Phedra - jak zmienić język w navi na PL?

Awatar użytkownika
CitroFan
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 223
Rejestracja: 05 lis 2008, 0:00
Skype: jedrochapawel
Imię: Paweł
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Phedra - jak zmienić język w navi na PL?

Post autor: CitroFan » 23 lip 2014, 17:06

Snooki pisze:
topcio1 pisze:
Snooki pisze:
topcio1 pisze:Faktycznie, to już jest RT4 i czyta mp3.
RT3 po zmianie softu też czyta MP3 :D
A jak zmienić soft w RT3?
Wszystko krok po kroku podane jest na stronie peugeotklub.pl w dziale nawigacja dotyczącym softu do RT3 i RT4

Lub bezpośrednio na stronie autora http://szymaniuk.blogspot.com/2012/01/s ... -soft.html
Na początek odpowiedź na pytanie, co nam daje aktualizacja sprzętu za pomocą nowego oprogramowania (5.52a oraz odpowiednio 6.63, są najnowszymi dostępnymi softami)? Z nowym softem otrzymujesz możliwość uruchamiania najnowszych wersji map nawigacji - w starsze wersje softu, nie widziały nowych edycji map. Poza tym, dzięki nowemu softowi masz możliwość uruchamiania plików MP3 nagranych na płyty CD (płyty z MP3 działają tylko w głównym czytniku, nie w zmieniarce, do której oczywiście nadal możesz wkładać płyty CD Audio).
Według instrukcji Phedry (39 strona )

Kod: Zaznacz cały

Po zablokowaniu drzwi lusterka ustawiają
się automatycznie w pozycji zamkniętej.
Albo masz BSI bez obsługi składania lusterek, albo spróbuj nacisnąć i długo przytrzymac przycisk od ich składania.
W pierwszych C5 to działało, później można było tylko Lexią, albo tak albo tak.
Paweł, Warszawa - Ursus
zasadniczo od ponad 25 lat Citroeny aktualnie znów JEST ich kilka ;)
Citroen GRAND C4 Picasso II
2.0 HDi 150FAP EAT6 SMEG+ 01/2014 exclusive
http://galeria.mud.pl/index.php?/category/1229
Citroen C5 III (X7) tourer
2.0 HDi 163FAP BVA-AM6 RT6 01/2013 exclusive
http://galeria.mud.pl/index.php?/category/1232

Awatar użytkownika
topcio
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Posty: 11128
Rejestracja: 20 sie 2007, 0:00
Lokalizacja: Lublin woj. Lubelskie
Kontakt:

Re: Phedra - jak zmienić język w navi na PL?

Post autor: topcio » 23 lip 2014, 17:36

CitroFan pisze:spróbuj nacisnąć i długo przytrzymac przycisk od ich składania.

Ha, ha, ha. Brawo. Już działa - składają się po zamknięciu a otwierają po włączeniu zapłonu.
Snooki pisze:Według instrukcji Phedry (39 strona )
No właśnie nie działało - do tej pory ;) .
Snooki pisze:Wszystko krok po kroku podane jest na stronie peugeotklub.pl w dziale nawigacja dotyczącym softu do RT3 i RT4

Lub bezpośrednio na stronie autora http://szymaniuk.blogspot.com/2012/01/s ... -soft.html
Mam najnowszy soft, mapy aktualne (2013/14) działają bez problemu a MP3 nie. Płytę MP3 jak zaczął mielić to oddać nie chciał, już miałem chwilę grozy ;) .
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Kappa Coupe 20VT nr 3119
Obrazek

Awatar użytkownika
CitroFan
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 223
Rejestracja: 05 lis 2008, 0:00
Skype: jedrochapawel
Imię: Paweł
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Phedra - jak zmienić język w navi na PL?

Post autor: CitroFan » 23 lip 2014, 17:54

topcio1 pisze:
CitroFan pisze:spróbuj nacisnąć i długo przytrzymac przycisk od ich składania.

Ha, ha, ha. Brawo. Już działa - składają się po zamknięciu a otwierają po włączeniu zapłonu.
Snooki pisze:Według instrukcji Phedry (39 strona )
No właśnie nie działało - do tej pory ;) .
Snooki pisze:Wszystko krok po kroku podane jest na stronie peugeotklub.pl w dziale nawigacja dotyczącym softu do RT3 i RT4

Lub bezpośrednio na stronie autora http://szymaniuk.blogspot.com/2012/01/s ... -soft.html
Mam najnowszy soft, mapy aktualne (2013/14) działają bez problemu a MP3 nie. Płytę MP3 jak zaczął mielić to oddać nie chciał, już miałem chwilę grozy ;) .
Masz soft 5.xx czyli VAN, najprawdopodobniej nie będzie nigdy czytać mp3. Myk z nowym softem i mp3 dotyczy aut CANowych.
Paweł, Warszawa - Ursus
zasadniczo od ponad 25 lat Citroeny aktualnie znów JEST ich kilka ;)
Citroen GRAND C4 Picasso II
2.0 HDi 150FAP EAT6 SMEG+ 01/2014 exclusive
http://galeria.mud.pl/index.php?/category/1229
Citroen C5 III (X7) tourer
2.0 HDi 163FAP BVA-AM6 RT6 01/2013 exclusive
http://galeria.mud.pl/index.php?/category/1232

Awatar użytkownika
Snooki
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 273
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:00
Imię: Riczard
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Odp: Phedra - jak zmienić język w navi na PL?

