Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komputera

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2197
Rejestracja: 22 sty 2006, 0:00
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Artur G. » 12 sty 2014, 15:53

Już wiem bo wiedziałem - w 1,4 pb 150 KM występuje ...
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
jest:
Delta III 1.4 150 i od marca 2019r. AR 147 3d lift

pawelj18
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 68
Rejestracja: 01 sty 2014, 18:31
Imię: Pablo
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: pawelj18 » 18 lut 2014, 10:58

Witam,

Wykorzystanie turbiny pojawia sie na komputerze po uprzednim wlaczeniu tej informacji w menu / inform o silniku.

Nastepnie w czasie jazdy wylaczcie calkowicie radio i wtedy pojawia sie schemat wykorzystania turbiny :)

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2197
Rejestracja: 22 sty 2006, 0:00
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Artur G. » 18 lut 2014, 18:20

Kiedy w czasie jazdy wyłączę radio, nic sie nie dzieje. Komputer pokazuje dane takie jakie są w danej chwili ustawione np. średnie spalanie, czy chwilowe.
Grafika wskazująca wykorzystanie turbiny (po uprzednim ustawieniu w parametrach) pokazuje mi się po kliknięciu - jest to pomiędzy wskazaniami trip A a wskazaniami trip B. Czyli jak zrobię "kółko" we wskazaniach to trafiam na grafikę turbo. Nie wiem czy można ustawić inaczej, ale ja ustawiłem właśnie tak.
ps. taki fajny bajer, uczy jazdy z turbo.
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
jest:
Delta III 1.4 150 i od marca 2019r. AR 147 3d lift

pawelj18
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 68
Rejestracja: 01 sty 2014, 18:31
Imię: Pablo
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: pawelj18 » 19 lut 2014, 8:41

Nie wiem Artur czy w kazdej wersji Deltolota jest to dostepne, ale skoro pokazuje ci sie to po starcie silnika to nie ma bata musisz tez miec w trakcie jazdy. Jeszcze Raz.

Jak wejdziesz w menu, te po prawej stronie radia, wchodzisz w info o silniku. Tam jest taka opcja zeby zamiast daty pokazywal wlasnie ten wykres turbiny. Zaznaczasz to i wychodzisz. Nastepnie na wlaczonym silniku wylacz radio i na komputerze powinien Ci sie pokazac ten wykres.

A, ja wczesniej jeszcze ustawialem zeby mi na komputerze pokazywalo dane z radia, nazwa piosenki itp itdd

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2197
Rejestracja: 22 sty 2006, 0:00
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Artur G. » 19 lut 2014, 9:02

Już nie wiem jak ustawiłem i czy są opcje ustawienia - faktem jest że ustawieniami z prawej strony radia. Jest tam info o silniku.
W powyższym poście wprowadziłem niechcący w błąd że grafikę mam pomiędzy trip A a B, bo po uruchomieniu silnika mam zawsze trip a, po kolejnych kliknięciach przechodzi w trip B i po przejściu wszystkich opcji wchodzi w turbo. I tak w kółko. Czyli grafika jest "jakby" na końcu wszystkich opcji.
Ciekawe jest to, że jeśli wyłączę zapłon na grafice turbo to po ponownym odpaleniu silnika znów jest trip A, nie ma grafiki. Aby wejść na grafikę muszę "poklikać" zrobić jakby kółko w opcjach komputerka.
Ogólnie mnie to nie przeszkadza, grafika to bajer a ja najczęściej używam zużycia chwilowego w trip A.
Narazie opanowałem Blue&me to był priorytet. Niestety prawdopodobnie z winy aparatu Sony xperia M blue&me nie czyta (nie widzi) wiadomości tekstowych sms. Samo telefonowanie, odbieranie to bajka, czyste i wyraźne słowa.
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
jest:
Delta III 1.4 150 i od marca 2019r. AR 147 3d lift

pawelj18
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 68
Rejestracja: 01 sty 2014, 18:31
Imię: Pablo
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: pawelj18 » 19 lut 2014, 9:11

Postaram sie zrobic filmik i go wrzucic jak to ustawic.

Heh no ja nie mam blue and me czego bardzo zaluje no ale coz, nie mozna miec wszsytkiego.

Slyszalem o takich sytemach jak parrot do laczenia sie z telefonem. Wiecie cos na ten temat ?

Awatar użytkownika
Lanciakrak
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Posty: 289
Rejestracja: 09 sie 2008, 0:00
Imię: Konrad
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Lanciakrak » 20 lut 2014, 10:01

witajcie.
ja w mojej mam blue&me. Rzeczywiście rewelacja. Telefon samsung galaxy sIII bez najmniejszego problemu współpracuje. Mam też nawigację tylko że po wejściu w nią pyta o płytę z mapami. wie ktoś czy można gdzieś dorwać taką płytkę z mapami Polski lub też całej Europy???
pozdrawiam Konrad

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2197
Rejestracja: 22 sty 2006, 0:00
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Artur G. » 20 lut 2014, 10:30

Lanciakrak pisze:witajcie.
ja w mojej mam blue&me. Rzeczywiście rewelacja. Telefon samsung galaxy sIII bez najmniejszego problemu współpracuje. Mam też nawigację tylko że po wejściu w nią pyta o płytę z mapami. wie ktoś czy można gdzieś dorwać taką płytkę z mapami Polski lub też całej Europy???
pozdrawiam Konrad
Czy Tobie czyta sms-y? (czyżbym musiał zmienić smartfona...)
Co do navi, w sumie tez mam ale faktycznie potrzebna płyta z mapami. Ja sie nad tym nie rozglądałem bo mało jeźdźę po świecie, a jak już to używam Yanosika.
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
jest:
Delta III 1.4 150 i od marca 2019r. AR 147 3d lift

szajbus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 495
Rejestracja: 14 maja 2011, 22:04
Lokalizacja: bielsko-biała
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: szajbus » 20 lut 2014, 17:49

Ja mam po każdym odpaleniu na ekranie zegarów użycie turbo. Zawsze tam jest bo jest ustawiona jako strona głowna w menu i się to nie zmienia

Awatar użytkownika
jenks
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 378
Rejestracja: 20 gru 2007, 0:00
Imię: Artur
Lokalizacja: dominowo
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: jenks » 02 cze 2014, 8:40

Witam,żeby mieć zawsze info o turbinie należy wyłączyć wyświetlanie info o radiu. :)
lancia lybra intensa 2,4jtd-sprzedana
lancia delta III platinum 2,0 M-jet 2010r-użytkowana

Awatar użytkownika
dziaraxc
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 57
Rejestracja: 05 mar 2014, 20:09
Imię: Paweł
Lokalizacja: Wałbrzych/Rzeszów

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: dziaraxc » 26 lut 2015, 23:17

Czy ten wskaźnik doładowania ma dochodzić do końca ? W mojej 2.0 165KM chyba max do 3/4

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2197
Rejestracja: 22 sty 2006, 0:00
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Artur G. » 27 lut 2015, 9:06

Do przedostatniej kreski ... do ostatniej nie doszedłem (bałem się że korbowód bokiem wyjdzie :-? )
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
jest:
Delta III 1.4 150 i od marca 2019r. AR 147 3d lift

Awatar użytkownika
lysholm
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 270
Rejestracja: 04 lis 2012, 17:32
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: lysholm » 27 lut 2015, 15:11

A w naszej (byłej już) 1.8 DiT nie udało nam się znaleźć tej opcji. Chyba dla twin turbo nie ma tej opcji.

słoma
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 156
Rejestracja: 27 lis 2011, 23:19
Imię: zbyszek
Lokalizacja: częstochowa

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: słoma » 27 lut 2015, 18:52

mnie dochodzi na niższych biegach 1,2,3 bezproblemowo do końca skali
delta twin turbo - już sprzedana .

Awatar użytkownika
cuoreventi
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 264
Rejestracja: 18 kwie 2014, 18:58
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: cuoreventi » 27 lut 2015, 18:59

Sprawdziłem w swojej 1.9 TT i też bezproblemowo zamyka skale. No i korba nie wyskoczyła :)

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób to sam”