Lybra - jak wprowadzić kartę SIM, by telefon działał?

Awatar użytkownika
pabianczyk
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 35
Rejestracja: 01 cze 2008, 0:00
Lokalizacja: Częstochowa

Lybra - jak wprowadzić kartę sim, by telefon działał?

Post autor: pabianczyk » 04 lut 2009, 17:26

Czy któryś z Kolegów posiada kartę w orange? Czy udało się uzyskać duplikat u tego operatora?
Ja niestety napisałem do Biura Obsługi naświetlając potrzebę uzyskania duplikatu sim i otrzymałem taką odpowiedź:

"Domyślam się, że chciałby Pan mieć 2 karty SIM z tym samym numerem. Niestety, nie posiadamy i nie posiadaliśmy takiej usługi w ofercie. Przykro mi, że w tej sprawie nie możemy być pomocni. "

i tyle w tym temacie. Szkoda

Jeżeli, komuś z Kolegów udało się załatwić duplikat w Orange - to proszę o wskazówki.

: sciana :
pozdrawiam
Lancia Lybra SW 2,4 JTD 2001r

Awatar użytkownika
MICHO
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 709
Rejestracja: 26 sie 2011, 20:09
Imię: Michał
Lokalizacja: KRAKÓW

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę sim, by telefon działał?

Post autor: MICHO » 09 wrz 2011, 9:36

Aby nie zaśmiecać forum podepnę się pod niniejszy temat!

Wczoraj próbowałem uruchomić telefon :/ Niestety karta wkładana w każdy możliwy sposób nie działa. System jej nie widzi a telefon jako taki działa bo ze 112 łączy się bezproblemowo :( Dodam że wkładam całą kartę dużą niewyłamaną. Jak karta ma być prawidłowo umieszczona? Spotkał się ktoś z takim problemem? Co źle robię ?
LANCIA LYBRA 1.9 JTD - odjechała w siną dal ...
FIAT TIPO 1.4 16V 2016

MojaWłoskaMiłość

Jabluszko
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 104
Rejestracja: 09 mar 2011, 11:23
Lokalizacja: Kraków

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę sim, by telefon działał?

Post autor: Jabluszko » 09 wrz 2011, 10:08

Kartę wkładamy czipem po stronie kierowcy ale "daleko" od palców.
Jeżeli styki są zaśniedziałe to na początek po włożeniu karty proponuje kilkanaście razy ją "poruszać" wcisnąć i guziczek, wcisnąć i guziczek.
U mnie czasami rano nie widzi karty i muszę "przeczyścić" styki.
Może są preparaty odpowiednie do tego - ale to elektronicy mogą się wypowiedzieć.

A ja mam pytanie do osób korzystających z GSM czy jakość rozmowy jest dobra?
Bo u mnie jest albo głos przesterowany, albo za cicho, ogólnie w moim odczuciu kicha.
Jak ktoś zadzwoni to są jakieś sprzęgnięcia, dudnienie, metaliczne odgłosy dochodzą z głośników a i rozmówca mówi że mnie nie słyszy...

Pozdrawiam
JM

Kris
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1180
Rejestracja: 13 lip 2010, 22:29
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Gorzyce (woj.śląskie)

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę sim, by telefon działał?

Post autor: Kris » 09 wrz 2011, 10:18

Jabluszko pisze: U mnie czasami rano nie widzi karty i muszę "przeczyścić" styki.
Może są preparaty odpowiednie do tego - ale to elektronicy mogą się wypowiedzieć.
Są takie preparaty - Kontakt S i Kontakt U. Tylko że w tym wypadku może być problem w wyrobionych stykach karty. Styki kart SIM zazwyczaj są złocone co zapobiega ich utlenianiu się Jeśli karta była włożona przez długi okres to blaszki mogły się odkształcić.
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Toyota Verso

Awatar użytkownika
jaren
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 36
Rejestracja: 26 sty 2009, 0:00
Lokalizacja: Chorzów

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę sim, by telefon działał?

