Thesis - SETUP CD 4,23

jjash
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1313
Rejestracja: 14 mar 2011, 15:26
Imię: Jan
Lokalizacja: Poznań

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: jjash » 14 maja 2014, 0:12

Z Europą były pojedyncze płyty na Hiszpania z Portugalią, Francja, Niemcy, Austria ze Szwajcarią, Włochy i Benelux. Ta, która jest dla danego kraju, np. Niemcy, zawiera również najważniejsze drogi Europy. Co to oznacza w praktyce - nie wiem bo używam automapy na tym samym displayu. W sumie posiadanie tych płyt pojedynczo jest ... do bani. Brak aktualizacji. Sam mam dwie na Niemcy i co mi z tego? No nic. Najlepszym rozwiązaniem jest zamontowanie płytki z nakładką na ekran i navi z autmapą i używać tego jako oryginalną navi. Na tym samym displayu. Plus jest taki, że wygląda jak oryginał, update do map jest, i działa jak oryginał. No! tu przesadziłem - w oryginale są komunikaty w formie piktogramów wyświetlane na ekranie między zegarami.
Jash

THESIS 2.4 150KM - Obrazek
LYBRA 2.4 140KM - Obrazek

rain
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1521
Rejestracja: 08 paź 2008, 0:00
Imię: Piotrek
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: rain » 14 maja 2014, 6:30

Ja używałem w praktyce navi z Thesisa, i wygląda to tak jak Janek napisał. Każda mapa karjowa/regionu, posiada dodatkowo siatkę najważniejszych dróg i autostrad na europę. W praktyce, mając mapę Niemiec, można spokojnie ustawić nawigacje na Amsterdam i dojechać, ale na jakieś pipidówy już nie poprowadzi.
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD.

Obecnie: Alfa Romeo 166 3.2, Fiat Stilo 1.9 JTD

Awatar użytkownika
RAVSOS
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 123
Rejestracja: 06 gru 2011, 19:34
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Mszana Dolna

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: RAVSOS » 14 maja 2014, 18:30

Dziękuję bardzo za nakreślenie sytuacji. Takie pytanie do jjash bo odnoszę wrażenie, że ogarniasz temat. Jesteś w stanie stworzyć mi taką tuningowaną płytkę? Oczywiście co do ceny uradzimy :) A i dobrze rozumiem, że to jest wyłącznie kwestia płyty, żadnych dodatkowych modyfikacji w connect nie ma?
Włoskie samochody potrafią zaprzeczyć logice oraz każdemu prawu fizyki:D

Awatar użytkownika
LUKIThesis
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 2118
Rejestracja: 15 lip 2013, 14:27
Lokalizacja: Stolica

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: LUKIThesis » 14 maja 2014, 21:50

Poznałem informatyka, który na zlecenie wykonywał mapy do oryginalnych czytników navi w autach. Na thesis poległ. Poza brązowym ekranem nic nie udało mu się podłożyć. Connect nie widział zapisanych danych na płycie dlatego był taki efekt. Początkowo myśleliśmy, że to wina mojego connect więc sprawdziliśmy jeszcze na thesis Foe i było to samo. Później rozebrałem swój connect bo czasem były problemy z odczytywaniem płyt ale niestety to nic nie zmieniło, a ja odpuściłem dalsze testy.
Nie spotkałem się z płytą na Polskę do Thesis od 2008r.
Raczej pozostaje Ci cała przeróbka connect lub telefon na półce pod popielniczką.

Awatar użytkownika
RAVSOS
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 123
Rejestracja: 06 gru 2011, 19:34
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Mszana Dolna

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: RAVSOS » 14 maja 2014, 22:39

Szkoda bo już myślałem, że fabryczne navi może się na coś przydać :D
Włoskie samochody potrafią zaprzeczyć logice oraz każdemu prawu fizyki:D

jjash
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1313
Rejestracja: 14 mar 2011, 15:26
Imię: Jan
Lokalizacja: Poznań

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: jjash » 14 maja 2014, 22:46

Z tego co sie orientuje, jedyne plytki do modyfikacji systemu navi ma Argenta. Nikt inny juz nie posiada wolnych plytek. Wolnych, czyli niezamontowanych w aucie. Ja sie nie podejmuje zlozenia takiej plytki. Komponenty to jedno, ale w kosci jest jeszcze zapodany program obsługujący. Z resztą ktos to robil, ktos projektowal, siedzial nad tym i myslal. Oprocz plytki potrzebujezz jednak jeszcze modul navi. Jest on podany w macierzystym temacie tego dotyczacym.
Jash

THESIS 2.4 150KM - Obrazek
LYBRA 2.4 140KM - Obrazek

Awatar użytkownika
RAVSOS
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 123
Rejestracja: 06 gru 2011, 19:34
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Mszana Dolna

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: RAVSOS » 14 maja 2014, 23:09

Rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie, nie omieszkam wykorzystać zdobytych informacji :)
Włoskie samochody potrafią zaprzeczyć logice oraz każdemu prawu fizyki:D

rain
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1521
Rejestracja: 08 paź 2008, 0:00
Imię: Piotrek
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: rain » 21 cze 2014, 11:11

I co szajbus? Naobiecywałeś, a ja dalej czekam aż się na PW odezwiesz mi mi odpowiesz na pytanie. A latka lecą. hehe.
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD.

Obecnie: Alfa Romeo 166 3.2, Fiat Stilo 1.9 JTD

odysik2
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 59
Rejestracja: 03 wrz 2011, 10:08
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: odysik2 » 30 lis 2014, 21:05

szajbus pisze:Witajcie
wczoraj nabyłem nową płytke SETUP wer 4.23 NIT SW co kolwiek to znaczy w razie potrzeby mogę pare razy ja przegrać i wysłać potrzebujacym
szukałem po necie ale ciezko bylo cos dostać za free wiec pozostał serwis ASO w BB
czy mogę cie prosić o nr telefonu. chciałbym umówić się i podjechać do ciebie i odkupić kopie

spmad5
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 2
Rejestracja: 27 maja 2015, 18:51
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: spmad5 » 30 maja 2015, 16:49

Witam

Czy ma ktoś do sprzedania tą płytę setup 4,23? W ASO niestety "produkt wyczerpany brak możliwości zamówienia:/

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: belial666 » 30 maja 2015, 18:48

A do czego Ci ona?.
Nr. telef. 501259455

spmad5
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 2
Rejestracja: 27 maja 2015, 18:51
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: spmad5 » 31 maja 2015, 8:35

Mam zablokowane radio, pokazuje się tylko komunikat z informacja o konieczność włożenia płyty update

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: belial666 » 31 maja 2015, 9:51

Podaj adres na pw to postaram się Ci wysłać.
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Kongo
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 1
Rejestracja: 05 paź 2015, 10:14
Imię: Patryk
Lokalizacja: Radomsko

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: Kongo » 05 paź 2015, 10:31

Witam, czy ma ktoś może do sprzedania setup cd 4,23 do thesisa? Niestety w serwisach jest już niedostępna

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3403
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - SETUP CD 4,23

Post autor: belial666 » 05 paź 2015, 11:44

Podaj maila na PW
Nr. telef. 501259455

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”