Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 27 maja 2019, 5:23

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 09 gru 2018, 0:51 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2005, 0:00
Posty: 259
Lokalizacja: Gliwice
Fabrycznie mam 2 strefową klimę. Dołożyłem tylny panel, fabrycznie była przygotowana wtyczka więc wpiąłem ale i tak nie działa. Potrzebne jest coś więcej?


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 0:58 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 1973
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
W panelu głównym jest przycisk rear. I nie jest to 3sterfowa klima. Temperaturę tyłu regulujesz I tak pasażerem. Wciskając przycisk rear funkcja regulacji z tyłu jest przejęta z funkcji pasażera. Także mamy klimę dwustrefową. A jeśli dalej nie działa to kodowanie body kompa.

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 5:10 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2018, 15:15
Posty: 1555
Imię: Kamil
Lokalizacja: Annopol
Adam L. pisze:
Fabrycznie mam 2 strefową klimę. Dołożyłem tylny panel, fabrycznie była przygotowana wtyczka więc wpiąłem ale i tak nie działa. Potrzebne jest coś więcej?
Panie Adamie widzę ostro Pan idzie Obrazek.
Nie długo z executive bedzie piękna emblemaObrazek.

Wysłane z mojego Swift 2 X przy użyciu Tapatalka


_________________
LANCIA THESIS 3.0v6


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 8:19 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 10065
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Adam L. pisze:
Fabrycznie mam 2 strefową klimę. Dołożyłem tylny panel, fabrycznie była przygotowana wtyczka więc wpiąłem ale i tak nie działa. Potrzebne jest coś więcej?
A osiowanie było?

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka


_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 9:20 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2005, 0:00
Posty: 259
Lokalizacja: Gliwice
FXX pisze:
09 gru 2018, 8:19
Adam L. pisze:
Fabrycznie mam 2 strefową klimę. Dołożyłem tylny panel, fabrycznie była przygotowana wtyczka więc wpiąłem ale i tak nie działa. Potrzebne jest coś więcej?
A osiowanie było?

Dzięki.Osiowanie tzn. ?

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 10:38 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 10065
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Osiowanie proxy.
Jeśli dokładasz jakiś element do instalacji elektrycznej z szyną CAN, to musisz wykonać tą procedurę by "pokazać" sterownikowi, że ma dodatkowe urządzenie.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 11:29 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 1973
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Przy klimie powinno działać bez osiowania bo to tylko Element sterujący bez własnego węzła. Jeśli nie ma eol error i nie działa to potrzeba aktywować to w body.

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt


Ostatnio zmieniony 09 gru 2018, 12:59 przez kond243, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 12:28 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 10065
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
W 159 też są dostępne 3 strefy i po dołożeniu tylnego panelu trzeba wykonać osiowanie, dlatego zakładam że w Theais jest podobnie.

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka


_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 12:58 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 1973
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Thesis ma starsze body. Np dokładając alarm który jest taki sam jak w stilo. Po podłączeniu plafoniery i syrenki w stilo mamy błąd czujnika deszczu i zmierzchu. W Thesis nie ma nic ani eol error ani innych błędów. W Thesis musiałem zmienić jedno zero na 7 w odpowiednim bajcie.Thesisa trzech stref nie ma. Po włączeniu tylnego panelu regulujemy temperaturę na tył i stronę pasażera. Wówczas stroną pasażera z przodu nie da się regulować temperatury jest przejęta przez tylny panel. Można podłączyć Mes wejść w proxy i sprawdzić czy coś się zmieniło.

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 13:08 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 10065
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Teraz przejrzałem MESa i w 159 też nie występuje osobny węzeł dla sterownika z tyłu, a jednak bez osiowania sterownik nie rusza.
Wykonać procedurę nie zaszkodzi, a może rozwiązać problem.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 13:12 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2005, 0:00
Posty: 259
Lokalizacja: Gliwice
Z racji tego że na co dzień zajmuje się Flaminiami to siedzę bardziej w mechanice niż elektryce. Można mi łopatologicznie wyjaśnić co gdzie mam podpiąć żeby sprawdzić :-P


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 13:20 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 1973
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Kabel elem327 program MultiEcuScan. Instalujesz na laptopie. Wygrywasz sterowniki do kabla. Podłączasz się w złącze obd pod schowkiem z lewej strony. Wybierasz auto model oraz silnik potem wchodzisz w nadwozie wybierasz osiowanie proxi i robisz osiowanie tylko na wyłączonym silniku

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt


Na górę
PostDodany: 09 gru 2018, 18:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2018, 21:59
Posty: 657
Lokalizacja: Gród Kraka
Trzeba wymienić sterownik klimy... 60685255 bez tylnego panelu, 60685258 z tylnym panelem (E503), 60687396 nowy typ zunifikowany (D6502)
Przerabiałem ten problem u kol. Gugibaoo, w jego Excuitive jest moduł 60685255 i tylny panel nie zagadał... tylny panel jest podpięty bezpośrednio do centralki klimy więc obawiam się ,że osiowanie nic tu nie da...
E503 z tylnym panelem


Załączniki:
eper.jpg
eper.jpg [ 71.75 KiB | Przejrzano 1009 razy ]

_________________
Żenująca, żyjąca w swoim świecie, krowa u płota...

Były:
Fiat 1300 (116A) 1962r
Fiat 125S (125B) 1969r
FSO 125p (115D) 1990r (2,0ie)
Fiat Marea Weekend ELX ST.Moritz (185) 2002r (1,9jtd)

Są:
Lancia Thesis EMBLEMA (841) 2002r (3.0 V6)
Fiat Marea Weekend HLX Tour de France (185) 2001r (2.0 R5)
Fiat 125S (125B) 1971r
Lada 1500s (21061) 1981r (1,6 DOHC)
Skoda Octavia II Tour (1Z5) 2012r (2.5 R5)
Na górę
PostDodany: 21 gru 2018, 21:40 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 25 wrz 2010, 12:15
Posty: 120
Imię: Artur
Lokalizacja: Poznań
Tak jak napisał pietrek125 jeśli nie macie sterownika z obsługą tylnego panela osiowanie nic nie da. Przerabiałem temat u siebie też wydawało mi się że jest plug&play, skończyło się na wymianie sterownika klimy.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl