Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 16 paź 2019, 19:08

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 15 mar 2014, 11:43 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 maja 2008, 0:00
Posty: 1354
Lokalizacja: Wodzislaw Sl., Poland
Cześć.
Zakupiłem takie cudo - http://allegro.pl/interfejs-diagnostycz ... 02241.html

Na Lumie 920 ściągnąłem taki oto programik - http://www.windowsphone.com/pl-pl/store ... 735854493c
oraz taki - http://www.windowsphone.com/pl-pl/store ... ea7536a337

Niestety z Lybrami chyba to nie współpracuje.
Ktoś ma doświadczenia w tym temacie ?
http://www.windowsmania.pl/dyskusja-ogo ... chod-8634/

Z innymi samochodami to działa.
Słabe możliwości ale troszkę zabawy jest i można sobie błędy kasować.
Czy to się da z naszymi Lybrami uruchomić ?

_________________
Lancia Lybra SW 2,4JTD


Na górę
PostDodany: 12 maja 2014, 23:20 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 08 kwie 2014, 22:21
Posty: 26
Lokalizacja: Warszawa
Tak mam, poczytaj nt nieszczęsnego opornika w tym interfejsie :( Mam podobny i w Subaru działało w Lanci nie - tzn działało tylko z ECU, z resztą (body, skrzynia) nie chciało.
Dla sprawdzenia potestuj z Multiscanem.

Najłatwiej sprawdzić interfejsc mierząc oporność między CAN high a low jeżeli wystepuje to masz ten zbędny opornik, u mnie po pozbyciu się opornika wszystko zadziałało.
Na telefonie używałem też Torque - bez problemów.

_________________
Lancia Musa 1.4 16v
Subaru Outback 3.0H6
Pozdrawiam
Marcin


Na górę
PostDodany: 13 maja 2014, 0:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 02 maja 2011, 21:04
Posty: 334
Lokalizacja: Warszawa
Na stronie http://forum.multiecuscan.net/viewforum.php?f=6 jest objaśnienie jak naprawić. Tak dla potomności - są interfejsy z przełącznikami.


Na górę
PostDodany: 13 maja 2014, 0:43 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 10167
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Jak już pisałem koledze w jednym z tematów, pierwszym problemem jest to, że w przeciwieństwie do Musy czy Thesis, w Lybrze samym ELMem bez adapterów tudzież, bez modyfikacji połączeń wewnątrz da się połączyć chyba tylko z ECU - reszta wymaga krosowania pinów.
Do tego ogólnie ciężko się połączyć zarówno z ECU w Lybrze (podobnie i w AR156) programami uniwersalnymi. Próbowałem kilkoma "uniwersalnymi" scanerami łączyć się z Lybrą za pomocą VAG-COM (niebieski z przełącznikiem od Viakena) na USB i zazwyczaj albo się nie łączyły, albo pokazywały głupoty. Zatem z najprostszych wersji pozostaje FES tudzież MES, a na telefony FES Mobile. Tu jest kolejny problem - potrzebne jest urządzenie z Windows Mobile bądź CE, a wspomniana Lumia ma Winowsa Phone, na którym FES Mobile nie rusza.

Jak koledzy radzą sprawdź czy również nie masz tego zbędnego rezystora:
:link:

Jeśli go nie ma, a koniecznie chcesz tym się połączyć to spróbuj programem Torque Pro (o ile jest dostępny na Lumię, tudzież jeśli masz dostęp do telefonu z Androidem to ściągnij na niego i spróbuj.)

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl