Strona 1 z 1

Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Dodany: 24 sie 2012, 13:38
autor: wacia
Witam zakupiłem sobie kabelek do diagnostyki Lancii http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/inter ... -obd2.html, i niestety nie wiem jak się zabrać do tego żeby działał... po podpięciu go pokazuje mi że "Pin 1 nie istnieje".... nie bardzo ogarniam co zrobić żeby działało... mógłby ktoś pomóc??

Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Dodany: 24 sie 2012, 13:41
autor: Kris
Jeśli chcesz sprawdzać ABS to musisz wyciągnąć wtyczkę z gniazda w aucie, przełączyć się na 1 (przełącznik na wtyczce) i włożyć wtyczkę do gniazda. Potem odpalasz łączenie przez FES i powinno Ci się połączyć

Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Dodany: 24 sie 2012, 13:43
autor: wacia
A co w przypadku sprawdzenia silnika, przebiegu, błędów itp??

Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Dodany: 24 sie 2012, 13:44
autor: kornel_95
Do kabla dostałaś płytę o ile się nie mylę z zgodnie z instrukcją na niej musisz sterowniki zainstalować na taki system jak posiadasz :)

Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Dodany: 24 sie 2012, 13:49
autor: wacia
kornel_95 pisze:Do kabla dostałaś płytę o ile się nie mylę z zgodnie z instrukcją na niej musisz sterowniki zainstalować na taki system jak posiadasz :)
Tak, dostałem płytkę, z tym że z niem nie wiele rozumiem...:/

Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Dodany: 24 sie 2012, 13:55
autor: kornel_95
Jak odpalisz płytkę w laptopie to tam jest instrukcja jak zainstalować sterowniki i ustawić program oraz kabel ...
A sterownik musi być ten który będzie działać na twoim systemie...

Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Dodany: 24 sie 2012, 14:19
autor: Kris
http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm - tu masz najnowsze sterowniki
Instalujesz je zgodnie ze swoim systemem
Podłączasz kabelek do USB
powinno Ci wykryć nowe urządzenie itp.
w menadżerze urządzeń windowsa wchodzisz w porty COM i LPT
jeśli tam się znajduje Twój kabelek to już jest połowa sukcesu :)

Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Dodany: 24 sie 2012, 16:54
autor: piterstilo
wacia pisze:Witam zakupiłem sobie kabelek do diagnostyki Lancii http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/inter ... -obd2.html, i niestety nie wiem jak się zabrać do tego żeby działał... po podpięciu go pokazuje mi że "Pin 1 nie istnieje".... nie bardzo ogarniam co zrobić żeby działało... mógłby ktoś pomóc??

Ten właśnie kabelek, chcę niebawem zakupić. Ale bezpośrednio w sklepie, w Krakowie.
Dobrze,że na pomoc Krisa można zawsze liczyć.