Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

Facebook dołącz
Obecny czas: 30 Wrz 2014, 20:51

Twój czas na forum: czas w Polsce





Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
PostWysłany: 02 Lut 2009, 22:55 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Sty 2009, 00:00
Posty: 4
Miejscowość: Warszawa
Witam,
mam problem w postaci zaniku świateł awaryjnych wraz z kierunkowskazami. Problem pojawial się cyklicznie od jakiegoś czasu lecz po jakimś czasie ustępował, aktualnie kierunki i awaryjne znikneły na dobre definitywnie :( bezpieczniki ok więc przyszedł mi do głowy ten nieszczęsny przekaźnik, tyle ż nie moge go namierzyć o jego położeniu nic nie wspomina instrukcja, Czy ktoś jest w stanie mi pomóc, może ktoś wie gdzie on jest bądż ewentualnie licze na inne wskazwki w czym może tkwić problem . Z góry dziękuje serdecznie


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 03 Lut 2009, 09:20 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Maj 2008, 23:00
Posty: 1257
Miejscowość: Wodzislaw Sl., Poland
Za >niemanie< migaczy może odpowiadać wszystko - nie jeteśmy wróżkami niestety.
Do elektryka jedź a nie stresuj się niepotrzebnie.

_________________
Lancia Lybra SW 2,4JTD
Spritmonitor.de


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 03 Lut 2009, 10:32 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Sty 2009, 00:00
Posty: 4
Miejscowość: Warszawa
"wszystko" to może za dużo powiedziane, ale zaiście czynników może być wiele...Zawsze wyjśc należy od podstaw jeśli nie bezpiecznik to zapewne przerywacz. Wróżkami nie jesteśmy ale może i bez takich predyspozycji ktoś wie gdzie ten przerywacz jest umiejscowiony w Lybrze. Stąd moje pytanko...Niestety z braku czasu na samodzielne dłubanie, poddałem się i zdałem się na elektryka w zaprzyjaźnionym serwisie. O wydanym wyroku nie omieszkam poinformować... :?


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 03 Lut 2009, 13:35 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Sty 2009, 00:00
Posty: 4
Miejscowość: Warszawa
i po zabiegu....Lucynka odzyskała błysk w swoich pięknych oczętach :wink: Moja wstępna diagnoza okazała się słuszna , zawiniły dwa przekaźniki (od kierunków i od awaryjnych) Informacyjnie podam ich położenia dla zainteresowanych, jeden jest zintegrowany z przyciskiem od awaryjnych drugi ukryty jest pod obudową kierownicy.


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 03 Lut 2009, 19:07 
od kiedy to w lybrze są dwa przerywacze kierunków 8O 8O 8O 8O
Ktoś cię kol. oskarex przerobił na drobne/przerywacz zintegrowany z wyłącznikiem awaryjnych??????????/ ale dyrdymały,jest tylko jeden przerywacz w wyłączniku pod kierownicą /kolor pomarańczowy/Jeśli to znajomy elektryk no cóż zna się na dzwonkach gazowych i tyle


Góra
  
 
PostWysłany: 03 Lut 2009, 22:23 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Sty 2009, 00:00
Posty: 4
Miejscowość: Warszawa
nie wiem czy zna się na dzwonkach czy nie ale wazne jest dla mnie ze problem zostal rozwiązany, ja mało precyzyjnie moze się wyraziłem miałem na mysli przerywacz który jest tak jak napisałem pod kierownicą i możę nie przerywacz , a " włącznik świateł awaryjnych/przekażnik" mówiąć już całkiem oględnie "przycisk do awaryjnych" Po zdjęciu tego plastiku który sie naciska jest kostka która jest powiedzmy całościa. U mnie niestety wymagały wymiany te dwa elementy gdyż włączając awaryjne na deske pokazywała się cała dyskoteka. To tak na marginesie informacyjnie celem doprecyzowania skoro kolega jest taki skrupulatny, żałuje jedynie, iż nie doczekałem się wcześniej tych namrów na nieszczesny PRZERYWACZ szt. jeden


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 03 Lut 2009, 22:49 
i co by to dało tylko bys sobie bigosu narobił a tak elektryk zarobił a ty szczęśliwy i lucynka tyż :) :) :) :)


Góra
  
 
PostWysłany: 15 Wrz 2010, 20:13 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 09 Wrz 2010, 17:17
Posty: 7
Miejscowość: wałbrzych
który jest dokładnie ten przekaźnik pod kierownicą od awaryjnych ??


