Phedra 2,2 automat - czujniki parkowania tył nie działają

Awatar użytkownika
gregcom
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 9
Rejestracja: 05 wrz 2008, 0:00
Lokalizacja: Świerklany k/Rybnika
Kontakt:

Phedra 2,2 automat - czujniki parkowania tył nie działają

Post autor: gregcom » 31 sie 2017, 14:35

Witam, po wrzuceniu wstecznego pojawia się komunikat :
Parking assistance system faulty
oczywiście czujniki parkowania nie działają


Czy ktoś może ma pomysł co może być przyczyną problemu ? jak zweryfikować czy może któryś z czujników jest padnięty?
Czy można coś samemu sprawdzić ? czy niezbędny jest komputer.

Bardzo dziękuję za pomoc
Pzdr.
Grześ

Awatar użytkownika
Pawcio78
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 1403
Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz

Re: Phedra 2,2 automat - czujniki parkowania tył nie działają

Post autor: Pawcio78 » 31 sie 2017, 14:45

Po wrzuceniu wstecznego przyłożyć ucho kolejno do każdego czujnika. Sprawne czujniki powinny szybko tykać.

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka

była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM 2000r. , Y 1.2 60KM 2001r. , Delta 4WD HF turbo 2.0 8V 165KM 1987r.

Awatar użytkownika
gregcom
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 9
Rejestracja: 05 wrz 2008, 0:00
Lokalizacja: Świerklany k/Rybnika
Kontakt:

Re: Phedra 2,2 automat - czujniki parkowania tył nie działają

Post autor: gregcom » 18 paź 2018, 11:48

Hej,
Niestety nie "tyka" na ani jednym...
PZdr.

Awatar użytkownika
grzesiekj23
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 657
Rejestracja: 12 kwie 2009, 20:51
Imię: Grzesiek
Lokalizacja: Sławno

Re: Phedra 2,2 automat - czujniki parkowania tył nie działają

Post autor: grzesiekj23 » 19 paź 2018, 9:45

Poczytaj w tym temacie. W zależności od wersji systemu, metoda na "cykanie" nie sprawdza się.
Była:
Dedra 2.0 i.e.
Jest:
Kappa 2.4 175KM '98 > pocisk > :D
Phedra 2.0 136KM '06 > salon na kółkach ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja elektryczna”