"Radinho" pisze: Ceny bez zarzutu (na zyczenie przesle skany wykazu wykonanych prac ze wskazaniem kosztow czesci i robocizny).
Z mojej strony ogromne POLECAM!
"Radinho" pisze:Kwot tutaj nie bede rzucal - bo i po co. Jesli ktos woli szybko i tanio, to przeciez na sile nie bede przekonywal. Moja frustracja po takich wizytach i pseudopracy jednak byla zbyt duza.
Hmm do tej pory mówiło się "Kobieta zmienną jest" ale mamy równouprawnienie i mężczyzna też może być zmienny

. Zanim się rozpęta pyskówka to jest ŻART.
Bez urazy ale przewodów się nie regeneruje, a ja osobiście jestem przeciwnikiem szlifowania tarcz, tym bardziej, że nowe nie są takie drogie.
Nie wymieniam też łożyska w piaście tylko całą piastę, zwłaszcza jak producent nie przewidział takich manewrów, bo rozumiem, że chodzi o tył.
"Radinho" pisze:I jeszcze raz koszty - 41% to wartosc czesci, wiec sobie teraz sami sprobujcie dojsc co i jak...
Wszystko fajnie pod warunkiem, że znamy koszt części, a z tym bywa różnie. Jeżeli uważasz, że gość zrobił dobrze to nie ma czego się wstydzić i możesz podać ceny. Może facet czytał forum i po niezbyt pochlebnych opiniach zaczął stosować normalne taryfy

.
Tak dla przykładu mnie naprawy w różnych serwisach kosztowały:
1. Wymiana regulatora napięcia w alternatorze - 80PLN czas pracy 1,5h
2. Wymiana piasty - 40 PLN - czas 2h
3. Łączniki stabilizatora 2 szt + zbieżność - 80PLN - czas 1h
4. Wymiany płynów od 15 do 30PLN
Zaletą jest to, że facet zrobi to wszystko i raczej zrobi dobrze. Zrobi kompleks od silnika, zawieszenia, elektryki do blacharki, natomiast faktem jest, że jest to niezbyt ujmujący i przemądrzały osobnik. W związku z tym czekamy wszyscy na cennik prac, może jest lepiej niż kiedyś

Jeszcze z ciekawości - jak długo to trwało?
Pozdrawiam