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 17 Wrz 2010, 05:19 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 19 Mar 2009, 16:56
Posty: 175
Miejscowość: Warszawa
Przerywacz od kierunkowskazów - przekaźnik jest pod dolną obudową kolumny kierownicy - u dołu przełącznika wielofunkcyjnego (światła, kierunki, wycieraczki...), między szufladkami natomiast jest włącznik świateł awaryjnych - ot cała filozofia.


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 17:13 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 Kwi 2010, 21:09
Posty: 9
Miejscowość: Warszawa
wtrącę w tę dyskusję swoje "5gr",a więc stanąłem przed podobnym problemem jak kolega oskarex jednak w mojej lybrze pzekaźnik kierunkowskazów znajduje się w kolumnie kierowniczej ale od góry i jest koloru niebieskiego i to jest ta tańsza opcja ,kosztująca w serwisie 90zł druga opcja to podobno żółty przekaźnik którego koszt to 500zł


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 22:21 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 Kwi 2010, 21:09
Posty: 9
Miejscowość: Warszawa
oops! wnoszę poprawkę ,przekaźnik jest od dołu kolumny kierowniczej ,a dla wszystkich poszukujących go załączam foto:


Załączniki:
przełączniki.jpg
przełączniki.jpg [ 62.26 KiB | Obejrzany 4015 razy ]
Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 16:54 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 Kwi 2010, 21:09
Posty: 9
Miejscowość: Warszawa
no i po kłopocie przerywacz wymieniony... dodaję zdjęcia niebieskiego uszkodzonego oraz czarnego nowego z aso...


Załączniki:
DSC01439a.jpg
DSC01439a.jpg [ 32.76 KiB | Obejrzany 3974 razy ]
DSC01438a.jpg
DSC01438a.jpg [ 36.09 KiB | Obejrzany 3974 razy ]
DSC01440a.jpg
DSC01440a.jpg [ 38.67 KiB | Obejrzany 3974 razy ]
DSC01441a.jpg
DSC01441a.jpg [ 39.09 KiB | Obejrzany 3974 razy ]
Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 26 Paź 2010, 20:13 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 09 Wrz 2010, 17:17
Posty: 7
Miejscowość: wałbrzych
Marcin 03 mam pytanie czy żeby ściagnąc ten przełącznik wielofunkcyjny czy jak sie to nazywa trzeba ściągnąc kierownice i drugie pytanie kierownica jest przykręcona na dwie sróvbki od tyłu tzn. obudowa (poduszka ) tak ??


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 12 Maj 2011, 10:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Paź 2009, 13:35
Posty: 1891
Miejscowość: Zabrze
Imię: Konrad
Witam,
Dziś rano Bella strzeliła focha, nie działały migacze...(cały czas świeciły)
Szybka lektura forum, i zakup przekaźnika uniwersalnego (Lancia/Alfa/Fiat) u kolegi Patryklancia za 18zł i wszystko działa.
Dodam od siebie że wystarczą 3 śrubki, trzymające osłonę kolumny kierownicy, nic więcej nie trzeba odkręcać, a już na pewno nie kierownicę!:)
Pozdrawiam

_________________
1,8 i-vtec


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Twój czas na forum: czas w Polsce


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  


[ Mapa Strony ] [ Regulamin Forum ]

Powered by phpBB © 2000-2012 phpBB Group

Wskaźnik PageRank Katalog SEO