Thema 16V bez VIS co to za czujnik
-
- Klubowicz
Thema 16V bez VIS co to za czujnik
Witam
Mam jakiś niezidentyfikowany czujnik dokładnie mówiąc siedzi w kolektorze zaraz koło przepustnicy, wymiarowo dość duży z dwoma przewodami. Nie jest to czasami czujnik rozruchu zimnego silnika.
Cały czas mam problemy z obrotami na zimnym silniku już nie wiem gdzie szukać.
Pozdrawiam
Mam jakiś niezidentyfikowany czujnik dokładnie mówiąc siedzi w kolektorze zaraz koło przepustnicy, wymiarowo dość duży z dwoma przewodami. Nie jest to czasami czujnik rozruchu zimnego silnika.
Cały czas mam problemy z obrotami na zimnym silniku już nie wiem gdzie szukać.
Pozdrawiam
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz ,Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V Peugeot 206 cc
- solarzmr
- Moderator
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Thema 16V bez VIS co to za czujnik
A może jakieś zdjęcie byś tego czujnika pokazał, pewnie by było łatwiej zidentyfikować.
WR7- fotografia motoryzacyjna
Lanciastory - czyli wszystko o Lancii
Jest:Lancia Delta 1.6 HF Turbo 1991 r.
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDM 2010 & Alfa Romeo 159 2.0 JTDM 2011
Była:Lancia Lybra 2,4 JTD Intensa 2002 r.
Lancia Lybra 2,4 JTD 2000 r.
Lanciastory - czyli wszystko o Lancii
Jest:Lancia Delta 1.6 HF Turbo 1991 r.
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDM 2010 & Alfa Romeo 159 2.0 JTDM 2011
Była:Lancia Lybra 2,4 JTD Intensa 2002 r.
Lancia Lybra 2,4 JTD 2000 r.
-
- Klubowicz
Dokladnie tak to wyglada jedynie na mysl mi przychodzi, ze jest to czujnik powietrza zasysanego
No i jeszcze jedno wydaje mi sie, ze to jakis zawor z klimy (chodzi o to cus nad przeplywomierzem)
Pozdrawiam
No i jeszcze jedno wydaje mi sie, ze to jakis zawor z klimy (chodzi o to cus nad przeplywomierzem)
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz ,Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V Peugeot 206 cc
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
to drugie to zawór obrotów do klimy
-
- Klubowicz
Dzięki za odpowiedz czyli tak jak przypuszczałem ze to zawór obrotów klimy, dlatego mnie zainteresował bo 2 dni temu jeszcze działał tzn działa nadal ale po podaniu napiecia bezpośrednio. Wcześniej był słyszalny po włączeniu zapłonu oraz w momencie uruchamiania klimy teraz milczy co ciekawe na obu przewodach jest masa. Teraz nie wiem czy to wina zamałej ilości czynnika w klimatyzacji. Czy wina przekaznika, obstawiam, że klimą steruje przekaznik umieszczony w puszcze nad akumulatorem znajdujący sie koło przekaznika pompy paliwa, ale pewności nie mam Proszę o porade.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Moja Thema była praktycznie bezawaryjna, dlatego nie zgłębiałem tajników jej budowy