No dokładnie"tomek" pisze:Pablo po prostu masz wlaczony uklad klimatyzacji na auto - tak jak ja, ale ponizej 5 czy 6 st. nie zalacza sie sprezarka klimatyzacji."Pablo" pisze: Klimę mam włączoną non stop![]()

No dokładnie"tomek" pisze:Pablo po prostu masz wlaczony uklad klimatyzacji na auto - tak jak ja, ale ponizej 5 czy 6 st. nie zalacza sie sprezarka klimatyzacji."Pablo" pisze: Klimę mam włączoną non stop![]()
Lybra ma w tym celu dedykowany guziczek, który wszystko to ustawia na jakis czas, po czy automatycznie wyłącza (wraca do ustawień poprzenich)."ziomek1" pisze: Mój sposób na to to w czasie jazdy włanczam ogrzewanie na max na kierowce i osobe siedzaca z przodu
"ziomek1" pisze:Panowie przeciez parujace szyby przy róznicy temperatur to we wszystki włochach odwieczna przypadłosć.. Czy to Lancia czy Alfa czy nawet Fiat szyb zawsze beda parowac.. raz w wiekszym a raz w mniejszym stopniu.. trzeba sie przyzwyczaic... Mój sposób na to to w czasie jazdy włanczam ogrzewanie na max na kierowce i osobe siedzaca z przodu i delikanie uchylam szyby od strony kierowcy i po drugiej stronie.. Przy wiekszej prędkosci 80km/g para znika w mgnieniu oka..
POZDRAWIAM
Choć nie mam Lybry (jeszcze) ale podobnie jak u Nata u mnie element parowania nie występuje. Wszystko jest kwestią odpowiedniego ustawienia nawiewów, temperatury i stanu filtrów. Dlatego włączyłem AUTO i nie ruszam"Nat" pisze:A łyżka na to: nieeeemozliwe!
Sprawdź ten otwarty obieg powietrza, funkcje odparowywania no i nadmuch na szyby.
U mnie jesli paruje to max. przez pierwsze dwie minuty po włączeniu zimnego silnika.
Tez to mam ale na przednia szybe ladnie dziala, ale na tylnia nie ma szans i dziala przez jakies 3 dni tylko, zreszta to jest zwykly alkochol jakis i uwaga z psikaniem tym na oflie jak macie przyciemnione szyby"inferno_m" pisze:Panowie ja mam łatwe rozwiazenie problemu:) kupiłem sobie w TESCO płyn antyroszeniowy, naniosłem go na czystą szybę i nie ma problemu
Na zimę jak znalazłkoszt : 6 zł
polecam
U mnie jak jak dwie osoby siedza w srodku a samochod stoi :d Jak jedna siedzi to nie paruja, ale tylnia to jakis standard, zawsze paruje"GRZECHUU" pisze:U mnie szyby paruja jak zgrzany wsiąde do auta.
Czy ja wiem czy od foki, mojznajomy w Escorcie z 96 chyba roku ma taka szybke podgrzewana, jest to bardzo dobra rzecz, jeszcze chyba w Mazdach jest taki patent"Nat" pisze:A i tak wielki respect dla Forda, który poczynając od Foki I montuje ... ogrzewaną przdnią szybę. Taki wynalazek przydałby się w naszych LAnciach.