Pękła mi obudowa wkładki zamka (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa ) i nie mogę otworzyć drzwi kierowcy (mogę je zamknąć).
Czy wiecie gdzie mogę kupić coś takiego? Może ktoś z Was ma taką część na sprzedaż?
Mam nadzieję, że dobrze opisałem o co mi chodzi.
Pęknięty wkład zamka Lybra
Re: Pęknięty wkład zamka Lybra
Zapewne chodzi ci o ramię we wkładce, które ciągnie cięgno do zamka? Nie możesz otworzyć, bo nie bębenek nie ciągnie tego ramienia, za to może je popchać (a wraca na sprężynie).
To dosyć standardowe w lybrach. Trzeba kupić nową wkładkę (uwaga: są inne w drzwiach kierowcy i pasażera), potem iść do dobrego zakładu zajmującego się dorabianiem kluczyków i dopasować wkładkę do twojego kluczyka. Tak to wyglądało u mnie.
To dosyć standardowe w lybrach. Trzeba kupić nową wkładkę (uwaga: są inne w drzwiach kierowcy i pasażera), potem iść do dobrego zakładu zajmującego się dorabianiem kluczyków i dopasować wkładkę do twojego kluczyka. Tak to wyglądało u mnie.
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD
Dzięki za odpowiedź - właśnie o to chodzi.
Tylko gdzie dostać taką wkładkę? Przeryłem allegro, olx, sklepy i nic...
Tylko gdzie dostać taką wkładkę? Przeryłem allegro, olx, sklepy i nic...
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Adrian
Witam,
Mam ten sam problem, osoby mogące sprzedać wkładkę zamka str. kierowcy, proszone są o kontakt.
Pozdrawiam,
Adrian
Mam ten sam problem, osoby mogące sprzedać wkładkę zamka str. kierowcy, proszone są o kontakt.
Pozdrawiam,
Adrian