Strona 4 z 5

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 28 lut 2015, 18:38
autor: dziaraxc
Jeżeli mnie nie dochodzi do konca ,zostaja 3 kreski - to co to oznaczac może ? Uszkodzone turbo ?

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 28 lut 2015, 19:19
autor: FXX
To może oznaczać dużo rzeczy, uszkodzony czujnik, sterowanie turbiną, a w końcu samą turbinę.
Należałoby sprawdzić ile rzeczywiście ładuje turbo i czy jego praca jest właściwa. Musiałbyś zlogować pracę silnika i dać np. Ramzesowi do oceny.

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 28 lut 2015, 20:09
autor: dziaraxc
Hmmm szczerze to niewiem jak i co to znaczy zlogować prace silnika :) Może kolega jaśniej :) Jakaś instrukcja ?

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 28 lut 2015, 21:04
autor: Frogger
Mi zostają ostanie dwie kreski, kopa czuć solidnego (1.4 t-jet 150KM)

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 28 lut 2015, 23:16
autor: cuoreventi
dziaraxc pisze:Hmmm szczerze to niewiem jak i co to znaczy zlogować prace silnika :) Może kolega jaśniej :) Jakaś instrukcja ?
dziaraxc, a w jaki sposób starasz się zamknąć skalę na tym wskaźniku? Bo może właśnie tutaj pies jest pogrzebany...

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 01 mar 2015, 7:00
autor: dziaraxc
cuoreventi,
kręce Lucyne na 2 ,3 pod czerwone pole :)

Dodany: 01 mar 2015, 11:48
autor: cuoreventi
Pod czerwone pole to się benzyny kręci. W dieslach jeździ się na momencie obrotowym. Najwyższe ciśnienie doładowania wcale nie będzie przy odcięciu, ale przy dużym obciążeniu silnika, czyli 2tyś obrotów i gaz w podłodze. Jak się silnik rozkręci, ciśnienie spadnie.

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 01 mar 2015, 14:21
autor: jenks
dziaraxc pisze:cuoreventi,
kręce Lucyne na 2 ,3 pod czerwone pole :)
kolego na 2 i3 biegu nie zamkniesz skali,bo jest za małe obciążenie silnika,u mnie zamknę na czwartym biegu przy wduszonym pedale w podłoge i czterema osobami na pokładzie. :) :)

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 24 maja 2015, 17:52
autor: jan3387
Witam,
wchodzą w menu nie mam zakładki pierwsza strona, mam tylko możliwość włączenia informacji o stacji radiowej. Da się włączyć jakoś inaczej wskaźnik użycia turbiny ?

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 24 maja 2015, 20:11
autor: jenks
Nie

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 26 maja 2015, 15:53
autor: michrom
OK, u mnie (1.6 Multijet) info o stanie turbiny wyświetla się tylko wówczas gdy wyłączę radio.

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 26 maja 2015, 18:53
autor: jan3387
a jaki masz rocznik i wersje wyposażenia ?

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 27 maja 2015, 16:02
autor: michrom
Identyczną jak Twoja.

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 27 maja 2015, 16:42
autor: jan3387
Kurcze to nie rozumiem czemu mi to nie wyświetla. A co robisz pokolei od przekręcenia kluczyka ze Ci się to wyświetla :-)? A w menu masz zaznaczana opcje pokaż radio?

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dodany: 27 maja 2015, 18:08
autor: jenks
Witam,w instrukcji jest napisane w wersji gdzie przewidziano,może macie różne wersje oprogramowania :?: