Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 14 paź 2019, 10:15

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 28 lut 2015, 18:38 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2014, 20:09
Posty: 57
Imię: Paweł
Lokalizacja: Wałbrzych/Rzeszów
Jeżeli mnie nie dochodzi do konca ,zostaja 3 kreski - to co to oznaczac może ? Uszkodzone turbo ?


Na górę
PostDodany: 28 lut 2015, 19:19 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 10167
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
To może oznaczać dużo rzeczy, uszkodzony czujnik, sterowanie turbiną, a w końcu samą turbinę.
Należałoby sprawdzić ile rzeczywiście ładuje turbo i czy jego praca jest właściwa. Musiałbyś zlogować pracę silnika i dać np. Ramzesowi do oceny.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek


Na górę
PostDodany: 28 lut 2015, 20:09 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2014, 20:09
Posty: 57
Imię: Paweł
Lokalizacja: Wałbrzych/Rzeszów
Hmmm szczerze to niewiem jak i co to znaczy zlogować prace silnika :) Może kolega jaśniej :) Jakaś instrukcja ?


Na górę
PostDodany: 28 lut 2015, 21:04 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 03 lut 2014, 20:40
Posty: 44
Imię: Rafał
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Mi zostają ostanie dwie kreski, kopa czuć solidnego (1.4 t-jet 150KM)


Na górę
PostDodany: 28 lut 2015, 23:16 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2014, 18:58
Posty: 264
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Szczecin
dziaraxc pisze:
Hmmm szczerze to niewiem jak i co to znaczy zlogować prace silnika :) Może kolega jaśniej :) Jakaś instrukcja ?
dziaraxc, a w jaki sposób starasz się zamknąć skalę na tym wskaźniku? Bo może właśnie tutaj pies jest pogrzebany...

_________________
Adwokat Szczecin


Na górę
PostDodany: 01 mar 2015, 7:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2014, 20:09
Posty: 57
Imię: Paweł
Lokalizacja: Wałbrzych/Rzeszów
cuoreventi,
kręce Lucyne na 2 ,3 pod czerwone pole :)


Na górę
 Tytuł:
PostDodany: 01 mar 2015, 11:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2014, 18:58
Posty: 264
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Szczecin
Pod czerwone pole to się benzyny kręci. W dieslach jeździ się na momencie obrotowym. Najwyższe ciśnienie doładowania wcale nie będzie przy odcięciu, ale przy dużym obciążeniu silnika, czyli 2tyś obrotów i gaz w podłodze. Jak się silnik rozkręci, ciśnienie spadnie.

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

_________________
Adwokat Szczecin


Na górę
PostDodany: 01 mar 2015, 14:21 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 gru 2007, 0:00
Posty: 374
Imię: Artur
Lokalizacja: dominowo
dziaraxc pisze:
cuoreventi,
kręce Lucyne na 2 ,3 pod czerwone pole :)
kolego na 2 i3 biegu nie zamkniesz skali,bo jest za małe obciążenie silnika,u mnie zamknę na czwartym biegu przy wduszonym pedale w podłoge i czterema osobami na pokładzie. :) :)

_________________
lancia lybra intensa 2,4jtd-sprzedana
lancia delta III platinum 2,0 M-jet 2010r-użytkowana


Na górę
PostDodany: 24 maja 2015, 17:52 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 11 mar 2015, 20:38
Posty: 67
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Witam,
wchodzą w menu nie mam zakładki pierwsza strona, mam tylko możliwość włączenia informacji o stacji radiowej. Da się włączyć jakoś inaczej wskaźnik użycia turbiny ?

_________________
Lancia Delta III 2011 1.6 M-jet 120 KM


Na górę
PostDodany: 24 maja 2015, 20:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 gru 2007, 0:00
Posty: 374
Imię: Artur
Lokalizacja: dominowo
Nie


Na górę
PostDodany: 26 maja 2015, 15:53 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 lut 2015, 13:31
Posty: 2
Imię: Michał
Lokalizacja: Warszawa
OK, u mnie (1.6 Multijet) info o stanie turbiny wyświetla się tylko wówczas gdy wyłączę radio.


Na górę
PostDodany: 26 maja 2015, 18:53 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 11 mar 2015, 20:38
Posty: 67
Lokalizacja: Bielsko-Biała
a jaki masz rocznik i wersje wyposażenia ?

_________________
Lancia Delta III 2011 1.6 M-jet 120 KM


Na górę
PostDodany: 27 maja 2015, 16:02 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 lut 2015, 13:31
Posty: 2
Imię: Michał
Lokalizacja: Warszawa
Identyczną jak Twoja.


Na górę
PostDodany: 27 maja 2015, 16:42 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 11 mar 2015, 20:38
Posty: 67
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kurcze to nie rozumiem czemu mi to nie wyświetla. A co robisz pokolei od przekręcenia kluczyka ze Ci się to wyświetla :-)? A w menu masz zaznaczana opcje pokaż radio?

_________________
Lancia Delta III 2011 1.6 M-jet 120 KM


Ostatnio zmieniony 27 maja 2015, 19:26 przez jan3387, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostDodany: 27 maja 2015, 18:08 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 gru 2007, 0:00
Posty: 374
Imię: Artur
Lokalizacja: dominowo
Witam,w instrukcji jest napisane w wersji gdzie przewidziano,może macie różne wersje oprogramowania :?:

_________________
lancia lybra intensa 2,4jtd-sprzedana
lancia delta III platinum 2,0 M-jet 2010r-użytkowana


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl