DELTA III Selespeed - chwilowy zanik mocy

Awatar użytkownika
yaro29
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 36
Rejestracja: 13 mar 2015, 8:05
Imię: Yarek
Lokalizacja: Rąbień

DELTA III Selespeed - chwilowy zanik mocy

Post autor: yaro29 » 21 mar 2019, 12:58

Szanowni od czasu do czasu bez znaczenia kiedy dokładnie pojawia mi się "totalny" zanik mocy.

Czy to silnik zimny i dopiero co mam przejechane kilkaset metrów czy kilka kilometrów, czy też jestem po dłuższej jeździe kilkuset kilometrów mam taki oto objaw.

Spadek mocy, auto w ogóle nie chce jechać. Biegi wrzuca i redukuje bez problemu ale nawet przy wciśniętym na maksa pedale gazu auto po prostu nie jedzie.

Po zatrzymaniu się, zgaszeniu auta i od razu ponownym odpaleniu, problem zanika i można jechać dalej.
Zdarzyło mi się to na razie kilka razy w różnych sytuacjach i w różnych odstępach czasu. Czasem kilka dni bez żadnej takiej akcji.

Zanim pojadę podpinać się pod kompa, macie jakieś pomysły, co może być tego przyczyną?
Może ktoś miał już podobny objaw?

Z góry dzięki za sugestie.

Pozdr
LANCIA DELTA III 1.6 JTD MultiJET + Selespeed 116KM PLATINO Poltrona Frau, Bicolor

arturro
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 17
Rejestracja: 11 mar 2015, 12:58
Imię: Arti
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: DELTA III Selespeed - chwilowy zanik mocy

Post autor: arturro » 01 paź 2019, 14:26

Mam podobny problem z przepalajacym sie bezpiecznikiem pod maską od selespeed..
Jakies pomysly? BARDZO licxze na podpowiedzi
Artur

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”