Kappa - wymiana sprzęgła
Kappa - wymiana sprzęgła
Witajcie,
od jakiegoś czasu przymierzam się do wymiany sprzegła w mojej Lanci. Chodzi coraz ciężej, obawiam się że niedługo zostanie mi w podłodze.
Pytanie:
ile płaciliście za wymianę sprzegła (sprzęgło + robocizna) i gdzie w W-wie można by to zrobić w miarę niedrogo.
Poprzednio 1996 r. w passacie za kompletne sprzegło wraz z wymianą zapłaciłem 700zł,
pozdrawiam,
Adam
od jakiegoś czasu przymierzam się do wymiany sprzegła w mojej Lanci. Chodzi coraz ciężej, obawiam się że niedługo zostanie mi w podłodze.
Pytanie:
ile płaciliście za wymianę sprzegła (sprzęgło + robocizna) i gdzie w W-wie można by to zrobić w miarę niedrogo.
Poprzednio 1996 r. w passacie za kompletne sprzegło wraz z wymianą zapłaciłem 700zł,
pozdrawiam,
Adam
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Kappa - wymiana sprzęgła
w Lublinie w Focie kupiłem sprzęgło kpl. do kappy 2,4 20V sachs (jakoś tak się pisze) z 30% rabatem za 800,85 pln , wymieniłem sam- dałem radę 

- Taz
- Klubowicz
- Imię: Irek
- Kontakt:
Kappa - wymiana sprzęgła
polecam opcję "szukaj" na forum
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
Kappa - wymiana sprzęgła
Ostatnio za sprzęgło kompletne do Kappy 2,0 '95 zapłaciłem w stolicy 650 zł. Za robociznę musiałem dorzucić coś koło 300 (nie pamiętam dokładnie, bo robiłem jeszcze rozrząd i suma obu usług była oczywiście wyższa). W każdym razie i tak części+robocizna wyszło taniej niż części w Koszalinie (980 zł).
Miałem na to dwa dni- znalezienie części i mechanika, który to zrobi. Poza tym zasięg ograniczony do okolicy którą mogłem osiągnąć bez sprzęgła, które się rozleciało, więc siłą rzeczy poszukiwania były okrojone, ale zrobiłem to u Filipa- gg 7326536 i jestem baaardzo zadowolony. Gość zna się na rzeczy. Sprzęgło po wymianie chodzi jak marzenie
Miałem na to dwa dni- znalezienie części i mechanika, który to zrobi. Poza tym zasięg ograniczony do okolicy którą mogłem osiągnąć bez sprzęgła, które się rozleciało, więc siłą rzeczy poszukiwania były okrojone, ale zrobiłem to u Filipa- gg 7326536 i jestem baaardzo zadowolony. Gość zna się na rzeczy. Sprzęgło po wymianie chodzi jak marzenie
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa - wymiana sprzęgła
Witam!
Niedawno wymienialem sprzeglo w swojej Lybrze.Normalnie sprzeglo samo kosztuje kolo 960 zl.ale zaplacilem duzo mnie,bo w modelu 1.8 LX SW jest tzw.sprzeglo gwarancyjne-odnawialne,wiec kosztowalo mnie razem z robocizna w ASO 954 zl.pod warunkiem,ze oddaje stare.Czyli tyle co normalne sprzeglo nie gwarancyjne.
Cena pewnie jest zawyzona,bo musisz wziac pod uwage to,ze robilem to w ASO.Jezeli kupisz sobie czesci w sklepie i zlecisz prace w jakims warsztacie to pewnie wyniesie Cie to duzo taniej...
Pozdrawiam!
Niedawno wymienialem sprzeglo w swojej Lybrze.Normalnie sprzeglo samo kosztuje kolo 960 zl.ale zaplacilem duzo mnie,bo w modelu 1.8 LX SW jest tzw.sprzeglo gwarancyjne-odnawialne,wiec kosztowalo mnie razem z robocizna w ASO 954 zl.pod warunkiem,ze oddaje stare.Czyli tyle co normalne sprzeglo nie gwarancyjne.
Cena pewnie jest zawyzona,bo musisz wziac pod uwage to,ze robilem to w ASO.Jezeli kupisz sobie czesci w sklepie i zlecisz prace w jakims warsztacie to pewnie wyniesie Cie to duzo taniej...
Pozdrawiam!
Kappa - wymiana sprzęgła
dzięki za wszystkie odpowiedzi,
na allegro nowe sprzęgła Valeo kosztują 665 zł:
skracamy linki Taz
rozumiem że cena za montaż 300 zł w W-ie będzie uczciwa?
Skurek a gdzie urzęduje Twój mechanik Filip?
pozdr,
A.
na allegro nowe sprzęgła Valeo kosztują 665 zł:
skracamy linki Taz
rozumiem że cena za montaż 300 zł w W-ie będzie uczciwa?
Skurek a gdzie urzęduje Twój mechanik Filip?
pozdr,
A.
Kappa - wymiana sprzęgła
Lewinowska 43b, ale najlepiej zadzwoń do niego wcześniej na 667 215 637. Jak chodzi o części polecam ci Qlo, lub rozmowę z Filipem- załatwią Ci Valeo w rozsądnej cenie (nie należy ręczyć za innych, ale wydaje mi się, że jak będziesz miał czas na negocjacje, to sporo poniżej ceny na allegro, a przy tym bez ryzyka- transakcja "z ręki do ręki" i dobór pod numer VIN).
Jak widzisz w profilu- jestem z Koszalina, więc zapewne najlepszych ścieżek w Warszawie nie znam, ale ta którą przeszedłem, w porównaniu do tego co mam do dyspozycji w Koszalinie, to autostrada. Było szybko, tanio i bardzo fachowo. Szkoda tylko, że wyjazd w delegację do 100licy, zamiast zaowocować drobnym obrywkiem z diet i kilometrówki, zaowocował sporymi kosztami i kłopotami
Jak widzisz w profilu- jestem z Koszalina, więc zapewne najlepszych ścieżek w Warszawie nie znam, ale ta którą przeszedłem, w porównaniu do tego co mam do dyspozycji w Koszalinie, to autostrada. Było szybko, tanio i bardzo fachowo. Szkoda tylko, że wyjazd w delegację do 100licy, zamiast zaowocować drobnym obrywkiem z diet i kilometrówki, zaowocował sporymi kosztami i kłopotami
Kappa - wymiana sprzęgła
Ja sprzęgło wymieniałem w swojej maszynie ok 6 miesięcy temu, za materiały zapłaciłem 525 zł w lanciateam, a dokładnie w autosklep24.pl.
Za robociznę w Olsztynie musiałem dać 400 zł. Gościu pół zawieszenia musiał zdemontować. Dodatkowo wymieniłem uszczelniacz wału -tył. Była ku temu okazja, mimo iż wyglądął dobrze, wolałem wymienić niż za jakiś czas rozbierać znowu sprzęgło. Koszt uszczelniacza w ASO 169 zł.
Za robociznę w Olsztynie musiałem dać 400 zł. Gościu pół zawieszenia musiał zdemontować. Dodatkowo wymieniłem uszczelniacz wału -tył. Była ku temu okazja, mimo iż wyglądął dobrze, wolałem wymienić niż za jakiś czas rozbierać znowu sprzęgło. Koszt uszczelniacza w ASO 169 zł.
LYBRA 1,9jtd LX OLSZTYN