Thesis - czujnik poziomowania świateł
Thesis - czujnik poziomowania świateł
W którym miejscu mieści się przedni czujnik i jak się do niego dostać??
Mikuś dziękuje
Mikuś dziękuje
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
Re: thesis-czujnik poziomowania świateł
Przedni jest zamocowany po prawej stronie auta na belce i łącznikiem do drążka stabilizatora. Dostaniesz się do niego jak zdejmiesz prawe koło. Tylny też jest po prawej stronie auta zamocowany na dolnym wahaczu i do stabilizatora łącznikiem jak dobrze pamiętam.
Re: thesis-czujnik poziomowania świateł
Dzięki wielkie...już naprawione Lucjan wyświetlił błąd i okazało się że ten "łącznik,dźwigienka" się rozczepił....Już wszystko gra i buczy..LUKIThesis pisze:Przedni jest zamocowany po prawej stronie auta na belce i łącznikiem do drążka stabilizatora. Dostaniesz się do niego jak zdejmiesz prawe koło. Tylny też jest po prawej stronie auta zamocowany na dolnym wahaczu i do stabilizatora łącznikiem jak dobrze pamiętam.
Mikuś dziękuje.
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
Re: Thesis - czujnik poziomowania świateł
Nie ma za co. Gratulację rozwiązania problemu
A tak na marginesie gdy wyświetli się błąd poziomowania lamp, a jest spowodowany czujnikiem poziomowania (uszkodzony/ wiązką uszkodzona/ urwany łącznik ) to nie ma potrzeby usuwać błędu urządzeniem diagnostycznym jeśli usunie się uszkodzenie, zaniknie sam, zaś błąd poziomowania spowodowany wyjęciem lampy na włączonym zapłonie lub włączeniem zapłonu z wyjętą lampą należy usuwać urządzeniem diagnostycznym ( examinerem ) bo po włożeniu lampy na miejsce nie zniknie.
A tak na marginesie gdy wyświetli się błąd poziomowania lamp, a jest spowodowany czujnikiem poziomowania (uszkodzony/ wiązką uszkodzona/ urwany łącznik ) to nie ma potrzeby usuwać błędu urządzeniem diagnostycznym jeśli usunie się uszkodzenie, zaniknie sam, zaś błąd poziomowania spowodowany wyjęciem lampy na włączonym zapłonie lub włączeniem zapłonu z wyjętą lampą należy usuwać urządzeniem diagnostycznym ( examinerem ) bo po włożeniu lampy na miejsce nie zniknie.
Panowie, podepnę się do tematu:
Przy wyciąganiu skrzyni okazało się że jakiś gamoń zgubił osłonkę kostki od przedniego czujnika i kable na wejściu do kostki skorodowały. Ma ktoś może pomysł skąd takową wytrzasnąć, albo ktoś może przypadkowo dostał kupując używany czujnik?
Nie chciałbym robić cepelii i po jednym konektorku w czujnik wpinać.
Przy wyciąganiu skrzyni okazało się że jakiś gamoń zgubił osłonkę kostki od przedniego czujnika i kable na wejściu do kostki skorodowały. Ma ktoś może pomysł skąd takową wytrzasnąć, albo ktoś może przypadkowo dostał kupując używany czujnik?
Nie chciałbym robić cepelii i po jednym konektorku w czujnik wpinać.
FFE (F**K Fuel Economy) teraz AR156SW 2,4JTD20V -mała szara ropucha, Flavia Berlina 1.8, Honda CB750K , nowa pasja: Motobecane M2 250ccm SV JAP-iszon z1929 roku.
były:
BMW1602, Manta A SR, BMW528i rekin, Argenta VX, Thema 3,0V6LS, Thesis 3,2V6
były:
BMW1602, Manta A SR, BMW528i rekin, Argenta VX, Thema 3,0V6LS, Thesis 3,2V6
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
U mnie jak walczyli ze skrzynią to też połamali kostkę ale tak doszczętnie i kostkę kupiłem używaną od Pana z Zakrętu pod Wawą.
- Alley
- Forumowicz/ka
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Właśnie też mi się urwał kabelek na czujniku przy prawym kole przy samej wtyczce. Podlaczyłem go na krótko do kostki tak na słowo honoru i błąd nie zniknął. Powinien od razu czy po kilku próbach? Jakiś namiar na takie kostki w necie można prosić? Średnio chce mi się jechać do Wawy po jedną kostkę :p
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, 23:09 przez Alley, łącznie zmieniany 1 raz.
537-407-123
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność ? w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Alley jak się z gościem dogadasz to mogę kostkę dla Ciebie odebrać bo mam do niego rzut przysłowiowym beretem.
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011
była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005
była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005
- Alley
- Forumowicz/ka
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Tylko LUKIThesis jakby jakieś dane kontaktowe podrzucil albo cos
537-407-123
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
Poszło na PW.
Witam
Czy ktoś dysponuje zdjęciami, w którym miejscu znajdują się czujniki poziomowania świateł tył i przód, doczytałem, że z prawej strony, jestem wzrokowcem, łatwiej zlokalizuję widząc.
Wyświetla się błąd na wyświetlaczu między zegarami i "pika" co kilka sekund.
Może to coś innego. Pomoże ktoś???
Marcin 2.4JTD 10v Emblema
Czy ktoś dysponuje zdjęciami, w którym miejscu znajdują się czujniki poziomowania świateł tył i przód, doczytałem, że z prawej strony, jestem wzrokowcem, łatwiej zlokalizuję widząc.
Wyświetla się błąd na wyświetlaczu między zegarami i "pika" co kilka sekund.
Może to coś innego. Pomoże ktoś???
Marcin 2.4JTD 10v Emblema
Pozdrawiam
Marcin 2.4JTD 10v Emblema 2002
Marcin, blad czujnika sie pokazuje na displayu ale z tegi co pamietam nie pika caly czas. Raz tylko, sygnalizujac blad. Potem zostaje zapolona ikonka.
Zrób pikczera co masz na display u.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Zrób pikczera co masz na display u.
- bogdan
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
oj pika pika aż prawy wahacz na pewno rozpoznasz element
Ostatnio zmieniony 30 maja 2017, 17:10 przez bogdan, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki. Może nie czujniki są powodem. Światła świecą bardzo blisko. Sygnał akustyczny jest co kilka sekund ("piknięcie") i odświeża się błąd, na żółto. Taki błąd jest w/g instrukcji obsługi. Później zrobię zdjęcie to umieszczę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
No patrz, a u mnie pika raz. Swoja drogą moze i idealizuje, ale ten blad mialem raptem kilka razy.