Post autor: jaren » 29 gru 2011, 19:49

No właśnie, podejrzewam, że u mnie taka sytuacja mogła mieć miejsce. Kilka dni temu telefon nagle przestał "widzieć" kartę, którą używam już ponad 2 lata. Wyrobiłem duplikat, ale niestety sytuacja powtórzyła się. Dziwne jednak było to, że przez moment po jej włożeniu wyszukał sieć, ale zaraz po chwili utracił ją i tak już zostało. Czy może to oznaczać konieczność wymiany całego ICS? Czy można rozebrać ICS i przeczyścić te styki o których mowa w poscie powyżej?
Pozdrawiam
Obrazek

Wieluniak26
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 11
Rejestracja: 11 sty 2016, 20:56
Imię: Michal
Lokalizacja: Wieluń

Lancia - jak wlozyc karte sim prosba

Post autor: Wieluniak26 » 11 sty 2016, 21:01

Witam serdecznie..Proszę o pomoc jak wsadzić kartę telefonu do tej kieszonki w Lybrze ..wiem że temat stary, ale nigdzie nie mogłem znaleźć pomocnych zdjęć ;( Proszę o pomoc będę wdzięczny. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2016, 13:45 przez stabraf, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Prosimy użyć opcji "Szukaj" przed założeniem nowego tematu!!!/Dudi/ Używamy polskich znaków - poprawiłem.

Awatar użytkownika
bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 2542
Rejestracja: 24 paź 2013, 13:37
Imię: Sławuś
Lokalizacja: Szamoni
Kontakt:

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę SIM, by telefon działał?

Post autor: bassooner » 12 sty 2016, 10:11

hmm... dokładnie nie pamiętam jak ale (!) na pewno próbowałeś wkładać kartę nie wyłamując jej z "obudowy"? bo jak wkładałe to raczej poszło intuicyjnie...
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Wieluniak26
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 11
Rejestracja: 11 sty 2016, 20:56
Imię: Michal
Lokalizacja: Wieluń

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę SIM, by telefon działał?

Post autor: Wieluniak26 » 12 sty 2016, 16:42

Bardziej zastanawia mnie jak wcisnąć tam kartę przez tą szufladkę co wyskakuje..Nie mogę jej wyciągnąć- wychodzi tylko trochę po wciśnięciu przycisku.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2016, 13:46 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używamy polskich znaków - poprawiłem.

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Posty: 10271
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę SIM, by telefon działał?

Post autor: FXX » 12 sty 2016, 17:02

Wciskasz przycisk, szufladka się nieco wysuwa, wsuwasz kartę tak by się ładnie usadowiła w tym wycięciu w szufladce i wciskasz szufladkę.
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek

Wieluniak26
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 11
Rejestracja: 11 sty 2016, 20:56
Imię: Michal
Lokalizacja: Wieluń

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę SIM, by telefon działał?

Post autor: Wieluniak26 » 12 sty 2016, 17:21

I to mówisz wkładam całą kartę startowa gsm (coś w rodzaju karty płatniczej) bez wypinania tej mniejszej części ?
Ostatnio zmieniony 15 sty 2016, 13:46 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używamy polskich znaków - poprawiłem.

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Posty: 10271
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę SIM, by telefon działał?

Post autor: FXX » 12 sty 2016, 17:26

Tak, całą dużą kartę. Bodajże chipem w kierunku pasażera jeśli dobrze kojarzę.
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek

Wieluniak26
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 11
Rejestracja: 11 sty 2016, 20:56
Imię: Michal
Lokalizacja: Wieluń

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę SIM, by telefon działał?

Post autor: Wieluniak26 » 12 sty 2016, 17:44

Dzięki.

Awatar użytkownika
skuter38
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 108
Rejestracja: 29 mar 2010, 15:32
Lokalizacja: Siemirowice

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę SIM, by telefon działał?

Post autor: skuter38 » 12 sty 2016, 19:26

FXX pisze:Tak, całą dużą kartę. Bodajże chipem w kierunku pasażera jeśli dobrze kojrzę.
W stronę kierowcy i chip wchodzi głęboko
Była - Astra 2.0 DI 16V
------- Lybra SW 1,9 JTD
Jest - Delta 1,6 mjt 120KM

Awatar użytkownika
bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 2542
Rejestracja: 24 paź 2013, 13:37
Imię: Sławuś
Lokalizacja: Szamoni
Kontakt:

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę SIM, by telefon działał?

Post autor: bassooner » 13 sty 2016, 21:28

widzę temat rozkminiony a ja specjalnie po nocy zdjęcia szedłem pstrykać ;-)

grunt że działa ;-)
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Wieluniak26
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 11
Rejestracja: 11 sty 2016, 20:56
Imię: Michal
Lokalizacja: Wieluń

Re: Lybra - jak wprowadzić kartę SIM, by telefon działał?

Post autor: Wieluniak26 » 15 sty 2016, 8:16

Jak masz zdjęcia to podeślij ;)
Ostatnio zmieniony 15 sty 2016, 13:47 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używamy polskich znaków - poprawiłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”