turbo beda sie nadawaly jak tak to czy normalnie odpali tyle ze bedzie miala mniej mocy .glownie chodzi mi o to by zapalac silnik benzyna nie gazem .
Dedra - praca silnika
Pytasz dość nieprecyzyjnie.
Zobacz w eperze (po nr. nadwozia) jakie masz wtryski, szukaj po typie zamiennika i po problemie.
Nikt, kto się choć trochę zna nie odpowie ci na tak ogólnikowe pytania.
Pozdrawiam.
Zobacz w eperze (po nr. nadwozia) jakie masz wtryski, szukaj po typie zamiennika i po problemie.
Nikt, kto się choć trochę zna nie odpowie ci na tak ogólnikowe pytania.
Pozdrawiam.
Dla klubowiczów naprawię, wyreguluję samochód, instalację lpg.
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.
Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.
Czerwony Gruz - Honker 91'
Pupowóz - Jeep Commander
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.
Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.

Pupowóz - Jeep Commander
Dedra - praca silnika
witam ja mam wtryski od cromy 2.0 i.e turbo silniki bardzo podobne roznica jest w kolektorze ssacym przed wypadkiem bardzo dobrze chodzily i moge sprzedac jesli cie interesuja zaproponuj jakas cene na pw. pozdrawiam
DEDRA INTEGRALE
rok 1992, skóra, przebieg 200 tys
180 pajacyków pod maska
STAG 300
661315659
rok 1992, skóra, przebieg 200 tys
180 pajacyków pod maska

STAG 300
661315659
Dedra - praca silnika
Sprawdz sobie map sensor , podcisnienie i aparat zapłonowy oczywiście nie pod kątem swiec tylko go przegladnij w srodku
Dedra - praca silnika
wtryski muszą być iw025- dedra turbo/delta integrale i żadne inne, żadnych kombinacji bo więcej będzie kaput niż dobrego"viruskill" pisze:witam ja mam wtryski od cromy 2.0 i.e turbo silniki bardzo podobne roznica jest w kolektorze ssacym przed wypadkiem bardzo dobrze chodzily i moge sprzedac jesli cie interesuja zaproponuj jakas cene na pw. pozdrawiam

- maciej
Dedra - praca silnika
My mamy pomagać a nie sprzedawać odrazu, w toruniu a napewno w bydzi jest aso lancii,alfy i fiata, po ostatnich ogłoszeniach w radiu robia darmowe przeglady 12 punktów, podjedz i niech cie podłacza pod kompa, koszt z tego co się dowiedziałem około 50 PLN, jak oni nie pomogą pytaj dalej, napewno do wymiany będą przewody WN i takie tam, na to sie niedaj bo cię skasują 

lancia x 3, narazie tylko wiadomości na PW
narazie poza polską
narazie poza polską
- 2turbotorun
2turbotorun
co to jest [Zobacz w eperze]
mozesz mi wyjasnic co to ?? program ??jakis czy co o nie kumam
mozesz mi wyjasnic co to ?? program ??jakis czy co o nie kumam
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek