Lybra 2.4 JTD - gdzie szukać regulatora ciśnienia paliwa?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
Lybra 2.4 JTD - gdzie szukać regulatora ciśnienia paliwa?
Tak jak w temacie nie bardzo wiem w którym miejscu i czy samamemu uda mi się dobrać do regulatora ciśnienia paliwa. Samochód przełączył się w tryb awaryjny i nie ma mocy po podłączeniu pod komputer wyskakuje błąd za wysokie wskazania ciśnienia paliwa na listwie.
Re: Lybra 2,4 jtd gdzie szukać regulatora ciśnienia paliwa??
Jeśli na listwie to zawór jest na listwie, ale to cześć praktycznie nie do naprawy bo przyczyna nie musi być w tym zaworze on tylko monitoruje ciśnienie i zabezpiecza przed negatywnymi skutkami.Maru$ pisze:Tak jak w temacie nie bardzo wiem w którym miejscu i czy samamemu uda mi się dobrać do regulatora ciśnienia paliwa. Samochód przełączył się w tryb awaryjny i nie ma mocy po podłączeniu pod komputer wyskakuje błąd za wysokie wskazania ciśnienia paliwa na listwie.
-
- Kontakt:
tak tylko na listwie jest czujnik ciśnienia paliwa jego wczoraj wykręcałem i dalej jest to samo czy jest wpięty czy wypięty zero reakcji. Wyczytałem że ktoś kiedyś miał taki sam problem i podobno pomogło wyczyszczenie regulatora ciśnienia paliwa w pompie paliwowej. potrzebował bym fotki gdzie tego szukać i jak się za to zabrać.
Bo przecież wiadomo czujnik ciśnienia paliwa nie wytwarza tego ciśnienia tylko je mierzy i informuje/zabezpiecza przed nadmiernym lub za niskim ciśnieniem, a samym ciśnieniem zajmuje się pompa i regulator na tej pompie.Maru$ pisze:tak tylko na listwie jest czujnik ciśnienia paliwa jego wczoraj wykręcałem i dalej jest to samo czy jest wpięty czy wypięty zero reakcji. Wyczytałem że ktoś kiedyś miał taki sam problem i podobno pomogło wyczyszczenie regulatora ciśnienia paliwa w pompie paliwowej. potrzebował bym fotki gdzie tego szukać i jak się za to zabrać.
-
- Kontakt:
Re: Lybra 2,4 JTD - gdzie szukać regulatora ciśnienia paliwa
ma ktoś jakieś zdjęcie w którym miejscu mam szukać tego regulatora w moim samochodzie??
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Regulator ciśnienia paliwa jest osadzony na końcu pompy wysokiego ciśnienia. Jak to znaleźć? Sama pompa jak i ten regulator jest, stojąc na wprost otwartej maski samochodu, jest za silnikiem po lewej jego stronie. Na środku, mniej więcej, jest filtr paliwa, od którego jeden wężyk idzie do takiego elementu w kształcie litery H tylko poziomo umieszczonej - jest to rozdzielacz bodajże. A pod nim można powiedzieć jest pompa, na końcu której jest osadzony regulator przykręcony na dwie śrubki. Dochodzi do niego wtyczka z przewodami.
-
- Kontakt:
O to właśnie mi chodziło wielkie dzięki jak zejdą trochę mrozy to się za to zabiorę bo dzisiaj -16 a nie mam ogrzewanego garażu:P
tak to wyglada KLIK
- redy19
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Możecie zamieścić fotke gdzie szukać tego regulatora ?
jak otworzysz maskę to po lewej stronie na wysokości rogu osłony (o ile pamięć mnie nie myli
) tak jak na zdjęciu, patrz za wężykami

Była:
Lybra 2.4JTD Intensa '03
Lybra 2.4JTD Intensa '03
- redy19
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
w 1.9 jest tak samo ?
Re: Lybra 2.4 JTD - gdzie szukać regulatora ciśnienia paliwa
wygląda na to że w tym samym miejscu