Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Awatar użytkownika
koksiak
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 44
Rejestracja: 18 maja 2006, 0:00
Lokalizacja: KRAKÓW

Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: koksiak » 23 lis 2015, 20:06

Witam . Stałem się szczęśliwym posiadaczem Phedry jednak nie mogę znaleźć jak zmienić jezyk na polski w rt4 wszystko co podane to dotyczy rt3 .
I jeszcze jedno pytanko czy ktoś odblokowywał lub uaktywniał USB w takim radiu .Zakupiłem orginalny kabelek w peugot i podłączyłem jednak usb tylko swieci i nie czyta muzyki radio chyba go nie widzi .
Proszę o pomoc i jakieś namiary jak to zrobić Czy w ASO to można wykonać ?

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 20000
Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Kontakt:

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: Nat » 24 lis 2015, 15:36

Bez płytki nie zmienisz języka.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

digital
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 171
Rejestracja: 29 wrz 2010, 20:38
Imię: jacek
Lokalizacja: poznan

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: digital » 24 lis 2015, 20:01

KOKSIAK podaj mi swój nr tel. to dam namiary do kogoś co mi zrobił nawi na Polskę, menu po polsku
przyjeżdża do klienta.
PS. nie chcę tak oficjalnie ale jak co to każdemu może pomóc, mam tel do gościa.

bronx
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1842
Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Lokalizacja: Gliwice

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: bronx » 26 lis 2015, 10:25

Wejdź na forum peugeota citroena tam masz opis.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 20000
Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Kontakt:

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: Nat » 26 lis 2015, 12:08

Dodam, że opis w pełni funkcjonalny, sam zrobiłem to bez żadnych problemów. (tylko w aucie trzeba chwilę posiedzieć)
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
topcio
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Posty: 11186
Rejestracja: 20 sie 2007, 0:00
Lokalizacja: Lublin woj. Lubelskie
Kontakt:

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: topcio » 26 lis 2015, 12:27

Nat pisze:Dodam, że opis w pełni funkcjonalny, sam zrobiłem to bez żadnych problemów. (tylko w aucie trzeba chwilę posiedzieć)
Przynajmniej jeśli chodzi o RT3.
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Kappa Coupe 20VT nr 3119
Obrazek

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2299
Rejestracja: 11 sie 2007, 0:00
Lokalizacja: Chojnice/Hünxe
Kontakt:

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: przemas81 » 26 lis 2015, 22:47

topcio1 pisze:
Nat pisze:Dodam, że opis w pełni funkcjonalny, sam zrobiłem to bez żadnych problemów. (tylko w aucie trzeba chwilę posiedzieć)
Przynajmniej jeśli chodzi o RT3.
Z tym/siedzeniem w aucie to lekka przesada.....sam przerabialem trzy sztuki........jedno u znajomych,dwa u mnie.....i wcale nie trzeba siedziec w aucie bez ruchu i takie tam co pisza na innych forach,bo chyba to nie jest szczescie ze trzy przerobilem przy otwartych drzwiach hihi...ale na forum peugota jest instrukcja kolegi namek jak dobrze pamietam i wszystko pieknie dziala....zajrzyj i ciesz sie z polskiego menu
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki

Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd

Awatar użytkownika
koksiak
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 44
Rejestracja: 18 maja 2006, 0:00
Lokalizacja: KRAKÓW

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: koksiak » 26 lis 2015, 23:01

Witam .Właśnie uruchomiłem już złącze USB (program mira-skript) dział muza już śmiga teraz zostaje j.pl. i mapy do wgrania i chyba musze zmienić soft bo mam 8.00 a na forum peugota jest lekki chaos a chciałbym to zrobić przez złącze usb by nie bawić się w nagrywanie płyt .

