Strona 1 z 1

Thesis - diagnostyka FES

Dodany: 03 kwie 2012, 20:49
autor: Don_kicaj
Witam, mam maly problem z moja tereska, gdyz podczas diagnostyki za pomoca fes 3.4.2 w pelnej wersji na kabelku elm327 zaraz po polaczeniu rozlacza mnie. Nie moge nawet odczytac bledow. To co na kabelku VAG jest ok. Dodam ze pracuje na Viscie i zastanawiam sie nad proba na XP.

Re: FES diagnostyka Thesis

Dodany: 03 kwie 2012, 20:56
autor: Ramzes_II
Don_kicaj pisze:Witam, mam maly problem z moja tereska, gdyz podczas diagnostyki za pomoca fes 3.4.2 w pelnej wersji na kabelku elm327 zaraz po polaczeniu rozlacza mnie. Nie moge nawet odczytac bledow. To co na kabelku VAG jest ok. Dodam ze pracuje na Viscie i zastanawiam sie nad proba na XP.
Ostatnia wersja FES ma problem z pracą na ELM. Na VAG-u chodzi ok.

Re: Thesis - diagnostyka FES

Dodany: 10 kwie 2012, 13:43
autor: przedszkolak
Gdzieś czytałem, że mogą być problemy z najnowszymi kablami i trzeba coś zmienić w układzie, jak znajdę to opiszę.

Re: Thesis - diagnostyka FES

Dodany: 19 gru 2013, 22:05
autor: krzanu
Podpowiedzcie. Kupiłem w PMFACTORY interfejs VAGKKL + FIATECUSCAN z aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=3763485973. i problem jest taki że nie mogę się połączyć za pomocą FIATECSCAN 3.5 wersja zarejestrowana.\

co robić?
a może mam zły interfejs?

Re: Thesis - diagnostyka FES

Dodany: 19 gru 2013, 22:41
autor: przedszkolak
A na pewno dobrze ustawiłeś port w ustawieniach programu?

Re: Thesis - diagnostyka FES

Dodany: 20 sty 2014, 10:34
autor: szerszen
krzanu pisze:Podpowiedzcie. Kupiłem w PMFACTORY interfejs VAGKKL + FIATECUSCAN z aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=3763485973. i problem jest taki że nie mogę się połączyć za pomocą FIATECSCAN 3.5 wersja zarejestrowana.\

co robić?
a może mam zły interfejs?

Zaznaczyłeś, że chcesz fejsa pod Fiata?
W ustawieniach systemowych dajesz prędkość portu 38400.
To samo w ustawieniach programu - wybierasz KKL, właściwy com i 38400.

Jaki system?