Lybra - nie działa radio

sikor
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 5
Rejestracja: 10 mar 2016, 15:20
Imię: Rysiek
Lokalizacja: Łęczyca

Re: Lybra - nie działa radio

Postautor: sikor » 11 mar 2016, 18:17

Mówimy o radiu fabrycznym, czy coś jest założone innego?
Ale w obydwu przypadkach, jeśli miałbyś uszkodzony bezpiecznik nic byś nie miał na wyświetlaczu.
Możesz mieć uszkodzenie w samym radiu, zimne luty, przerwy , pęknięcia itp. ewentualnie gdzieś przetarty, któryś z kabli głośnikowych
mogący zwierać do masy lub pomiędzy plusem i minusem głośnika.
Podaj więcej szczegółów, jakie radio, czy już coś sprawdzałeś?

jachu93
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 71
Rejestracja: 02 sty 2015, 16:38
Imię: Janek
Lokalizacja: Toruń

Re: Lybra - nie działa radio

Postautor: jachu93 » 12 mar 2016, 00:18

Oryginalne radio, z nagłośnieniem Bose bez nawigacji.

Ostatnio zauważyłem, że jak auto długo stoi to wszystko gra normalnie. Dopiero po kilku/kilkunastu minutach jazdy radio przestaje grać. Jest nagłe puknięcie subwoofera i słyszalne w tle szumienie. Czasem tylko sub puknie. Zdarzy się też tak, że jak pokręcę pokrętłem od głośności to coś w tle słychać, ale tylko w momencie obrotu.
Były: Seicento 1.1 -> Ignis 1.3 16v

Jest: Lybra SW 2.0 20v

jachu93
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 71
Rejestracja: 02 sty 2015, 16:38
Imię: Janek
Lokalizacja: Toruń

Re: Lybra - nie działa radio

Postautor: jachu93 » 15 mar 2016, 19:28

I co? Nikt nie pomoże? Nie chce zakładać nowego wątku, bo znając życie zaraz poleci do kosza.
Były: Seicento 1.1 -> Ignis 1.3 16v

Jest: Lybra SW 2.0 20v

krzyhens
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 3
Rejestracja: 17 lip 2016, 10:42
Imię: Krzysztof
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Lybra - nie działa radio

Postautor: krzyhens » 17 lip 2016, 10:49

Witam,

mam również problem z radyjkiem w mojej 1.9JTD. Gdybym miał 'standardowy' design środka to dawno kupiłbym inne i wymienił. Otóż raz po raz radio lubi wariować w sensie ni stąd ni z owąd zaczyna przerzucać stacje radiowe co 30 sekund, mimo , że opcja scan jest wyłączona. To samo kiedy słucham CD, przerzuca piosenki co 15 sekund. Żadnymi przyciskami nie jestem w stanie tego zatrzymać. Potrzeba kilka włączeń / wyłączeń radia bądź silnika ( tutaj nie ma reguły), żeby sprawy wróciły na właściwe tory.

Czasami nagłe wariowanie spowodowane jest wjechaniem w dziurę, zbyt szybkim podgłośnieniem radia potencjometrem przy radiu bądź.... opuszczeniem szyby kierowcy :D

Ktoś posiada wiedzę / doświadczenie , który scalak radia powinien zostać przelutowany i czy jest w ogóle dostępny?

AguniaW310
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 14
Rejestracja: 04 lip 2015, 11:53
Imię: Agnieszka
Lokalizacja: Tarnobrzeg/Rzeszów

Re: Lybra - nie działa radio

Postautor: AguniaW310 » 07 paź 2016, 20:25

Witam

Problem mój jest taki iż radio umarło. Sprawdziłam bezpieczniki zarówno w skrzynce jak i za radiem są ok. Jaka może być inna przyczyna?

Wiem że mogę kupić używane radio tylko teraz zastanawiam się jakby to było z kodem do radia i nawigacji. Bo obecne radio mam właśnie z nawigacją.

Edit: radio się cudownie ozdrowiło, natomiast samoczynnie się włącza po minucie lub 20 od zgaszenia silnika. Co nie jest fajne bo akumulator mi rozładowuje, w chwili obecnej radio odłączone ale jeździć bez radia nie jest przyjemnie :/

Lancia Lybra SW 1.9 JTD, 2002 rok


Wróć do „Car Audio & Navi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości