Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komputera

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4771
Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Tomzik » 01 cze 2015, 19:13

Musi być wyświetlacz rekonfigurowalny, czyli ten bardziej graficzny, z lepszą rozdzielczością - to raz.

W wersjach bez kolorowego wyświetlacza nie wiem jak jest, ale z kolorowym wyświetlaczem, trzeba wejść w menu, konfiguracja, chyba wyświetlacz i tam gdzieś są do zaptaszkowania 3 opcje - pokaż info radia, wskazania nawigacji i trip B. Którąś z tych opcji trzeba odznaczyć, mogą być tylko 2 zaznaczone, inaczej wykres doładowania nie będzie się wyświetlał.

Po odznaczeniu którejś z tych 3 funkcji można wywołać wykres doładowania przyciskiem od kompa pokładowego na prawej manetce - po kolei pokazuje funkcje i któraś z kolei to będzie ten wykres.

Co ciekawe - u mnie w ogóle nie działa ustawianie "pierwsza strona", obojętnie czy zrobię "info silnika" czy "data" to i tak data się pokazuje po przekręceniu kluczyka.

Ale z innych myków to też np. nie ma żadnej reakcji na włącz/ukryj radio tekst - zawsze jest aktywny ;)

Cóż - z połączenia włoskiej myśli z microsoftową nic dobrego ani tym bardziej logicznego wyjść nie mogło...
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

jan3387
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 68
Rejestracja: 11 mar 2015, 20:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: jan3387 » 02 cze 2015, 10:03

czyli pewnie taki wyświetlacz musi być https://www.google.pl/search?q=lancia+d ... 1200%3B800 ?
Lancia Delta III 2011 1.6 M-jet 120 KM

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4771
Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Tomzik » 03 cze 2015, 20:53

Tak. A te 3 opcje do wyboru to jednak nie są w menu wyświetlacza tylko w "my car".
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

jan3387
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 68
Rejestracja: 11 mar 2015, 20:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: jan3387 » 04 cze 2015, 13:35

no to nici. Ja mam wyświetlacz a la grande punto :P
Lancia Delta III 2011 1.6 M-jet 120 KM

Awatar użytkownika
leszek0250
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 109
Rejestracja: 10 sty 2008, 0:00
Lokalizacja: prawie OPOLE
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: leszek0250 » 27 gru 2015, 23:54

u mnie 1,9 z navi ustawilem w info datę.
Dodatkowo po włączesniu świateł ( manual - nie auto) Przyciskami po prawej stronie od regulacji śiateł - po wsiśnieciu SET pojawia się dodatkowa opcja w menu.
sprawdzcie u siebie.
mam dwie sztuki 1,9 i w jednej było od poczatku w drugiej też nei umialem ustawić wykorzystania turbiny.
aż tu pewnej nocy chciałem zegary przyciemnić.... i BINGO ....
trochę wstyd że musialem 70000 km przejechać by odnaleźć :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób to sam”