Awatar użytkownika
koksiak
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 44
Rejestracja: 18 maja 2006, 0:00
Lokalizacja: KRAKÓW

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: koksiak » 29 lis 2015, 21:49

Witam .
Właśnie zakończyłem prace nad swoim radiem RT4 w Lancii Phedra
1.uaktywnione złącze USB programem mirra skript
2.wgranie nowego softu 8.2 (podobno 8.3 jest kiepski i może uszkodzić radio)więc nie ryzykowałem
3.wgranie języka polskiego dla wersji softu8.2 (wersja j.pol 0.30)
wszystko zrobione przez złącze usb (mniejsze ryzyko)
Zmiany jakie zauważyłem to brak zegara po lewej stronie wyświetlacza (był taki analogowy)teraz jest kompas ,
drobniejsza czcionka ale jest ok kwestia przyzwyczajenia .
Dodatkowo uaktywnił się moduł bluetooth więc telefon działa i tak mam zestaw głośnomówiący .
Koledzy z forum Peugeota spisali się znakomicie wielki szacun .
Oczywiście wszystko za free a nie jak na allegro chcą 300pln za taką usługę ,dodam że w ASO Lancii powiedzieli ze to nie możliwe do zrobienia .
Teraz szukam aktualnych map i będę wgrywał .
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 20000
Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Kontakt:

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: Nat » 30 lis 2015, 10:33

Kompas jest alternatywny dla zegara. Pojawia się, jeśli dobrze pamiętam, kiedy masz włączoną nawigację bez wybrania celu.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Vit
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 13
Rejestracja: 03 gru 2007, 0:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: Vit » 20 sty 2016, 0:45

Hej Koksiak
Nie masz czasem RT5 skoro bluetooth zaHulał, ale do rzeczy:
- gdzie znalazles mirascripts do softu w wersji <8.00? podasz link?
- w ktorym miejscu jest USB w aucie jesli mam? do tej pory nie natrafilem :D

z gory dziekuje

Awatar użytkownika
koksiak
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 44
Rejestracja: 18 maja 2006, 0:00
Lokalizacja: KRAKÓW

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: koksiak » 14 lut 2016, 21:03

Vit pisze:Hej Koksiak
Nie masz czasem RT5 skoro bluetooth zaHulał, ale do rzeczy:
- gdzie znalazles mirascripts do softu w wersji <8.00? podasz link?
- w ktorym miejscu jest USB w aucie jesli mam? do tej pory nie natrafilem :D

z gory dziekuje



Witam tu link do mira scripts
http://mira308sw.altervista.org/en/index.htm
usb sam dokładałem kupiłem kabel w aso citroen zamontowałem i uruchomiłem mirrą potem nowsza wersja softu i spolszczenie

johndeller
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 2
Rejestracja: 02 wrz 2019, 16:11

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: johndeller » 02 wrz 2019, 16:35

Witam Panowie i Panie. Mam pytanie mam płytki 3 z spolszczeniem i softemi mapami do wersji 8.31 pszeszukalwm google i inne fora nie mogę znaleźć jak wgrac teraz to wszystko pokoleji i co naciskać? żeby miało to ręce i nogi. Radio Rt4. Może ktoś pomoże ?

riven_dell
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 7
Rejestracja: 18 paź 2019, 21:04
Imię: Tomasz
Lokalizacja: Koluszki

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: riven_dell » 20 paź 2019, 19:45

Witam wszystkich - troszkę się podepnę
Chciałbym się upewnić. Jeżeli na radiu jest napis "mp3 hdd" to jest rt4, tak? Phedra z 2008 roku.
Dziękuję
Tomasz vel riven_dell
pozdrawiam
Tomasz vel riven_dell

jest:
Lancia Phedra 2,2
Alfa Romeo 156 cup
Alfa Romeo GTV2000
Alfa Romeo 166

było:
Alfa Romeo 156 1.8TS

Awatar użytkownika
ktoś ŁDZ
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny
Posty: 1386
Rejestracja: 14 lip 2011, 9:07
Imię: Robert
Lokalizacja: Łódź

Re: Phedra - jak zmienić menu na PL w RT4

Post autor: ktoś ŁDZ » 21 paź 2019, 20:28

Tak RT4. Jeśli masz bluetooth to jest to RT5. Jutro podeślę fotkę mojego RT5.

Wysłane z mojego telefonA

Pozdro - Robert
Jest:
Lancia Phedra 2.2 JTD 170KM - TyAaaaa_TO_wóz_zzz
+ Lybra Intensa 2.4 JTD SW - Papamobile :)
Było:
AR 156 SW 2.4 JTD 10V + wirus Ramzesa - Czarnulka
Delta II 1.9td
Nr. tel. 607645504

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”