Kappa - świece żarowe
Kappa - świece żarowe
Witam.Mam Kappe 2.4 TDS 95 rok. jeszcze troszke a bedzie czekala mnie wymiana swiec zarowych.Moze ktos mi napisze ile jest swiec zarowych jakie najlepiej kupic (oczywiscie za rozsadna cene) ? Jakis model firma cos w tym stylu ?
Kappa - świece żarowe
Pewnie Ewcia Ci pomoże bardziej, bo ja bardziej się orientuje w sprawach 2.4 JTD. Przypuszczam, że masz 5 świec jak w JTD. Polecam świece Beru:
tutaj
lub Bosch (zdefiniuj swoje auto) w katalog części on-line:
http://www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/
Świece dostaniesz w intercars lub na allegro
tutaj
lub Bosch (zdefiniuj swoje auto) w katalog części on-line:
http://www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/
Świece dostaniesz w intercars lub na allegro
Kappa - świece żarowe
Właśnie szukam dziś świec dla Ewci... Jak będę znał szczegóły, dam znać.
Pozdrawiam, Radicz.
Pozdrawiam, Radicz.
Kappa - świece żarowe
Póki co jest problem z długością świec
Dla tego samego silnika występowały świece o różnej długości. Prawdopodobnie trzeba będzie dobrać po wymontowaniu starych.
Najlepsze ceny, jakie znalazłem to 33 PLN za NGK lub 34 PLN za Boscha- są to dwa rodzaje różniące się właśnie długością.
Pozdrawiam, Radicz.

Najlepsze ceny, jakie znalazłem to 33 PLN za NGK lub 34 PLN za Boscha- są to dwa rodzaje różniące się właśnie długością.
Pozdrawiam, Radicz.
Kappa - świece żarowe
potwierdzam sa 2 dlugosci swiecy za krotkie moga nie dogrzewac
- piticooler
- Forumowicz/ka
Kappa - świece żarowe
Roger 7 a do JTD z 99 roku jakie siece polecasz??
była thema 2,0 8V 89r:). była kappa 2,4JTD 99r. jest ALFA 166 2,4JTD i Fiat bravo JTD...lancia jeszcze bedzie!!!
Kappa - świece żarowe
Ja kupiłem te świece Beru i jestem bardzo zadowolony (model GN 041)."piticooler" pisze:Roger 7 a do JTD z 99 roku jakie siece polecasz??
Świece wymieniałem w czerwcu zeszłego roku, żadnych problemów do tej pory. Wymieniałem wszystkie, bo poprzednio jedna się spaliła.
Kiedy się orientowałem w temacie świec żarowych polecano jeszcze Bosch ale Beru w zgodnych opiniach były najlepsze.