Strona 2 z 3

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 0:11
autor: belial666
No a ja u kolegi miałem czarny ekran, gra radio, i tylko kombinacja pomogła. ;)


Działaj.

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 0:15
autor: kordian.kaczmarski
Bartek-Lodz pisze:To się ciesz, że tylko tak a nie jakiś wybuch albo co :lol:

Tak już słyszałem kilka komentarzy osób jeżdzących ze mną, że to pewnie bomba ukryta w bagażniku i zaraz ich pozabijam :) ( z uwagi na moją urodę w skrócie jestem podobny do Abelarda Gizy ) :)

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 7:31
autor: rain
Ciekawe co będzie z Thesisami jak znowu każe updatować soft a tu nie będzie żadnego nowszego bo ten co jest jest ostatnim :P Pewnie parę lat do tego momentu ale jednak....

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 8:46
autor: belial666
Do autora tematu.

Wkładałeś jakąś płytę cd w kieszeń connecta przed komunikatem?

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 9:15
autor: s0krates
Najlepiej w tej kieszeni nic nie trzymać. Najgorsze co można zrobić to mieć tam cały czas płytę od Navi. Kończy się to zabrudzeniem soczewki albo co gorsza padem lasera i wtedy Update CD to już zabawa dla elektronika..
Z uwagi że navi i tak nie działa, polecam trzymać ją na codzień w pudełku na wypadek wyjazdu na zachód.

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 10:09
autor: Bartek-Lodz
Connect ma taką wadę, że nie ma filtra w systemie chłodzenia :-?

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 10:22
autor: belial666
A i to chłodzenie jest siebie warte...

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 10:25
autor: Bartek-Lodz
belial666 pisze:A i to chłodzenie jest siebie warte...
Tak, chłodzenie też jest bardzo przemyślane - spokojnie można było zastosować tam ogniwa Paltiera i tak właśnie się zastanawiam - bo naprawiam teraz connecta, że chyba wywalę ten wiatrak i wsadzę ogniwa - odpadnie problem brudnego lasera.

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 10:53
autor: kordian.kaczmarski
belial666 pisze:Do autora tematu.

Wkładałeś jakąś płytę cd w kieszeń connecta przed komunikatem?

Kilka razy wkładam tam płytę np z muzyką. Ale wiem ze to do tego nie służy i dlatego wszelkie płyty lądowały w zmieniarce

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 22:23
autor: kordian.kaczmarski
witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 22:34
autor: s0krates
Verbatim to dlatego żeby czytało. Widać że u Ciebie czyta, więc to nie problem.
Użyj jakiegoś CDBurneraXP albo czegoś takiego. Nagraj płytę z iso (nie kopiujesz pliku iso na płytę tylko wypalasz płytę z iso). Nagraj na najniższej możliwej prędkości.

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 22:35
autor: Bartek-Lodz
kordian.kaczmarski pisze:witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )
Najlepiej na płycie Verbatim albo dedykowanej do Audio oprócz tego powinieneś to robić najlepiej z małą prędkością np x4 albo max x8 - niestety nowe nagrywarki nie za bardzo chcą obsługiwać takie prędkości - dlatego ja do takich celów używam starego LG 8x.

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 22:43
autor: belial666
kordian.kaczmarski pisze:witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )

który z nich dostałeś?

(1) www.lanciathesis.eu/lanciathesis.eu_old/public/alps.rar

(2)www.lanciathesis.eu/lanciathesis.eu_old ... /setup.rar

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 22:44
autor: kordian.kaczmarski
s0krates pisze:Verbatim to dlatego żeby czytało. Widać że u Ciebie czyta, więc to nie problem.
Użyj jakiegoś CDBurneraXP albo czegoś takiego. Nagraj płytę z iso (nie kopiujesz pliku iso na płytę tylko wypalasz płytę z iso). Nagraj na najniższej możliwej prędkości.


płytkę wypaliłem w nero i na najniżej prędkości, niestety nie wiem jaka ona była. jutro kupię płytki z Verbatima i bede próbował tym prógramem który polecasz ! Dzięki

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Dodany: 22 mar 2016, 22:46
autor: kordian.kaczmarski
belial666 pisze:
kordian.kaczmarski pisze:witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )

który z nich dostałeś?

(1) http://www.lanciathesis.eu/lanciathesis ... c/alps.rar

(2)www.lanciathesis.eu/lanciathesis.eu_old ... /setup.rar

podane linki mi nie działają :/
Ja dostałem taki link ****