Thesis - komunikat "Insert update CD"

kordian.kaczmarski
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 40
Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław

Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: kordian.kaczmarski » 21 mar 2016, 22:43

witam, od razu powiem, że jestem nowy i nie za bardzo orientuje się w obsłudze forum. Jeśli post umieściłem w złym miejscu albo go powtórzyłem to przepraszam i proszę o wyrozumiałość. :) Jestem szczęśliwym posiadaczem Thesis ale ostatnio spotkał mnie nie przyjemny incydent. Mianowicie rozładował mi się akumulator i oprócz choinki na desce rozdzielczej pojawił mi się komunikat z głównego wyświetlacza. Może ktoś mi poradzić co mam z tym zrobić?? załączam komunikat który wyświetla się cały czas na LCD.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2016, 22:48 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami!!! Regulamin działu technicznego!

Awatar użytkownika
s0krates
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 797
Rejestracja: 19 paź 2013, 11:46
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: s0krates » 21 mar 2016, 22:58

Po pierwsze spokojnie i bez nerwów ;P. Napisz skąd jesteś, może w pobliżu będzie ktoś z płytką SETUP..
Generalnie potrzebna Ci jest płyta SETUP, którą można też zdobyć w necie pisząc do pewnego sympatycznego Słowaka.
Żeby nie było łatwo - jeżeli CD Connecta nie czyta płyt (u mnie tak było) to dodatkowo trzeba wyczyścić laser (rozkręcając przy okazji całego connecta). Płyta musi być wsadzona w czytnik Connecta, na zmieniarce nie zadziała

Tu jak to będzie wyglądało jak już wsadzisz płytę (i naciśniesz przycisk reset przy pomocy np spinacza)


A tu jak czyścić wydobyć connecta i czyścić laser




EDIT:
Email do gościa od płytki - jest tylko jedna prośba z jego strony, żeby nie rozpowszechniać płyty bez jego wiedzy, do której dżentelmeńsko się stosujemy
vladimir.duro@lanciathesis.eu

kordian.kaczmarski
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 40
Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: kordian.kaczmarski » 21 mar 2016, 23:18

Jestem z okolic Wrocławia dokładniej ze Świdnicy. A z tego co wiem to Connect działa, a przynajmniej działał przed całym incydentem. :)

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: belial666 » 21 mar 2016, 23:26

Napisz do Vladimira. Tylko nie proś o SETUP od tak tylko powiedz, że masz problem z connectem. Bo niektórzy mu tyłek zawracają i nie odpowiada. Myślą, że setup będzie ich prowadzał po Polsce. :roll:

Ps: Dodaj fotkę z problemem w mailu.
Nr. telef. 501259455

kordian.kaczmarski
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 40
Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: kordian.kaczmarski » 21 mar 2016, 23:30

ok zaraz napisze do tego Pana. dziękuje za pomoc, napisze jeśli się odezwie :)

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2270
Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: Bartek-Lodz » 21 mar 2016, 23:30

SetupCD można pobrać też z chomika albo pójść na całość i pojechać do ASO - płyta kosztuje 220 PLN
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: belial666 » 21 mar 2016, 23:33

kordian.kaczmarski pisze:ok zaraz napisze do tego Pana. dziękuje za pomoc, napisze jeśli się odezwie :)
Tu jeszcze dodam, że można wymusić prośbę o płytę stosując kombinację przycisków


TRIP + TEL i dłuższe naciśnięcie MAIN + TEL aż poprosi o cd
Nr. telef. 501259455

kordian.kaczmarski
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 40
Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: kordian.kaczmarski » 21 mar 2016, 23:35

jeśli da się pobrać to mógłbym poprosić o link ? byłem w tak zwanym ASO i pan powiedział mi, że tego sie nie da zrobić po czym w salonie Fiata drugi pan powiedział ze jest możliwość i właśnie taka płyta kasująca ten konkretny błąd bedzie kosztowała 1500 zł po czym dodał że nie gwarantuje ze ona zadziała.

co znaczy "wymusić" prośbę ? znaczy że to można wyłączyć tą kombinacją ?

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: belial666 » 21 mar 2016, 23:38

Napisz do niego... Wyśle Ci plik rar do pobrania. Rozpakujesz, wypalisz i wsadzisz w connect i po kłopocie.
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2270
Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: Bartek-Lodz » 21 mar 2016, 23:41

kordian.kaczmarski pisze:jeśli da się pobrać to mógłbym poprosić o link ? byłem w tak zwanym ASO i pan powiedział mi, że tego sie nie da zrobić po czym w salonie Fiata drugi pan powiedział ze jest możliwość i właśnie taka płyta kasująca ten konkretny błąd bedzie kosztowała 1500 zł po czym dodał że nie gwarantuje ze ona zadziała.

co znaczy "wymusić" prośbę ? znaczy że to można wyłączyć tą kombinacją ?
tydzień temu mój kolega był w ASO w Łodzi na Starowej Górze - płyta Setup 220 PLN, nawigacyjna 1470 PLN - może kolesie pomylili z płytą do Navi.

http://chomikuj.pl/jjash/Lancia/Thesis/NCDR+SOFTWARE
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]

kordian.kaczmarski
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 40
Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: kordian.kaczmarski » 21 mar 2016, 23:44

Dziękuje jeszcze raz za pomoc !!

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: belial666 » 21 mar 2016, 23:57

kordian.kaczmarski pisze:
co znaczy "wymusić" prośbę ? znaczy że to można wyłączyć tą kombinacją ?
To znaczy, że jeśli minie czas odliczania. To prośbę o płytkę możesz ponowić właśnie kombinacją przycisków- podałem.

Wtedy wkładasz i aktualizujesz connect.
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
s0krates
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 797
Rejestracja: 19 paź 2013, 11:46
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: s0krates » 22 mar 2016, 0:01

Ehh moje pierwsze 2 tygodnie z Thesis to przymusowe odchamianie się z RMF Classic przez ten komunikat (leci zawsze ostatnia nastawiona stacja i nie możesz jej zmienić)

kordian.kaczmarski
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 40
Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: kordian.kaczmarski » 22 mar 2016, 0:08

belial666 pisze:
kordian.kaczmarski pisze:
co znaczy "wymusić" prośbę ? znaczy że to można wyłączyć tą kombinacją ?
To znaczy, że jeśli minie czas odliczania. To prośbę o płytkę możesz ponowić właśnie kombinacją przycisków- podałem.

Wtedy wkładasz i aktualizujesz connect.


U mnie jest tak, że jeśli minie czas to całość się jakby "resetuje" i odliczanie zaczyna sie od nowa :)

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2270
Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: Bartek-Lodz » 22 mar 2016, 0:09

To się ciesz, że tylko tak a nie jakiś wybuch albo co :lol:
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”