Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 paź 2018, 18:00

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 12 gru 2006, 20:23 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 paź 2006, 0:00
Posty: 332
Lokalizacja: Olsztynek
Witam,
To lekturze instrukcji obsługi naszly mnie pytania:
1. czy macie w lybrach domykanie szyb w centralnym zamku? Poprzez przytrzymanie przekręconego kluczyka w zamku?
2. czy macie impulsowe sterowanie szybami? Tzn. po dłuższym nacisnieciu szyba się otwiera/zamyka całkowicie?


Na górę
PostDodany: 12 gru 2006, 21:26 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20001
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
ad 1. A kto zamyka auto z kluczyka ? 8O
ad 2. Tak, szyba po stronie kierownika.

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Na górę
PostDodany: 12 gru 2006, 21:44 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 paź 2006, 0:00
Posty: 332
Lokalizacja: Olsztynek
"Nat" pisze:
ad 1. A kto zamyka auto z kluczyka ? 8O
Pewnie nikt ;) ale wkurza mnie coś co powinno być a czego w LT nie podłączyli poprawnie
"Nat" pisze:
ad 2. Tak, szyba po stronie kierownika.
Szkoda, że u mnie też to nie działa :(
Szyba po stronie kierownika i szyba po stronie pasażera wg. instrukcji powinna też mieć impulsowe sterowanie.


Na górę
PostDodany: 12 gru 2006, 22:12 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 09 mar 2005, 0:00
Posty: 1213
a moze w Twojej wersji ma tak byc


Na górę
 Tytuł: sterowanie szyb
PostDodany: 12 gru 2006, 22:16 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 paź 2006, 0:00
Posty: 147
Lokalizacja: Toruń
Witam
Na pierwsze nie potrafie odpowiedziec, bo zamykam z pilota i wszystkie szyby sie domykaja bez problemu (i przednie i tylne), a na drugie to moge powiedziec, ze tez nie mam problemu :) I w drzwiach kierowcy i pasazerow wszystko dziala bez zarzutu :)

_________________
Lybra 1,8 - już nie :(


Na górę
PostDodany: 12 gru 2006, 22:40 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20001
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
"Blash" pisze:
a moze w Twojej wersji ma tak byc
Ale domykanie raczej nie było w standardzie? A jesli już, to napewnio nie było z kluczyka, tylko również z pilota.
Słowem, jeśli masz domykanie tylko z kluczyka, to jakiś magik coś źle podłączył. Chyba czeka Cię wizyta u elektryka.

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Na górę
PostDodany: 18 gru 2006, 9:57 
domykanie z kluczyka w wersji oryginalnej nie - robione z dodatkowym alarmem 100 PLN od szyby,
a impulsowe sterowanie szybami - tak, obie z przodu....


Na górę
   
PostDodany: 07 lut 2007, 18:46 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2007, 0:00
Posty: 51
Lokalizacja: Pyrzyce
impulsowe zamykanie jest u mnie tylko od kierowcy

_________________
POZDRAWIAM PROPER


Na górę
PostDodany: 07 lut 2007, 19:13 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 sty 2006, 0:00
Posty: 206
Lokalizacja: Gliwice
Domykają sie z kluczyka po przekręceniu i przytrzymaniu tak jak i otwierają (niezależnie od alarmu). A impulsowo tylko szyba kierowcy.


Na górę
PostDodany: 08 lut 2007, 9:43 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20001
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Mart, jestes pewien? U mnie tez impulsowe tylko pos tronie kierowcy...

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Na górę
PostDodany: 08 lut 2007, 9:54 
"Nat" pisze:
Mart, jestes pewien? U mnie tez impulsowe tylko pos tronie kierowcy...
jeszcze dziś sprawdzę - jak mi z głowy nie wyleci....
nie często jeżdżę jako pasażer moim samochodem, ale wydawało mi się że po obu stronach....


Na górę
   
PostDodany: 09 lut 2007, 11:03 
"Mart27" pisze:
wydawało mi się że po obu stronach....
U mnie wszystkie szyby otwierają się impulsowo . Ale zamykają się impulsowo tylko u kierowcy.


Na górę
   
PostDodany: 23 lut 2007, 20:37 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2007, 0:00
Posty: 51
Lokalizacja: Katowice
U mnie wszystkie szyby działają impulsowo od momentu ,, nauczenia ich tego " - tzn. otwierałem szybę do dolnego punktu i po ok. 10 sekundach puszczałem przycisk a później zamykałem szybę i znowu trzymałem wciśnięty przycisk w tej pozycji.
Właściwie działało to przez kilka miesięcy do dzisiaj bo trzy szyby podczas domykania blokują się co kilka centymetrów - otwieranie działa bez problemu.

pozdrawiam Wszystkich

_________________
Lybra SW 2,4jtd ( grafit z czarnym daszkiem )


Na górę
PostDodany: 23 lut 2007, 22:19 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 sty 2007, 0:00
Posty: 391
"AndrzejS" pisze:
U mnie wszystkie szyby działają impulsowo od momentu ,, nauczenia ich tego " - tzn. otwierałem szybę do dolnego punktu i po ok. 10 sekundach puszczałem przycisk a później zamykałem szybę i znowu trzymałem wciśnięty przycisk w tej pozycji.
Właściwie działało to przez kilka miesięcy do dzisiaj bo trzy szyby podczas domykania blokują się co kilka centymetrów - otwieranie działa bez problemu.

pozdrawiam Wszystkich
mechanizmy mają zabezpieczenia przeciążeniowe - może coś zamarzło i dlatego ciężko idzie a silniki co chcwila sie odcinają żeby sie nie sfajczyć?


Na górę
PostDodany: 24 lut 2007, 12:42 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2007, 0:00
Posty: 51
Lokalizacja: Katowice
Faktycznie coś zamarzło - dzisiaj ( po nocy w garażu ) działa już od strony kierowcy.
Byle do wiosny.
Dzięki i pozdrawiam

_________________
Lybra SW 2,4jtd ( grafit z czarnym daszkiem )


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl