Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 gru 2018, 8:46

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 09 gru 2018, 0:51 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2005, 0:00
Posty: 253
Lokalizacja: Gliwice
Fabrycznie mam 2 strefową klimę. Dołożyłem tylny panel, fabrycznie była przygotowana wtyczka więc wpiąłem ale i tak nie działa. Potrzebne jest coś więcej?


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 0:58 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 1632
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
W panelu głównym jest przycisk rear. I nie jest to 3sterfowa klima. Temperaturę tyłu regulujesz I tak pasażerem. Wciskając przycisk rear funkcja regulacji z tyłu jest przejęta z funkcji pasażera. Także mamy klimę dwustrefową. A jeśli dalej nie działa to kodowanie body kompa.

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Tel:696934083


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 5:10 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2018, 15:15
Posty: 486
Imię: Kamil
Lokalizacja: Annopol
Adam L. pisze:
Fabrycznie mam 2 strefową klimę. Dołożyłem tylny panel, fabrycznie była przygotowana wtyczka więc wpiąłem ale i tak nie działa. Potrzebne jest coś więcej?
Panie Adamie widzę ostro Pan idzie Obrazek.
Nie długo z executive bedzie piękna emblemaObrazek.

Wysłane z mojego Swift 2 X przy użyciu Tapatalka


_________________
LANCIA THESIS 3.0v6


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 8:19 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9790
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Adam L. pisze:
Fabrycznie mam 2 strefową klimę. Dołożyłem tylny panel, fabrycznie była przygotowana wtyczka więc wpiąłem ale i tak nie działa. Potrzebne jest coś więcej?
A osiowanie było?

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka


_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 9:20 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2005, 0:00
Posty: 253
Lokalizacja: Gliwice
FXX pisze:
09 gru 2018, 8:19
Adam L. pisze:
Fabrycznie mam 2 strefową klimę. Dołożyłem tylny panel, fabrycznie była przygotowana wtyczka więc wpiąłem ale i tak nie działa. Potrzebne jest coś więcej?
A osiowanie było?

Dzięki.Osiowanie tzn. ?

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 10:38 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9790
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Osiowanie proxy.
Jeśli dokładasz jakiś element do instalacji elektrycznej z szyną CAN, to musisz wykonać tą procedurę by "pokazać" sterownikowi, że ma dodatkowe urządzenie.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 11:29 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 1632
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Przy klimie powinno działać bez osiowania bo to tylko Element sterujący bez własnego węzła. Jeśli nie ma eol error i nie działa to potrzeba aktywować to w body.

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Tel:696934083


Ostatnio zmieniony 09 gru 2018, 12:59 przez kond243, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 12:28 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9790
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
W 159 też są dostępne 3 strefy i po dołożeniu tylnego panelu trzeba wykonać osiowanie, dlatego zakładam że w Theais jest podobnie.

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka


_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 12:58 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 1632
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Thesis ma starsze body. Np dokładając alarm który jest taki sam jak w stilo. Po podłączeniu plafoniery i syrenki w stilo mamy błąd czujnika deszczu i zmierzchu. W Thesis nie ma nic ani eol error ani innych błędów. W Thesis musiałem zmienić jedno zero na 7 w odpowiednim bajcie.Thesisa trzech stref nie ma. Po włączeniu tylnego panelu regulujemy temperaturę na tył i stronę pasażera. Wówczas stroną pasażera z przodu nie da się regulować temperatury jest przejęta przez tylny panel. Można podłączyć Mes wejść w proxy i sprawdzić czy coś się zmieniło.

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Tel:696934083


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 13:08 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9790
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Teraz przejrzałem MESa i w 159 też nie występuje osobny węzeł dla sterownika z tyłu, a jednak bez osiowania sterownik nie rusza.
Wykonać procedurę nie zaszkodzi, a może rozwiązać problem.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 13:12 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2005, 0:00
Posty: 253
Lokalizacja: Gliwice
Z racji tego że na co dzień zajmuje się Flaminiami to siedzę bardziej w mechanice niż elektryce. Można mi łopatologicznie wyjaśnić co gdzie mam podpiąć żeby sprawdzić :-P


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 13:20 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 1632
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Kabel elem327 program MultiEcuScan. Instalujesz na laptopie. Wygrywasz sterowniki do kabla. Podłączasz się w złącze obd pod schowkiem z lewej strony. Wybierasz auto model oraz silnik potem wchodzisz w nadwozie wybierasz osiowanie proxi i robisz osiowanie tylko na wyłączonym silniku

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Tel:696934083


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 18:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2018, 21:59
Posty: 258
Lokalizacja: Gród Kraka
Trzeba wymienić sterownik klimy... 60685255 bez tylnego panelu, 60685258 z tylnym panelem (E503), 60687396 nowy typ zunifikowany (D6502)
Przerabiałem ten problem u kol. Gugibaoo, w jego Excuitive jest moduł 60685255 i tylny panel nie zagadał... tylny panel jest podpięty bezpośrednio do centralki klimy więc obawiam się ,że osiowanie nic tu nie da...
E503 z tylnym panelem


Załączniki:
eper.jpg
eper.jpg [ 71.75 KiB | Przejrzano 97 razy ]

_________________
Były:
Fiat 1300(116A) 1962r
Fiat 125S(125B) 1969r
FSO 125p(115D)1990r (2,0ie)
Fiat Marea Weekend ELX ST.Moritz 1,9jtd 2002r

Są:
Lancia Thesis EMBLEMA (841) 3.0 V6 2002r
Fiat 125S(125B) 1971r
Lada 1500s(21061)1981r (1608DOHC)
Skoda Octavia II 2012r (2.5 MPI)
Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl