Kappa - poziom oleju

Awatar użytkownika
sanchez
Klubowicz
Klubowicz

Kappa - poziom oleju

Post autor: sanchez » 13 sie 2004, 9:39

Po mojej przygodzie z wentylatorem, mam maly problem. Na zimnym silniku check wskazuje poziom oleju OK, po rozgrzaniu(nawet krotkiej jezdzie) poziom za niski :? , mam wrazenie ze wczesniej wskazania na zimnym i goracym silniku byly takie same., Jak jest u was :?: , zastanawiam sie czy machanik da sobie z tym rade, jade w poniedzialek :(
k 2.4 - było i minęło.
??? ?? ?????? ,? ??????? ,?????? ??? ??????!

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Re: Poziom oleju

Post autor: tomek » 13 sie 2004, 10:08

"Sanchez" pisze:Po mojej przygodzie z wentylatorem, mam maly problem. Na zimnym silniku check wskazuje poziom oleju OK, po rozgrzaniu(nawet krotkiej jezdzie) poziom za niski :? , mam wrazenie ze wczesniej wskazania na zimnym i goracym silniku byly takie same., Jak jest u was :?: , zastanawiam sie czy machanik da sobie z tym rade, jade w poniedzialek :(
Niegdy nie zwracalem na to uwagi. Ale drobna roznica moze byc gdyz olej na zimnym silniku caly splywa do miski olejowe. Jak silnik chwile pochodzi to olej rozprowadza sie po roznych elementach i w misce bedzie go mniej. Ale na ile ta roznica jest zauwazalna - nie wiem.
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Awatar użytkownika
romo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Poziom oleju

Post autor: romo » 13 sie 2004, 17:06

"Sanchez" pisze:Po mojej przygodzie z wentylatorem, mam maly problem. Na zimnym silniku check wskazuje poziom oleju OK, po rozgrzaniu(nawet krotkiej jezdzie) poziom za niski :? , mam wrazenie ze wczesniej wskazania na zimnym i goracym silniku byly takie same., Jak jest u was :?: , zastanawiam sie czy machanik da sobie z tym rade, jade w poniedzialek :(
Nie patrz na in focenter tylko sprawdz sobie olej na bagnecie na zimnym silniku.jezeli masz stan to wszystko ok.infocenter moze przeciez cos przeklamac.niby to info ma pomagac ale wiesz jak to jest z elektronika :cry:
Romo Kappa 2000 Turbo (LPG)

Awatar użytkownika
sanchez
Klubowicz
Klubowicz

Kappa - poziom oleju

Post autor: sanchez » 13 sie 2004, 17:43

Na bagnecie jest OK, chyba daruje sobie Info center, aczkolwiek nie zawsze chce mi sie lapska brudzic :wink:
k 2.4 - było i minęło.
??? ?? ?????? ,? ??????? ,?????? ??? ??????!

Awatar użytkownika
romo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa - poziom oleju

Post autor: romo » 13 sie 2004, 18:55

"Sanchez" pisze:Na bagnecie jest OK, chyba daruje sobie Info center, aczkolwiek nie zawsze chce mi sie lapska brudzic :wink:
E,jak lapiesz za koniec to chyba lapska nie brudzisz?fe
Romo Kappa 2000 Turbo (LPG)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”