Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

argenta67

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: argenta67 » 24 sie 2010, 18:19

Temat wyczerpany aż nadto i każde dodatkowe tłumaczenie może z powodować zamęt, wystarczy uważnie czytać od początku a wszystko co najważniejsze już jest napisane i wystarczy to umiejętnie wykorzystać.

lybra1,9
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 213
Rejestracja: 30 maja 2010, 18:14
Lokalizacja: wojciechów

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: lybra1,9 » 24 sie 2010, 22:37

XXX
Ostatnio zmieniony 25 sie 2010, 21:44 przez lybra1,9, łącznie zmieniany 1 raz.

mike_d
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 740
Rejestracja: 10 kwie 2007, 0:00
Kontakt:

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: mike_d » 25 sie 2010, 15:16

Czy ja dobrze widzę, że ten scan ma tylko w Kappie diagnostykę silnika w modelach poliftingowych? Wg. listy diag silnika pojawia się tylko po najechaniu na modele K'99 2.4; K'99 2.0; K'98 2.4 JTD. Czy ktoś testował czy skanuje się na tych profilach starsze modele z 3pinowymi wtykami?

argenta67

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: argenta67 » 25 sie 2010, 17:33

mike_d pisze:Czy ja dobrze widzę, że ten scan ma tylko w Kappie diagnostykę silnika w modelach poliftingowych? Wg. listy diag silnika pojawia się tylko po najechaniu na modele K'99 2.4; K'99 2.0; K'98 2.4 JTD. Czy ktoś testował czy skanuje się na tych profilach starsze modele z 3pinowymi wtykami?
Jest napisane 99 i wiemy dobrze model po liftingowy więc nie może się połączyć z wersją z 95, ostatnia seria "K" ma zupełnie inna instalacje, komputer i został tylko wtyk diagnostyczny bo jest to model "K".
Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 9:37 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Odpowiedź autoryzowana. Reszta dyskusji przeniesiona do działu nieporozumień.

glad
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 454
Rejestracja: 10 mar 2009, 0:00

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: glad » 13 wrz 2010, 15:57

Koledzy pilnie potrzebna full wersja EcuScan i poduszek powietrznych : beczy :
Proszę o namiary priv mail itp Dziękuje


Który ???:
http://allegro.pl/interfejs-do-grupy-va ... 16295.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/vag409-pl-diagnostyka ... 82480.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/interfejs-diagnostycz ... 15505.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/kb1-interfejs-diagnos ... 63976.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2010, 16:48 przez glad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
annubis17
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 1231
Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: annubis17 » 13 wrz 2010, 16:47

A ja zapytam z takiej beczki, jaki potrzeba dokładnie kabel do mojej Lanci? I gdzie jest gniazdo do jego podłączenia?
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS

glad
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 454
Rejestracja: 10 mar 2009, 0:00

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: glad » 13 wrz 2010, 20:31

który brać ?

http://allegro.pl/diagnostyka-fiat-lanc ... 95310.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/kabel-diagnostyczny-v ... 03395.html" onclick="window.open(this.href);return false;

lybra1,9
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 213
Rejestracja: 30 maja 2010, 18:14
Lokalizacja: wojciechów

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: lybra1,9 » 13 wrz 2010, 21:23

Ten pierwszy dla majacych troche kasy lecz nie mających wiedzy/lub dla własnej wygody/
Ten drugi dla tych co maja wiedzę i lubia grzebać-tylko w tym przypadku musisz przepinać piny.
Ja kupiłem od jana kabel za 10PLN z mozliwością przepnania pinów.

Awatar użytkownika
annubis17
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 1231
Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: annubis17 » 13 wrz 2010, 21:35

A gdzie jest to złącze w silniku? Bo to mój pierwszy samochód z ECU więc nie łapię tej zabawy ;)
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS

glad
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 454
Rejestracja: 10 mar 2009, 0:00

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: glad » 13 wrz 2010, 21:46

lybra1,9 pisze:Ten pierwszy dla majacych troche kasy lecz nie mających wiedzy/lub dla własnej wygody/
Ten drugi dla tych co maja wiedzę i lubia grzebać-tylko w tym przypadku musisz przepinać piny.
Ja kupiłem od jana kabel za 10PLN z mozliwością przepnania pinów.

Mam wiedzę ale po co się grzebać i przepinać ?

lybra1,9
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 213
Rejestracja: 30 maja 2010, 18:14
Lokalizacja: wojciechów

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: lybra1,9 » 13 wrz 2010, 21:57

Twój wybór Twoja wola.

Awatar użytkownika
vierov
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 26
Rejestracja: 26 sty 2008, 0:00
Lokalizacja: Warszawa

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: vierov » 14 wrz 2010, 1:33

annubis17 pisze:A gdzie jest to złącze w silniku? Bo to mój pierwszy samochód z ECU więc nie łapię tej zabawy ;)
Musisz zajrzeć pod osłonę znajdującą się pod kolanami kierowcy, być może masz w niej z lewej strony taki mały schowek. Jest ona przykręcona trzema wkrętami z płaskimi, plastykowymi łbami( nie wystają). Gdy już się schylisz i odkręcisz wkręty płaskim śrubokrętem, to w prawym górnym rogu znajdziesz wetkniętą w zaślepkę trójpinową wtyczkę. Trzeba ją odbezpieczyć i wyciągnąć z tego niby gniazdka i można badać, o ile jest czym? : yesyes :

Awatar użytkownika
vierov
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 26
Rejestracja: 26 sty 2008, 0:00
Lokalizacja: Warszawa

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: vierov » 14 wrz 2010, 2:10

glad pisze:
lybra1,9 pisze:Ten pierwszy dla majacych troche kasy lecz nie mających wiedzy/lub dla własnej wygody/
Ten drugi dla tych co maja wiedzę i lubia grzebać-tylko w tym przypadku musisz przepinać piny.
Ja kupiłem od jana kabel za 10PLN z mozliwością przepnania pinów.


Mam wiedzę ale po co się grzebać i przepinać ?
Coś chyba będziesz musiał, bo to co pokazujesz na Alle... nie w pełni Ci się przyda, a przynajmniej nie do końca wystarczy. Nie masz jak mniemam w swojej Kappie złącza OBDII, a takie interfejsy planujesz kupić. Do każdego z nich musisz dokupić kabel OBDII/3piny Fiat (ok. 40zł.). Radzę Ci jednak szukać czegoś co nie idzie po USB, a po RS232, czyli tzw. com-ie. O ile masz z takim portem laptopa, lub garaż, w który, postawisz Pc-ta. Lapka możesz kupić za niewiele więcej niż ten interface, a kompa postawić w ogródku! :D Oprogramowanie proste DOS, lub prosta winda np.98, lub wcześniejszy. Znajdź potrzebny Ci program i upewnij się u sprzedawcy, koniecznie przed zakupem interface-u, czy się to spasuje. Szukaj jak najtańszego, bo ich ceny są grubo przesadzone, a wsad materiałowy, to na prawdę grosze. A jeżeli masz kumpla majsterklepkę, elektronika, lub kumatego elektryka, to w necie, bez problemu, znajdziesz dobry schemat tego ustrojstwa. Obudowa też do kupienia, lub adaptacja jakiegoś pudełeczka. To wcale nie musi być w środku wtyku!

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Posty: 12266
Rejestracja: 30 sie 2007, 0:00
Lokalizacja: Stalowa Wola
Kontakt:

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: Dudi » 14 wrz 2010, 8:25

vierov pisze:
Coś chyba będziesz musiał, bo to co pokazujesz na Alle... nie w pełni Ci się przyda, a przynajmniej nie do końca wystarczy. Nie masz jak mniemam w swojej Kappie złącza OBDII, a takie interfejsy planujesz kupić...
Kolega ma Lybre.
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
wacho_czk
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 473
Rejestracja: 17 maja 2008, 0:00
Skype: wacho_czk
Imię: Maciej
Lokalizacja: Czarnków PL/Norwich UK
Kontakt:

Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Post autor: wacho_czk » 12 gru 2010, 18:16

Trochę odkopię temat.

Mam oryginalny Oplowski interfejs OP-COM (nie pytajcie skąd :D), pytanko, czy uda mi się za jego pomocą połączyć z centralką AirBag w Kappie 2.4 JTD z 2000 roku??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”