Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Awatar użytkownika
brygadzista1
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2670
Rejestracja: 23 lis 2009, 21:48
Imię: Hubert
Lokalizacja: Solec/Wolsztyn/Reklinek

Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: brygadzista1 » 31 paź 2011, 23:10

Witam, mam w Seaciku skrzynie Magnat B30 i do tego wzmaka Magnat Cobra 200. Gra bardzo fajnie aczkolwiek mam to podlaczone na jeden kanal a wzmak ma mozliwosc mostkowania na jeden kanal - na tym mi zalezy zeby nie obciazac tylko jednego kanalu bo wzmachol ma wtedy lzej. Czy ktos wie jak sie mostkuje taka 2-kanalowke?
Była:Piękna Lybra 1.9 JTD 115
Tysiące części do modeli: THESIS/LYBRA/PHEDRA/KAPPA oraz inne włoskie marki
SZUKASZ WŁOSKIEGO AUTA? POMOGĘ CI W ZNALEZIENIU ZADBANEGO EGZEMPLARZA
SPROWADZANIE SAMOCHODÓW NA ZAMÓWIENIE - 781952180
WYBIERZ MAILA ZAMIAST PW - it.carczesci@gmail.com

wega
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 873
Rejestracja: 24 cze 2007, 0:00
Lokalizacja: KATOWICE
Kontakt:

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: wega » 01 lis 2011, 9:07

Jeśli jesteś pewien że można go mostkować to podłącz tak:
Obrazek

Awatar użytkownika
brygadzista1
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2670
Rejestracja: 23 lis 2009, 21:48
Imię: Hubert
Lokalizacja: Solec/Wolsztyn/Reklinek

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: brygadzista1 » 01 lis 2011, 11:59

Dzieki wega wlasnie ide zobaczyc czy dziala, rozumiem ze srodek ma byc ze soba zmostkowany a skrajne do glosnika?
Była:Piękna Lybra 1.9 JTD 115
Tysiące części do modeli: THESIS/LYBRA/PHEDRA/KAPPA oraz inne włoskie marki
SZUKASZ WŁOSKIEGO AUTA? POMOGĘ CI W ZNALEZIENIU ZADBANEGO EGZEMPLARZA
SPROWADZANIE SAMOCHODÓW NA ZAMÓWIENIE - 781952180
WYBIERZ MAILA ZAMIAST PW - it.carczesci@gmail.com

wega
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 873
Rejestracja: 24 cze 2007, 0:00
Lokalizacja: KATOWICE
Kontakt:

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: wega » 01 lis 2011, 12:13

Tak, tylko nie pomyl biegunów. Na wszelki wypadek ścisz radio. ;)

Awatar użytkownika
brygadzista1
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2670
Rejestracja: 23 lis 2009, 21:48
Imię: Hubert
Lokalizacja: Solec/Wolsztyn/Reklinek

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: brygadzista1 » 01 lis 2011, 12:38

Taki schemat jest pod wzmakiem - na poczatku mialem podlaczony L+ i R-
Teraz mam L+ i R+ i tez dziala ale jak zmostkuje srodek to nie dziala. Sam juz nie wiem. Mam pierwszy raz do czynienia z mostkowaniem wzmaka :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Była:Piękna Lybra 1.9 JTD 115
Tysiące części do modeli: THESIS/LYBRA/PHEDRA/KAPPA oraz inne włoskie marki
SZUKASZ WŁOSKIEGO AUTA? POMOGĘ CI W ZNALEZIENIU ZADBANEGO EGZEMPLARZA
SPROWADZANIE SAMOCHODÓW NA ZAMÓWIENIE - 781952180
WYBIERZ MAILA ZAMIAST PW - it.carczesci@gmail.com

Lukasz_TG
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2136
Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: Lukasz_TG » 01 lis 2011, 12:38

Niczego nie mostkujemy jest tam układ BTL odwracający faze na wejściu zrób foto wyjścia to powiem dokładnie
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :) Peugeot 206 cc :)

Awatar użytkownika
brygadzista1
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2670
Rejestracja: 23 lis 2009, 21:48
Imię: Hubert
Lokalizacja: Solec/Wolsztyn/Reklinek

