Thema - sprzęgło nie wysprzęgla do końca

Lukasz_TG
Klubowicz
Klubowicz

Thema - sprzęgło nie wysprzęgla do końca

Post autor: Lukasz_TG » 25 lip 2010, 13:09

Witam

Wymieniłem w Themie kompletne sprzęgło, po poskładaniu wszystkiego do kupy okazało się, że sprzęgło nie wysprzęgla. Tłoczyko wyprzęglika dochodziło do końca, ale ruch był za mały, napawałem ten bolec z wysprzęglika o 5mm i po problemie sprzęgło działa jak powinno.

Pytanie brzmi czy przypadkiem sprzęgło nie jest minimalnie inne chodzi o wysokość docisku i łożyska oporowego. Kupione według VIN oczywiście Valeo.

Pozdrawiam
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :) Peugeot 206 cc :)

argenta67

Re: Thema dziwny problem po wymianie sprzęgła

Post autor: argenta67 » 25 lip 2010, 15:55

Lukasz_TG pisze:Witam

Wymieniłem w Themie kompletne sprzęgło, po poskładaniu wszystkiego do kupy okazało się, że sprzęgło nie wysprzęgla. Tłoczyko wyprzęglika dochodziło do końca, ale ruch był za mały, napawałem ten bolec z wysprzęglika o 5mm i po problemie sprzęgło działa jak powinno.

Pytanie brzmi czy przypadkiem sprzęgło nie jest minimalnie inne chodzi o wysokość docisku i łożyska oporowego. Kupione według VIN oczywiście Valeo.

Pozdrawiam
Może przy montażu spadło ci łożysko i jest teraz za krótko :hmmm:

Lukasz_TG
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Lukasz_TG » 25 lip 2010, 16:18

Łożysko napewno na swoim miejscu to jest sprzęgło z wbijanym łożyskiem w innym poście zamieściłem zdjęcia Link Skrzynia z silnikiem zeszła się dobrze, po napawaniu tego bolca o 5mm wszystko działa poprawnie. Wydaje mi się po prostu, że nowe łożysko było minimalnie niższe.

Pozdrawiam
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :) Peugeot 206 cc :)

Awatar użytkownika
marceli
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: marceli » 25 lip 2010, 16:36

Mnie się wydaje ,że powinieneś zdjąć skrzynię i pomierzyć czy wszystkie elementy są ok.
Napawanie to troszkę niefachowe podejście.
dwa cztery benzyna..ale zjadająca LPG :)
Obrazek
Moja Kappa
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”