Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 lis 2019, 1:58

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 7 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 05 maja 2011, 18:22 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 kwie 2011, 7:50
Posty: 750
Imię: Tomasz
declamer pisze:
Więc polecam Ci ELM-a. Nie ma uniwersalnego interfejsu do wszystkiego ale jednak ELM jest bardziej uniwersalny i na niego są też ciekawsze programy do diagnostyki np PCMSCAN. Ja mam Fiaty w rodzinie więc zakupiłem sobie VAG-a z przełącznikiem i na razie próbuje go odpalić... (błąd Latency too high). Z tego co pamiętam przy ELM-ie nie miałem takich problemów...
Ale ELM z programami też Fiaty obskoczy dokładnie jak VAG + FES ?

_________________
"Jak pięknie się różnimy..."
DELTA 1.6 MultiJet ORO - EGR & DPF off z nową mapą : 149 KM / 362 Nm - Tramonto / Fiat 500 L PopStar 1.4 95 KM + LPG kolor BLACK / WHITE
Ty nie kupiłeś Lancii . Dostałeś Ją gratis . Zapłaciłeś tylko za udział w przedsięwzięciu ... No i przedsięwzięcie się zes...ło :(
-----------------------------------------


Na górę
PostDodany: 05 maja 2011, 20:13 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 13 lip 2010, 22:29
Posty: 1180
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Gorzyce (woj.śląskie)
thermano pisze:
declamer pisze:
Więc polecam Ci ELM-a. Nie ma uniwersalnego interfejsu do wszystkiego ale jednak ELM jest bardziej uniwersalny i na niego są też ciekawsze programy do diagnostyki np PCMSCAN. Ja mam Fiaty w rodzinie więc zakupiłem sobie VAG-a z przełącznikiem i na razie próbuje go odpalić... (błąd Latency too high). Z tego co pamiętam przy ELM-ie nie miałem takich problemów...
Ale ELM z programami też Fiaty obskoczy dokładnie jak VAG + FES ?
Tak

_________________
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, aktualnie Croma 1,9 150KM :)


Na górę
PostDodany: 16 maja 2011, 19:01 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2010, 11:37
Posty: 36
Skype: so0bel
Imię: Jarosław
Lokalizacja: Warszawa
Witam jestem po wymianie silnika i mam w ogole parę błędów do wykasowania.
Chce sobie kupić Kabel i sciągnąć odpowiedni program.Nie jestem nowicjuszem w sprawach informatycznych, jednak nie do końca rozumiem jak sie odbywa to kasowanie błędów.
Byłby ktoś skory mi pomóc ewentualnie powysyłać linki do jakiś tutoriali jak to zrobić?
Wiem że trochę tych błędów mam a jak dzwoniłem do fachowców to chcą 100 pln od błędu : OOOO

_________________
Jest : Lancia Kappa 2,4 TDS '96
Było: Renault 19 ph1 '90
Mercedes w123 300D '82


Na górę
PostDodany: 16 maja 2011, 21:07 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 13 lip 2010, 22:29
Posty: 1180
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Gorzyce (woj.śląskie)
Ściagnij sobie Fiat Ecu Scan, kup interfejs ELM i przejściówkę na 3piny. Poszukaj wtyku diagnostycznego i to tyle. W FES masz zakładkę z błędami, tam naciskasz clear errors czy jakoś tak i to wszystko. Być może pojawią Ci się błędy ponownie - nic Ci nie da kasowanie błędu jeśli nie usuniesz przyczyny powstania błędów.

_________________
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, aktualnie Croma 1,9 150KM :)


Na górę
PostDodany: 25 maja 2011, 14:29 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8462
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
Panowie specjaliści. Połączyłem się z moim serduchem i pokazało takie dwa błędy:
Załącznik:
błędy.JPG
błędy.JPG [ 75.88 KiB | Przejrzano 6439 razy ]
Widzę jedno zwarcie do masy i przerwany przewód ?
Od czego zacząć poszukiwania tych usterek? Przy okazji hodometr wskazał przebieg 417 kkm, a na blacie jest 231 :lol:
Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 25 maja 2011, 14:55 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 cze 2010, 10:14
Posty: 26
Lokalizacja: Warszawa
Co sądzicie o zakupie takiego zestawu :link: Chcę kupić taki interfejs, żebym mógł podłączyć Kapcia 2.4 benz z 1999 i Punto 1.2 z 2004. Będzie hulać?

