Jak dobrze podłączyc wzmacniacz?

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1998
Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Kontakt:

Jak dobrze podłączyc wzmacniacz?

Post autor: aro » 10 mar 2009, 15:19

"maki" pisze:
"aro" pisze:Melduje iz operacja montazu wzmaka zakończona :D Wszystko działa jak nalezy, jeszcze tylko regulacja wzmaka i git :wink: Już nawet próbowałem dzis jak gra na 3/4 mocy. Powiem tak - całe auto drży i nie da się tak jeździc :lol: Ale dźwięk jest czysty, bez żadnych zgrzytów, czy charczenia - na tym mi najbardziej zależało : yesyes : A na robieniu wsi pod remiza mi nie zależy :lol: Więc ustawie go sobie, aby ładnie głosniki grały z lekkim basikiem i dam jeszcze te dwa wysokotonowce, bo próbowałem jak grają i jest jeszcze lepszy dźwięk z nimi.
I o to chodzi, tzn. nie o "wieś pod remizą", a o zadowolenie. Ale przód pewnie troszkę charczy, prawda (przy większej głośności)? Będzie trzeba o tym pomyśleć
:wink: mam rację?

pozdrawiam
Powiem Ci, że w ogule nic nie charczy co mnie i brata zaskoczyło na wielki + 8O Wszystkie przewody, złącza, głośniki, itp. zostało wymienione na nowe :D Może nie charczy bo ustawiłem sobie, aby minimalnie mocniej grał tył podpięty pod wzmaka.

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1998
Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Kontakt:

Jak dobrze podłączyc wzmacniacz?

Post autor: aro » 11 mar 2009, 15:29

Wszystko podłączone jak instrukcja nakazuje, ale mam mały problem, lub tak ma byc. Zauważyłem, że jak dam w opcjach radia, aby grały głosniki podłączone do radia (przód) na max mocy lub, aby grały tylko one, a tył nie to nie grają? Natomiast grają jak dam pół na pół, albo max na tył.
Troche to dziwne? Może jeszcze coś źle podłączyłem?

Awatar użytkownika
Chasqui
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 291
Rejestracja: 14 kwie 2008, 0:00

Jak dobrze podłączyc wzmacniacz?

Post autor: Chasqui » 11 mar 2009, 16:01

"aro" pisze:Wszystko podłączone jak instrukcja nakazuje, ale mam mały problem, lub tak ma byc. Zauważyłem, że jak dam w opcjach radia, aby grały głosniki podłączone do radia (przód) na max mocy lub, aby grały tylko one, a tył nie to nie grają? Natomiast grają jak dam pół na pół, albo max na tył.
Troche to dziwne? Może jeszcze coś źle podłączyłem?
Jeżeli dobrze rozumie to wszystkie głośniki grają tylko jeżeli masz ustawione na środek lub tył....
W takim wypadku to chyba masz podłączone wszystkie głośniki pod wyjście na tył. Sprawdź jeszcze raz kostke przy radiu.

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1998
Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Kontakt:

Jak dobrze podłączyc wzmacniacz?

Post autor: aro » 11 mar 2009, 16:05

Tak dobrze rozumujesz :D Tylko jak wyprze przewody głosnikowe ze wzmaka i głośniki podeprze pod stare przewody z radia to wszystko gra normalnie??? I mozna regulowac, czy ma tył grac bardziej, czy przód.

Awatar użytkownika
maki
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 333
Rejestracja: 30 maja 2007, 0:00
Lokalizacja: RZESZÓW

Jak dobrze podłączyc wzmacniacz?

Post autor: maki » 11 mar 2009, 22:48

próbuj pozmieniać miejsca czinczy, zarówno na radiu jak i na wzmacniaczu. Powinno śmigać jak należy.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1998
Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Kontakt:

Jak dobrze podłączyc wzmacniacz?

Post autor: aro » 12 mar 2009, 16:04

Dobrze. Tak zrobie. Jak się uda to będe już w 100% zadowolony : yesyes :

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1998
Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Kontakt:

Jak dobrze podłączyc wzmacniacz?

Post autor: aro » 12 mar 2009, 17:51

Zmieniłem kolejnośc czinczy w radiu i wszystko gra super. Zastanawia mnie tylko, czy w instrukcji ,mogli się pomylic , bo robiłem to wg. instr. do radia?

Awatar użytkownika
maki
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 333
Rejestracja: 30 maja 2007, 0:00
Lokalizacja: RZESZÓW

Jak dobrze podłączyc wzmacniacz?

Post autor: maki » 12 mar 2009, 22:41

"aro" pisze:Zmieniłem kolejnośc czinczy w radiu i wszystko gra super. Zastanawia mnie tylko, czy w instrukcji ,mogli się pomylic , bo robiłem to wg. instr. do radia?
inaczej mogą być ustawione wejścia na wzmaku.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Lancia_Derda
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 15
Rejestracja: 23 lut 2009, 0:00
Lokalizacja: nakło nad notecią

Odp: Jak dobrze podłączyc wzmacniacz?

Post autor: Lancia_Derda » 16 kwie 2009, 15:53

gdzie zamontowałeś wzmaka i jak zamontowałeś głosniki?? ja u siebie mam pod siedzeniami dwa piece i musze panele zrobic na przód... macie moze jakies pomysly?? ktoś juz robił panele do dedry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”