Witam
Wymieniłem w Themie kompletne sprzęgło, po poskładaniu wszystkiego do kupy okazało się, że sprzęgło nie wysprzęgla. Tłoczyko wyprzęglika dochodziło do końca, ale ruch był za mały, napawałem ten bolec z wysprzęglika o 5mm i po problemie sprzęgło działa jak powinno.
Pytanie brzmi czy przypadkiem sprzęgło nie jest minimalnie inne chodzi o wysokość docisku i łożyska oporowego. Kupione według VIN oczywiście Valeo.
Pozdrawiam
Thema - sprzęgło nie wysprzęgla do końca
-
- Klubowicz
Thema - sprzęgło nie wysprzęgla do końca
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz ,Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V Peugeot 206 cc
Re: Thema dziwny problem po wymianie sprzęgła
Może przy montażu spadło ci łożysko i jest teraz za krótkoLukasz_TG pisze:Witam
Wymieniłem w Themie kompletne sprzęgło, po poskładaniu wszystkiego do kupy okazało się, że sprzęgło nie wysprzęgla. Tłoczyko wyprzęglika dochodziło do końca, ale ruch był za mały, napawałem ten bolec z wysprzęglika o 5mm i po problemie sprzęgło działa jak powinno.
Pytanie brzmi czy przypadkiem sprzęgło nie jest minimalnie inne chodzi o wysokość docisku i łożyska oporowego. Kupione według VIN oczywiście Valeo.
Pozdrawiam
-
- Klubowicz
Łożysko napewno na swoim miejscu to jest sprzęgło z wbijanym łożyskiem w innym poście zamieściłem zdjęcia Link Skrzynia z silnikiem zeszła się dobrze, po napawaniu tego bolca o 5mm wszystko działa poprawnie. Wydaje mi się po prostu, że nowe łożysko było minimalnie niższe.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz ,Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V Peugeot 206 cc
- marceli
- Klubowicz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Mnie się wydaje ,że powinieneś zdjąć skrzynię i pomierzyć czy wszystkie elementy są ok.
Napawanie to troszkę niefachowe podejście.
Napawanie to troszkę niefachowe podejście.