Thesis - connect/problem z wyświetlaczem

lider644
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 13
Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków

Thesis - connect/problem z wyświetlaczem

Post autor: lider644 » 22 lis 2016, 18:38

Witam
Mam problem z wyświetlaczem,podmieniłem wyświetlacz i zyskałem błąd eol może ktoś wie dokąd biegnie kabel wychodzący z wyświetlacza i idący w górę deski rozdzielczej.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - connect problem z wyświetlaczem.

Post autor: belial666 » 22 lis 2016, 19:23

Mowisz o niebieskim?

Zyskałeś eolerror, ale ogolnie wszystko działa, czy po podlaczeniu drugiego poprostu do dodatkowo pojawił sie eol?
Nr. telef. 501259455

lider644
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 13
Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków

Re: Thesis - connect problem z wyświetlaczem.

Post autor: lider644 » 22 lis 2016, 19:34

Wszystko działa lecz wyświetlacz jest ciemny. podstawiłem drugi wyświetlacz wywaliło eol.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - connect problem z wyświetlaczem.

Post autor: belial666 » 22 lis 2016, 19:51

Zrob fotkę niebieskiej wtyczki i mi ją pokaż, czy jest kompletna. W miejscu gdzie z wtyczki wychodzi wiązka powinno być jasno niebieskie zabezpieczenie. Jest to też pozycjoner wtyczki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2016, 20:08 przez belial666, łącznie zmieniany 1 raz.
Nr. telef. 501259455

lider644
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 13
Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków

Re: Thesis - connect problem z wyświetlaczem.

Post autor: lider644 » 22 lis 2016, 20:04

Przed chwilą wróciłem z parkingu i mam wszystko poskładane jutro zrobię zdjęcie.
Wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc. Nie zwróciłem uwagi czy jest pozycjoner a może wiesz gdzie wchodzi ten kabel bo wydaje mi się że tam leży problem.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - connect problem z wyświetlaczem.

Post autor: belial666 » 22 lis 2016, 20:11

Jest on połączony z kiloma rzeczami body komputer, connect, zmieniarka. Samo odlaczenie zmieniarki wywala eolerror. Masz kompa pod Thesis. Musisz pomysleć o diagnostyce. Jesli masz cheć to na PW
Nr. telef. 501259455

lider644
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 13
Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków

Re: Thesis - connect/problem z wyświetlaczem

Post autor: lider644 » 22 lis 2016, 20:26

Mam kompa i oprogramowanie do lanci ale po podłączeniu nie pokazywało żadnych błędów tylko wyświetlacz był ciemny.Wygląda to tak jakby nie dostawał sygnału video.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - connect/problem z wyświetlaczem

Post autor: belial666 » 22 lis 2016, 20:59

Aha. Sprawdź wtyczkę. Sprawdź rownież ten od obrazu- obok, czarny. Wyciągnij connect zobacz, czy izolacje wiązek nie są naruszone.

Rozumiem tylko Ty od samego początku dociekasz usterki? Nikomu nie zostawiałeś Thesis'a?
Nr. telef. 501259455

lider644
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 13
Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków

Re: Thesis - connect/problem z wyświetlaczem

Post autor: lider644 » 22 lis 2016, 21:20

Taką kupiłem z ciemnym wyświetlaczem .Connecta rozebrałem sprawdziłem wszystkie taśmy to samo w wyświetlaczu jutro sprawdzę dokładnie kostki i spróbuję przejrzeć wiązki Ten samochód stał 16 miesięcy i tak go kupiłem.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - connect/problem z wyświetlaczem

Post autor: belial666 » 22 lis 2016, 21:39

Patrzyłeś wtyczki z tyłu body komputera. Jest tam wtyczka od connecta. Zdemontuj wszystkie wtyczki sobie od body z przodu, odkrec body i odepnij wtyczki co są z tylu body. Kontaktem prysnij. Sprawdź wiązki przy okazji
CAM03297-640x480.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nr. telef. 501259455

lider644
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 13
Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków

Re: Thesis - connect/problem z wyświetlaczem

Post autor: lider644 » 22 lis 2016, 21:45

Ok wielkie dzięki jutro wezmę się do roboty o efektach zaraz dam znać
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - connect/problem z wyświetlaczem

Post autor: belial666 » 22 lis 2016, 22:12

Odepnij akumulator przed podejsciem do odpinania wtyczek z body.
Nr. telef. 501259455

lider644
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 13
Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków

Re: Thesis - connect/problem z wyświetlaczem

Post autor: lider644 » 28 lis 2016, 17:55

Wymiana conecta załatwiła sprawę/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”