Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

Facebook dołącz
Obecny czas: 24 Lip 2014, 07:25

Twój czas na forum: czas w Polsce





Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
PostWysłany: 25 Gru 2012, 13:36 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 Gru 2012, 13:25
Posty: 6
Miejscowość: Wypełnij to pole
Imię: Piotr
Witam jestem nowym posiadaczem tego Auta wczoraj zaczął się mój pierwszy problem gdyż cały czas pali się lewy kierunek jak i na zewnątrz tak i w środku na panelu gdy wyłączę światła jest niby oki kierunek gaśnie ale gdy go włączam to nawet i światła przednie tylne razem z nim się włączają i mrugają. Sprawdzałem bezpieczniki są ok ale jak wyciągnąłem ten od kierunku to żadne światło sie nie paliło nawet kontrolki na panelu z góry dziękuję za pomoc


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 25 Gru 2012, 14:01 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 Paź 2009, 17:57
Posty: 1528
Miejscowość: WIELUŃ / AYLESBURY UK
Imię: Jerzy
Gdybyś szukał przekaźnika to jest pod kierownicą,trzeba zdjąć osłonę.
Miałem troszkę inaczej ,bo u mnie nie świecił tylko mrugał cały czas.
Przyczyną było sklejenie styków przekaźnika.Puknąłem go i gitara.Już rok spokój :D

_________________
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
La più bella è la Lancia


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 25 Gru 2012, 14:13 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 Lut 2010, 22:59
Posty: 1333
Miejscowość: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
Zwarcie jakimś cudem na wyjściu przekaźnika pojawia się + 12v wszystko wskazuje na wajche od kierunków.

_________________
Thema 16VT MK III LX (do odbudowy) Thema 2.0 VIS (dawca organów). FC 16VT, Y 1.2 Cosmopolitam 2000, Punto C


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 25 Gru 2012, 14:32 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 28 Lip 2012, 08:56
Posty: 1272
Miejscowość: Tarnowskie Góry
Imię: adam
Lukasz_TG napisał(a):
Zwarcie jakimś cudem na wyjściu przekaźnika pojawia się + 12v wszystko wskazuje na wajche od kierunków.

... stawiałbym na wajchę gdyby nie "efekt choinki", o którym pisze Piotr2309, a która uaktywnia się po wyłączeniu świateł i włączeniu lewego kierunku. Efekt choinki to typowy problem braku masy a ponieważ auto odpala bez problemów (tak zakładam) a inne odbiorniki prądu pracują normalnie dlatego brak masy występuje w obwodzie zasilania świateł. Niestety szybkie znalezienie usterki w takim przypadku czasem bywa trudne, moim zdaniem należy zacząć od sprawdzania masy (multimetrem) przy światłach przednich i tylnych lamp.

_________________
jest:125p, 126p, M-20, Pajero I, polonez rover, cc900, wartburg 353w, garbus 1302, kappa 3,0, passat, tiguan, junak 350 i ......


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 25 Gru 2012, 15:08 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 Gru 2012, 13:25
Posty: 6
Miejscowość: Wypełnij to pole
Imię: Piotr
już odnalazłem problem zrobiłem tak jak kolega wyżej powiedział kabelki się stykały i na dodatek bezpiecznik który nie był opisany miał zaśniedziałe styki ale dopiero po rozebraniu kierownicy mogłem do tego dojść Wielkie Dzięki :)


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 25 Gru 2012, 16:52 
Online
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Sie 2007, 23:00
Posty: 9422
Miejscowość: Stalowa Wola
Jeszcze radziłbym Ci wymienić wszystkie żarówki w kierunkowskazach, bo słaba żarówka też potrafi spowodować małe zwarcie i zaświecenie się wszystkich kierunków z jednej strony. Ja miałem taki akurat przypadek, niezauważyłem i stopił się przedni kierunek, który musiałem zmienić. A spowodowała to żarówka, która była na wykończeniu.

_________________
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX • Alfa Romeo 156 2.0 16v SelespeedLancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde OlimpiaNysa Towos 522 '86 (do poprawek)YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Image
Image


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 25 Gru 2012, 19:24 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 Gru 2012, 13:25
Posty: 6
Miejscowość: Wypełnij to pole
Imię: Piotr
no najlepsze jest to ze problemem sa kable od poduszek bo ten bezpiecznik który odpiąłem wstawiłem nowy po paru km znow to samo a bez bezpiecznika jest wszystko oki tylko poduszki nie działają


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Twój czas na forum: czas w Polsce


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  


[ Mapa Strony ] [ Regulamin Forum ]

Powered by phpBB © 2000-2012 phpBB Group

Wskaźnik PageRank Katalog SEO