cieknie z tego miejsca(sorry za jakość fotki, mam nadzieję, że widać, co na nim jest

Posprawdzałem uszczelki od szyberdachu od środka, wszystko suche, przy drzwiach to samo.
Może ktoś ma pomysł, skąd mi cieknie woda??
hmmm ja tam powiem ze w mojej delcie '94 nie otwiera sie i nei zamyka w trybie ciągłym ... ja mam tak samo jak Twój kumpel w Corsie"Dizzy" pisze:Mi tez ciężko było to zlokalizować. Te szyberdachy maja to do siebie, że trzeba wyczuć moment ich dobrego domknięcia. Kumpel ma w corsie taki, że otwiera i zamyka sie stopniowo (zamknięty-otwarty-zamknięty-uchylony-zamknięty). W naszych otwiera i zamyka sie w trybie ciągłym i ciężko to wyczuć
To moze masz inny model"Snooki" pisze:hmmm ja tam powiem ze w mojej delcie '94 nie otwiera sie i nei zamyka w trybie ciągłym ... ja mam tak samo jak Twój kumpel w Corsie
.... skoro mowisz ze nie idzie dalej i wydaje upiorny dzwiek....to odkręć ten cały platik wraz z lusterkiem (3 śróby) i dokręć sruby na których trzyma sie silnik od szyberdachu i sprawa rozwiązana nie bedzie wydawał dziwnych dzwieków a zarazem bedzie działał. Natomiast kolejną kwestją bedzie ustawienie tej blokady w połozeniu neutralnym, to juz trzeba na czuja robić tzn. luzujesz śróby i wciskasz przycisk .... ten temat o ustawieniu jest na na forum juz opisany jak i temat o dziwnym wydawaniu dzwięku przez szyber"Seth" pisze:u mnie jest w trybie ciągłym, ale jest (prawdopodobnie)zerwane cięgno i w ogóle nie otwiera się całkowicie - tylko się uchyla. przy próbie pociągnięcia dalej, wydaje upiorny dźwięk i nie idzie. Ale fakt, wyczuć łatwo nie jest, gdzie się kończy uchylanie, za zaczyna odsuwanie