Thesis - wymiana gum drążka stabilizatora (poliuretan)
- belial666
- Forumowicz/ka
Thesis - wymiana gum drążka stabilizatora (poliuretan)
Wiem wiem, że jest to najprostsza rzecz pod słońcem, ale niech też tu będzie. Jeśli coś pominąłem, przepraszam, wybaczcie. Czynność wykonywałem na kanale, używając jednego lewarka, a więc tak to opiszę. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale kwoka mnie się spaliła
Instrukcja:
Ściągamy koło lewe i odkręcamy łącznik stabilizatora( klucz 15mm?). Zakręcamy koło. Następnie ściągamy prawe koło i odkręcamy drugi łącznik. Dalej, wchodzimy pod auto i odkręcamy/opuszczamy sanki, by mieć lepszy dostęp do tylnych śrub mocujących blachę drążka stab.(mało miejsca na klucz 13mm) Oczywiście śrubokręt i młotek, pobijamy by rozdzielić. CDN...
Instrukcja:
Ściągamy koło lewe i odkręcamy łącznik stabilizatora( klucz 15mm?). Zakręcamy koło. Następnie ściągamy prawe koło i odkręcamy drugi łącznik. Dalej, wchodzimy pod auto i odkręcamy/opuszczamy sanki, by mieć lepszy dostęp do tylnych śrub mocujących blachę drążka stab.(mało miejsca na klucz 13mm) Oczywiście śrubokręt i młotek, pobijamy by rozdzielić. CDN...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nr. telef. 501259455
- belial666
- Forumowicz/ka
Re: Thesis- Wymiana gum drążka stabilizatora (poliuretan)
Koniec, przyjemności z pracy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nr. telef. 501259455
- ArtoKucior
- Forumowicz/ka
- Imię: Artur
Re: Thesis - wymiana gum drążka stabilizatora (poliuretan)
Jak mi zacznie nawalać coś w zawieszeniu to zgłoszę się do Ciebie Bel skąd bierzesz te poliuretany Narazie póki co jest, było ok
Będzie:
Jest:
Lancia Thesis 3,0V6 Emblema 2003r.
Alfa Romeo 166 2,4 JTD Progression 2004r.
Była:
Alfa Romeo 166 2,4 JTD Progression 2000r.
Lancia Thesis 2,0TB lpg Emblema 2002r.
Lancia Thesis 2,4 JTD Emblema 2004r.
Lancia Dedra 2,0tds 1993r.
Jest:
Była:
- belial666
- Forumowicz/ka
Toż to zabawa jakich mało, sam wymienisz.ArtoKucior pisze:Jak mi zacznie nawalać coś w zawieszeniu to zgłoszę się do Ciebie Bel skąd bierzesz te poliuretany Narazie póki co jest, było ok
Nr. telef. 501259455
- ArtoKucior
- Forumowicz/ka
- Imię: Artur
Pewnie tak ale chodziło mi o to skąd kupiłeś te gumki red
Będzie:
Jest:
Była:
Jest:
Była:
Już wiem skąd to 666 w nicku, szatanie!belial666 pisze:
Toż to zabawa jakich mało, sam wymienisz.
Podkusiłeś mnie, żeby to robić samemu.. Strona prawa jeszcze jakoś poszła (ale nie nazwałbym tego łatwym), ale lewa to tragedia. Pomimo zmarnowania całej niedzieli poległem i wymieniłem tylko prawą gumę a lewa dalej radośnie poskrzypuje..
Niniejszym wymiana gum stabilizatora ląduje w koszyku "lepiej daj to zrobić mechanikowi"
- belial666
- Forumowicz/ka
Eee:) Ale z czym był problem? Opuszczasz sanki( tylne dwie śruby) po czym masz luz i większy dostęp do śrub tylnych. Myślałem, że powiesz, że gorzej było złożyć, a nie rozebrać
Trudność może jedynie sprawić rozpołowienie tych dwóch blach od siebie. Wiemy wszyscy, że siedzą na kołnierzach. Ale i tak nie ma z tym problemu. Poprostu trzeba je na stole spasować i opiłować kołnierze dookoła, by sobie luźno, w siebie wchodziły
Sokrates, odpocznij i podejdź do tematu drugi raz, spokojnie, bez nerwów, bo to nic nie daje- poważnie
PS. Co ja mam powiedzieć. Kanał na powietrzu, dookoła pole, wilki jakieś, pizga, że mało mi łba nie urwie. Robi się, wargi zagryzam, aż leci krew, w międzyczasie jeszcze focia- cyk!!!. Kwestia nastawienia. Ważne też, by ktoś z boku stał i pomagał, mniej się naszarpiemy. Raźniej jest.
Wierzę, że dasz radę
Trudność może jedynie sprawić rozpołowienie tych dwóch blach od siebie. Wiemy wszyscy, że siedzą na kołnierzach. Ale i tak nie ma z tym problemu. Poprostu trzeba je na stole spasować i opiłować kołnierze dookoła, by sobie luźno, w siebie wchodziły
Sokrates, odpocznij i podejdź do tematu drugi raz, spokojnie, bez nerwów, bo to nic nie daje- poważnie
PS. Co ja mam powiedzieć. Kanał na powietrzu, dookoła pole, wilki jakieś, pizga, że mało mi łba nie urwie. Robi się, wargi zagryzam, aż leci krew, w międzyczasie jeszcze focia- cyk!!!. Kwestia nastawienia. Ważne też, by ktoś z boku stał i pomagał, mniej się naszarpiemy. Raźniej jest.
Wierzę, że dasz radę
Nr. telef. 501259455
Czesc,
mam takie pytanko, wymienilem gumy stabilizatora na poliuretan jakies 4 tys km temu.
Teraz trzeszcza jak stary tapczan, masz jakies rady na to?
Smaru uzylem mnostwo (tego ktory byl wraz z PU)
mam takie pytanko, wymienilem gumy stabilizatora na poliuretan jakies 4 tys km temu.
Teraz trzeszcza jak stary tapczan, masz jakies rady na to?
Smaru uzylem mnostwo (tego ktory byl wraz z PU)
- belial666
- Forumowicz/ka
No to lipa bo to smar ktory wysycha( montażowy). Trzeba bylo swoj jakis zastosować. Smaruj jeszcze raz
Nr. telef. 501259455