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: brygadzista1 » 01 lis 2011, 12:43

Wyjscia sa tak jak na schemacie czyli L+L-R-R+.
Była:Piękna Lybra 1.9 JTD 115
Tysiące części do modeli: THESIS/LYBRA/PHEDRA/KAPPA oraz inne włoskie marki
SZUKASZ WŁOSKIEGO AUTA? POMOGĘ CI W ZNALEZIENIU ZADBANEGO EGZEMPLARZA
SPROWADZANIE SAMOCHODÓW NA ZAMÓWIENIE - 781952180
WYBIERZ MAILA ZAMIAST PW - it.carczesci@gmail.com

Lukasz_TG
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2136
Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: Lukasz_TG » 01 lis 2011, 12:48

Mam nadzieje, że wzmak przeżył i w pore zadziałało zabezpieczenie, bo jeżeli nie to masz spalone tranzystory końcowe i rezystory emiterowe. Napewno po zrobieniu zwory z drutu paliła się czerwona dioda.

Mostkujesz tak: do L+ plusowy przewód głośnika, do R+ ujemny przewód głośnika.
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :) Peugeot 206 cc :)

Awatar użytkownika
brygadzista1
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2670
Rejestracja: 23 lis 2009, 21:48
Imię: Hubert
Lokalizacja: Solec/Wolsztyn/Reklinek

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: brygadzista1 » 01 lis 2011, 12:52

No i tak teraz wlasnie mam zrobione tylko czemu na schemacie jest inaczej?
Była:Piękna Lybra 1.9 JTD 115
Tysiące części do modeli: THESIS/LYBRA/PHEDRA/KAPPA oraz inne włoskie marki
SZUKASZ WŁOSKIEGO AUTA? POMOGĘ CI W ZNALEZIENIU ZADBANEGO EGZEMPLARZA
SPROWADZANIE SAMOCHODÓW NA ZAMÓWIENIE - 781952180
WYBIERZ MAILA ZAMIAST PW - it.carczesci@gmail.com

Lukasz_TG
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2136
Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: Lukasz_TG » 01 lis 2011, 12:56

Na schemacie jest ok mostkowanie polega na tzw. gorącym plusie, sprawdz jeszcze masz dobrze podłączony kabel przy głośniku.
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :) Peugeot 206 cc :)

Awatar użytkownika
brygadzista1
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2670
Rejestracja: 23 lis 2009, 21:48
Imię: Hubert
Lokalizacja: Solec/Wolsztyn/Reklinek

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: brygadzista1 » 01 lis 2011, 12:59

Wszystko jest ok. Lewa strona idzie do glosnikowego + a prawa srtona idzie do glosnikowego -
Srodek zostaje bez polaczen a skrajne plusy wychodza do glosnika. Jesli tak jest dobrze to dzieki za pomoc Łukaszu.
Była:Piękna Lybra 1.9 JTD 115
Tysiące części do modeli: THESIS/LYBRA/PHEDRA/KAPPA oraz inne włoskie marki
SZUKASZ WŁOSKIEGO AUTA? POMOGĘ CI W ZNALEZIENIU ZADBANEGO EGZEMPLARZA
SPROWADZANIE SAMOCHODÓW NA ZAMÓWIENIE - 781952180
WYBIERZ MAILA ZAMIAST PW - it.carczesci@gmail.com

Lukasz_TG
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2136
Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: Lukasz_TG » 01 lis 2011, 13:05

Tak jest dobrze. Nie wiem jakie masz kable zasilające (przekrój) bo to jest rzecz najważniejsza :)
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :) Peugeot 206 cc :)

wega
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 873
Rejestracja: 24 cze 2007, 0:00
Lokalizacja: KATOWICE
Kontakt:

Re: Jak zmostkować wzmacniacz Magnat Cobra 200.

Post autor: wega » 01 lis 2011, 13:23

Zasugerowałem takie podłączenie wzmaka przy identycznym ułożeniu biegunów jak na rysunku. Nie kazałem Ci mostkować biegunów ujemnych. Pokazany schemat dotyczy również wzmaka Magnat tylko nie pamiętam modelu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”