Post autor: Snooki » 23 lip 2014, 19:12

CitroFan pisze:
topcio1 pisze:
CitroFan pisze:spróbuj nacisnąć i długo przytrzymac przycisk od ich składania.

Ha, ha, ha. Brawo. Już działa - składają się po zamknięciu a otwierają po włączeniu zapłonu.
Snooki pisze:Według instrukcji Phedry (39 strona )
No właśnie nie działało - do tej pory ;) .
Snooki pisze:Wszystko krok po kroku podane jest na stronie peugeotklub.pl w dziale nawigacja dotyczącym softu do RT3 i RT4

Lub bezpośrednio na stronie autora http://szymaniuk.blogspot.com/2012/01/s ... -soft.html
Mam najnowszy soft, mapy aktualne (2013/14) działają bez problemu a MP3 nie. Płytę MP3 jak zaczął mielić to oddać nie chciał, już miałem chwilę grozy ;) .
Masz soft 5.xx czyli VAN, najprawdopodobniej nie będzie nigdy czytać mp3. Myk z nowym softem i mp3 dotyczy aut CANowych.
Ja mam soft 5.52.A_2 Spróbuj inną plytę z mp3 włożyć. U mnie też czasem długo mieli, ale odtwarza nagrania.

Obrazek

Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka
Była
Lancia Delta II '94 1.8 - R.I.P. 17.05.11
Jest
Lancia Lybra LX 1,9 JTD '01
Phedra 2.0 JTD '04
Musa 1.9jtd '07

Awatar użytkownika
topcio
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Posty: 11128
Rejestracja: 20 sie 2007, 0:00
Lokalizacja: Lublin woj. Lubelskie
Kontakt:

Re: Odp: Phedra - jak zmienić język w navi na PL?

Post autor: topcio » 23 lip 2014, 21:43

Snooki pisze:
CitroFan pisze:
topcio1 pisze:
CitroFan pisze:spróbuj nacisnąć i długo przytrzymac przycisk od ich składania.

Ha, ha, ha. Brawo. Już działa - składają się po zamknięciu a otwierają po włączeniu zapłonu.
Snooki pisze:Według instrukcji Phedry (39 strona )
No właśnie nie działało - do tej pory ;) .
Snooki pisze:Wszystko krok po kroku podane jest na stronie peugeotklub.pl w dziale nawigacja dotyczącym softu do RT3 i RT4

Lub bezpośrednio na stronie autora http://szymaniuk.blogspot.com/2012/01/s ... -soft.html
Mam najnowszy soft, mapy aktualne (2013/14) działają bez problemu a MP3 nie. Płytę MP3 jak zaczął mielić to oddać nie chciał, już miałem chwilę grozy ;) .
Masz soft 5.xx czyli VAN, najprawdopodobniej nie będzie nigdy czytać mp3. Myk z nowym softem i mp3 dotyczy aut CANowych.
Ja mam soft 5.52.A_2 Spróbuj inną plytę z mp3 włożyć. U mnie też czasem długo mieli, ale odtwarza nagrania.

Obrazek

Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka
Ja mam dokładnie takie sam i .... sic : gafa : ( wcześniej sprawdzałem na dość starej płycie) po włożeniu nowo nagranych MP3 8-O zadziałało.
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Kappa Coupe 20VT nr 3119
Obrazek

Mario63
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 3
Rejestracja: 13 lip 2016, 23:09
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Lancia Phedra 3,0 benzyna

Post autor: Mario63 » 13 lip 2016, 23:32

Witajcie!
Potrzebuję pomocy!
Kupiłem Phedrę z Szwajcarii, która ma całe menu w komputerze po niemiecku.
Po włosku i angielsku bym sobie poradził - ale niemiecki NIE!
Może ktoś wie gdzie wgrają mi polskie menu lub gdzie kupić jakieś oprogramowanie do komputera po polsku?
Ja mieszkam k. Oświęcimia.
Na Allegro znalazłem coś takiego: ale obawiam się, że jest to tylko nawigacja...
Proszę o podpowiedź, co mogę zrobić.
Pozdrówko!
Ostatnio zmieniony 14 lip 2016, 8:17 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Zakładaj tematy w odpowiednich działach. Przeniosłem do istniejącego tematu - poczytaj sobie od początku./stabraf/ Linki z Allegro niedozwolone w dziale technicznym!

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4704
Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Kontakt:

Re: Phedra - jak zmienić język w navi na PL?

Post autor: Tomzik » 05 lut 2018, 23:17

CitroFan pisze:
18 lip 2014, 12:20
po lifcie czyli od ~2007-2008 weszło najpierw RT4 z HDD (przycisk jest już prostokątny), a później RT5 z HDD i BT na okładzie (oprócz slotu sim)

RT4/RT4 - 7.xx w zwyż, najnowszy 8.31

Soft sie sprawdza poprzez długie przytrzymanie przycisku MENU i naciskaniu później OK
Kojarzysz może od kiedy była szansa na RT5 na pokładzie autobusu? Ori BT jest fajne, byłoby super mieć tak też w "autobusie" :)
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”