Kabel VAG KKL Viaken i Multiecuscan na wirtualnej maszynie

Awatar użytkownika
Bichoń
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4644
Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków

Kabel VAG KKL Viaken i Multiecuscan na wirtualnej maszynie

Post autor: Bichoń » 22 cze 2018, 22:26

Czy ktoś kiedyś próbował odpalić zestaw: niebieski kabel Viaken VAG KKL z softem multiecuscan na wirtualnej maszynie VMware? Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcjami, a nie widzi mi kabla, chociaż przy testowaniu na tym porcie COM zatrzymuje się na dłużej. Może ktoś ma pomysł, jakich ustawień mi brakuje, coś w kwestii tego, że to wirtualna maszyna a nie normalny windows? (aha, system to Win7)

Awatar użytkownika
goldixll
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1405
Rejestracja: 16 lut 2009, 0:00
Imię: Maciej
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Kabel VAG KKL Viaken i Multiecuscan na wirtualnej maszynie

Post autor: goldixll » 23 cze 2018, 8:19

postaw win xp i zobacz... u mnie na wirtualnym XP wszystko działa (multiecuscan, diagbox) Tylko trochę musiałem się pobawić z ustawieniami portu COM ( instrukcja w necie jakie parametry najlepiej poustawiać)

A tak BTW ... w wirtualnej maszynie w menadżerze widzi Ci kabel USB ??? Bo u mnie jest tak że muszę wejść w ustawienia i włączyć USB z którego chce korzystać i dopiero wtedy piknięcie że znalazł nowy sprzęt
Była Lancia Kappa 2.4 kle kle kle , była Lancia Kappa 2.0 z lpg, była bawarka 2.8 ,
był sweter kombi 1.6SR,był Punciak 1.2 , Hyundai Santa Fe 2.4 lpg
Jest Lancia Lybra 2.4 jtd
Obrazek
Jest Fiat Ulysse 3.0 lpg
Obrazek

Awatar użytkownika
Bichoń
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4644
Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków

Re: Kabel VAG KKL Viaken i Multiecuscan na wirtualnej maszynie

Post autor: Bichoń » 23 cze 2018, 8:28

W menadżerze urządzeń widzi mi kabel USB. Postawiłem jeszcze wczoraj w nocy nową VM na Win7, bo ta na której wcześniej próbowałem miała zainstalowane masę dziwnego softu potrzebnego mi do pracy, a do tego dużo portów COM było zaznaczone jako zajęte, tylko nie mam pojęcia przez co.
Mam też chyba VM z WinXP, to też sprawdzę.

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Posty: 10221
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia

Re: Kabel VAG KKL Viaken i Multiecuscan na wirtualnej maszynie

Post autor: FXX » 23 cze 2018, 12:20

A jaki masz "system główny"? Win10?

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek

Awatar użytkownika
Bichoń
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4644
Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków

Re: Kabel VAG KKL Viaken i Multiecuscan na wirtualnej maszynie

Post autor: Bichoń » 23 cze 2018, 13:01

win7

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Posty: 10221
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia

Re: Kabel VAG KKL Viaken i Multiecuscan na wirtualnej maszynie

Post autor: FXX » 23 cze 2018, 14:08

Zatem wybacz pytanie, ale po co się bawić w wirtualne maszyny, skoro zestawienie o którym mówisz działa na Win7 bezproblemowo?
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek

Awatar użytkownika
Bichoń
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4644
Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków

Re: Kabel VAG KKL Viaken i Multiecuscan na wirtualnej maszynie

Post autor: Bichoń » 23 cze 2018, 14:09

firmowy laptop, na ktorym nie moge instalowac takich softów.

Awatar użytkownika
mikee72
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 710
Rejestracja: 21 maja 2015, 9:41
Imię: Mikołaj
Lokalizacja: Poznań

Re: Kabel VAG KKL Viaken i Multiecuscan na wirtualnej maszynie

Post autor: mikee72 » 23 cze 2018, 14:23

To może kup drugi dysk z kilka dych i postaw na nim to co chcesz?
Tipo Suite 1.6 8v A.D.1994 TTT
Phedra Emblema 2.0 16v PB+LPG A.D.2002
Obrazek

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Posty: 10221
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia

Re: Kabel VAG KKL Viaken i Multiecuscan na wirtualnej maszynie

Post autor: FXX » 23 cze 2018, 14:35

Bichoń pisze:
23 cze 2018, 14:09
firmowy laptop, na ktorym nie moge instalowac takich softów.
: ok2 : : ok2 : : ok2 :
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek

Awatar użytkownika
Bichoń
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4644
Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków

Re: Kabel VAG KKL Viaken i Multiecuscan na wirtualnej maszynie

Post autor: Bichoń » 24 cze 2018, 11:08

Zainstalowałem soft na czystej VM z win7 i połączył się bez problemów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja elektryczna”