_________________
Kappa 2.4 B LX
Punto 1.2
Seicento 1.1
126p 0.65


Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 17:13 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Skróciłem link.


Na górę
PostDodany: 25 maja 2011, 20:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Posty: 1231
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin
Z racji tego, że zamówiłem sobie kabelek do podłączania Lancii do kompa, mam do was prośbę. Wtyczke 3 pinową wpinamy do gniazda diagnostycznego pod kierownicą, ale te dwa krokodylki gdzie? Mase to jeszcze się znajdzie, ale +12V to gdzie dać?

_________________
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 25 maja 2011, 22:28 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8462
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
Ja sobie zrobiłem wtyczkę do gniazda zapalniczki z krótkim kablem plusowym.

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 25 maja 2011, 22:43 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Posty: 1231
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin
A jeszcze powiedzcie mi takie coś, łączyć się z komputerem jak jest silnik uruchomiony, czy jak zapłon tylko włączony czy jak?

_________________
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 25 maja 2011, 22:57 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 mar 2007, 0:00
Posty: 1111
Lokalizacja: kraków
Łączy się na zapłonie lub w trakcie pracy. Jeden krokodylek do plusa przy aku jak jest długi (albo wszędzie tam skąd można wziąć 12V). Drugi krokodylek nie mam pojęcia. Masa we wtyczce 3 pinowej jest na środku.

_________________
czołg v70 d5 `07 AWD- czysta przyjemność
citroen c5 2.0 `09 hdi HYDRO sedan - KOMFORT
Renault Scenic II 1.6b `05 - pakowane taczki i na tym koniec plusów.


Na górę
PostDodany: 25 maja 2011, 23:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Posty: 1231
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin
michalkrk pisze:
Łączy się na zapłonie lub w trakcie pracy. Jeden krokodylek do plusa przy aku jak jest długi (albo wszędzie tam skąd można wziąć 12V). Drugi krokodylek nie mam pojęcia. Masa we wtyczce 3 pinowej jest na środku.
Dzięki ;) Za ten drugi krokodylek sorki, wcześniej widziałem wersje z dwoma krokodylkami, ale teraz jak patrzę na zdjecie to zamówiłem taki z jednym na plusa :D

_________________
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 26 maja 2011, 10:47 
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: 25 lut 2010, 11:26
Posty: 395
Lokalizacja: Warszawa
Czym się praktycznie różnią te dwa kable oprócz ceny?
http://allegro.pl/najlepszy-najtanszy-v ... 64038.html (jest info, że to dla audi/vw..., ale z tego wątku zrozumiałem, że do lybry również pasuje?)
http://allegro.pl/interfejs-fiat-alfa-r ... 69537.html

_________________
1% podatku dla mojego syna


Na górę
PostDodany: 26 maja 2011, 11:05 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8462
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
czachor pisze:
Czym się praktycznie różnią te dwa kable oprócz ceny?
http://allegro.pl/najlepszy-najtanszy-v ... 64038.html (jest info, że to dla audi/vw..., ale z tego wątku zrozumiałem, że do lybry również pasuje?)
http://allegro.pl/interfejs-fiat-alfa-r ... 69537.html
Ten droższy ma już wbudowany przełącznik :
Dzięki wbudowanemu przełącznikowi interfejs w pełni wykorzystuje wszystkie funkcje programu ECU SCAN
Ja dokładnie taki kupiłem i śmiga ;)

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 30 maja 2011, 0:51 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 lip 2010, 19:48
Posty: 253
Lokalizacja: bydgoszcz
Witam
Szukam wykazu błędów air bag w programie Fiatecuscan,szczególnie nr 213.Taki błąd wyskoczył po podpięciu
interfejsu.
Pozdrowienia
Zbyszek55 z Bydgoszczy
Lancia Lybra sw 2,4 jtd

_________________
Lancia Lybra 2.4 JTD SW


Na górę
PostDodany: 30 maja 2011, 15:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Posty: 1231
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin
No dobra, a ja chcąc się połączyć, dowiaduję sie że mam niezarejestrowana wersje Fiat Ecu Scan i nie wiem teraz czym mogę się połączyć z autkiem :(
Pomozecie?

_________________
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 7 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl