Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 25 cze 2018, 21:06

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: 18 maja 2017, 20:54 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 09 lip 2013, 10:14
Posty: 4
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Cześć!

Dzisiaj podczas jazdy stało się coś dziwnego z elektryką ;/ Jadąc przez miasto z włączoną klimatyzacją, radiem itd...Nagle radio zgasło (wyświetlacz czarny, nic nie działa), klima przestała działać, nie działa klakson, brak świateł stop, brak awaryjnych, przy włączonych kierunkowskazach na tylnych lampach dyskoteka. Wraz z kierunkiem miga stop itd. Światła przednie, swiatlo wsteczne, szyby - działają normalnie.

Sprawdziłem na szybko bezpieczniki - tylko od klimy był przepalony, wymieniłem - nic nie dało. Dalej tak samo. Auto normalnie odpala, ładowanie jest.

Możecie podpowiedzieć co może być nie tak? Auto dużo jeździ i muszę to szybko naprawić. Może brak masy albo całą skrzynkę z bezpiecznikami szlak trafił ;/

Pozdrawiam


Na górę
Post: 18 maja 2017, 21:12 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2012, 18:15
Posty: 2385
Skype: pr2em0
Imię: Przemek
Lokalizacja: Chojna - ZGR
Cytuj:
Cześć!

Dzisiaj podczas jazdy stało się coś dziwnego z elektryką ;/ Jadąc przez miasto z włączoną klimatyzacją, radiem itd...Nagle radio zgasło (wyświetlacz czarny, nic nie działa), klima przestała działać, nie działa klakson, brak świateł stop, brak awaryjnych, przy włączonych kierunkowskazach na tylnych lampach dyskoteka. Wraz z kierunkiem miga stop itd. Światła przednie, swiatlo wsteczne, szyby - działają normalnie.

Sprawdziłem na szybko bezpieczniki - tylko od klimy był przepalony, wymieniłem - nic nie dało. Dalej tak samo. Auto normalnie odpala, ładowanie jest.

Możecie podpowiedzieć co może być nie tak? Auto dużo jeździ i muszę to szybko naprawić. Może brak masy albo całą skrzynkę z bezpiecznikami szlak trafił ;/

Pozdrawiam
Posprawdzaj na spokojnie bezpieczniki oraz dodatkowo miernikiem czy jest napięcie na tablicy w danym bezpieczniku. Dodatkowo zajrzyj pod maskę na aku też są bezpieczniki. Przy aku też jest przekaźnik od klimy tak na marginesie.

Klima sprawna, serwisowana? Nabijałeś ostatnio?

_________________
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II


Na górę
Post: 18 maja 2017, 21:24 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 09 lip 2013, 10:14
Posty: 4
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Akurat byłem w trasie to sprawdziłem na chodniku tyle ile mogłem;/ Bezpieczniki na aku też ok. Klima była nabijana i odgrzybiana na początku maja. Byłem przy tym, według mechanika działa jak nowa. Nabito 675g.
Niestety auto pojechało dalej w trasę i nie mam jak teraz dokładnie sprawdzić. Ale jak uda się to zrobić dam znać co było.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]