Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 21 cze 2018, 00:31

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: 11 kwie 2017, 15:12 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 10 maja 2016, 20:40
Posty: 40
Imię: Piotr
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Hej. Mam problem z nawiewem tzn wentylator się nie włącza.
Zaczynając od początku ostatnio spalił się wentylator ale mam drugą Lybrę z której przełożyłem sprawny. Włączam nawiew a tu nic. Panel, regulacje wszystko działa tylko wentylator nie reaguje. Nie mogłem nigdzie znaleźć bezpiecznika i przekaźnika które za niego odpowiadają. Pomóżcie drodzy Koledzy :( gdzie ich szukać? Co może być przyczyną?


Ostatnio zmieniony 11 kwie 2017, 23:11 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami! Regulamin działu technicznego!


Na górę
Post: 12 kwie 2017, 00:03 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lis 2005, 00:00
Posty: 2914
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: WPR
Szukaj w bezpiecznikach przy plusie akumulatora. (takie duże)
40A chyba.


Na górę
Post: 12 kwie 2017, 22:04 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 10 maja 2016, 20:40
Posty: 40
Imię: Piotr
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Ale tam jest bezpiecznik od klimatyzacji. Jeszcze nie sprawdziłem czy jest ok ale tak jak pisałem wszystko poza dmuchawą działa, nawet kompresor się załącza.


Na górę
Post: 10 cze 2018, 14:09 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 17 paź 2013, 23:43
Posty: 6
Imię: Marek
Lokalizacja: Jaworzno / Czeladź
Mam podobny problem z nawiewem. Spaliło się jedno z uzwojeń wentylatora, dorwałem dmuchawę z A166 - wymagało zmiany wtyczki bo delikatnie się różnią ale piny mają tak samo. Po podłączeniu silnik rusza ale pracuje z jedną małą prędkością. W MESie pojawia się błąd B000C Nieprawidłowość w układzie sterowania wentylatorami, sygnał jest niespójny. (niski sygnał - krytyczny).

Czy ten wentylator jest również niesprawny czy może przewody sterowania powinny być jednak w innej kolejności niż w oryginale?

Po skasowaniu błędu powraca po włączeniu wentylatora.

_________________
Pozdrawiam Marek


był: Fiat Siena 1,2 LPG
jest: Lancia Lybra SW 2,4 jtd 140KM


Na górę
Post: 18 cze 2018, 13:05 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 17 paź 2013, 23:43
Posty: 6
Imię: Marek
Lokalizacja: Jaworzno / Czeladź
Wentylator i sterowanie działa. Trzeba było pozamieniać przewody

https://d.allegroimg.com/original/0356f ... bd83e13aed

Jak podłączyć dmuchawę z A166 5.728.216.00:
Lybra - Alfa
Grube przewody we wtyczce
pomarańczowy - czarno pomarańczowy
czarny - czarny

Cienkie - sterowanie
niebiesko zielony - szary
biało brązowy - czerwony
szaro czarny - zielony

_________________
Pozdrawiam Marek


był: Fiat Siena 1,2 LPG
jest: Lancia Lybra SW 2,4 jtd 140KM


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]