Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 paź 2018, 17:35

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 07 lis 2012, 15:05 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8456
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
Druciarstwo wytrzymuje najdłużej ;)

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 07 lis 2012, 17:29 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9695
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Jeżeli jeszcze ten łącznik tam jest tj. z jednej strony się trzyma to patent na opaski działa :D

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 08 lis 2012, 10:28 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 kwie 2012, 14:43
Posty: 437
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Warszawa
no to podrutuję w weekend i dam znać jak mi poszło.
Pozdrawiam

_________________
Jest:
Lancia Lybra 2.4 jtd Intensa Bi-Colore/Virus by RAMZES
Były:
Alfa 156 2.0 T.S
Fiat Tempra 1.6 8v


Na górę
PostDodany: 08 lis 2012, 12:46 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9695
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Na początek samochód na kanał i sprawdź jak się mają czujniki położenia na zawieszeniu i czy łączniki jeszcze się trzymają.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 08 lis 2012, 13:59 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lut 2012, 10:17
Posty: 2387
Imię: Wojtek
Lokalizacja: Warszawa
potwierdzam że są dwa - jedne z przodu z prawej strony przykręcony gdzieś w okolicach końcówki stabilizatora,

drugi z tyłu - polecam spojrzenie do Epera :)

_________________
BMW E39 Touring - 4,4 V8


Na górę
PostDodany: 08 lis 2012, 15:06 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9695
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
To już trzeba looknąć albo w Epera albo pod samochód. W Alfie są oba z lewej strony.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 08 sty 2013, 21:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lis 2007, 0:00
Posty: 77
Lokalizacja: Kraków
U mnie prawy xenon wali po oczach lewy swieci metr od auta jutro zagladne i zadrutuje bo jest z prawej strony ale nie sprzężony z wahaczem, ciekawe czy pomoże


Na górę
PostDodany: 16 lut 2013, 20:52 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 mar 2008, 0:00
Posty: 506
Imię: Scott
Lokalizacja: Radzionków
No i jak tam Panowie (i Panie) wygląda temat samopoziomowania ksenonów? Ktoś rozwiązał problem?
Bo u mnie się właśnie pojawił.... Tzn. gość naprawił mi cięgno z przodu z prawej i przez pewien czas lampy się poziomowały ładnie. Ale po tygodniu jazdy znów świecą w ziemię i nie poziomują się. Nie zaglądałem na te czujniki jeszcze więc nie wiem czy coś tam po prostu permanentnie się urywa czy cholera wie??
Wg epera czujnik jest z przodu po prawej od drążka stabilizatora oraz z tyły na lewym wahaczu.
Postaram się to obadać w tygodniu jakoś. Przynajmniej przód. Czy ktoś się do tego dobierał? wystarczy zdjąć koło aby uzyskać dostęp albo lepiej z kanału?

_________________
Alfa Romeo 159 SW ti 2.0jtdm '09
Lancia Ypsilon 1.4 16V '06

Lancia Lybra SW 1.9JTD LX '01
Lancia Dedra SW 1.9TDS LS '97
Opel Corsa 1.2i JOY '93
Fiat 125p '87 + Fiat Argenta 2.0i '82 --> FIAT 125 2000 iniezione eletronica
* * * OBERSCHLESIEN... mein Vaterland * * *


Na górę
PostDodany: 17 lut 2013, 14:03 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9695
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Wystarczy podnieść samochód na podnośniku i powinieneś mieć dostęp ;)

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 22 lut 2013, 18:18 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 mar 2008, 0:00
Posty: 506
Imię: Scott
Lokalizacja: Radzionków
FXX pisze:
Wystarczy podnieść samochód na podnośniku i powinieneś mieć dostęp ;)
Sprawa załatwiona.
Do przedniego czujnik jest dostęp po zdjęciu koła, lub nawet bez ściągania po skręceniu na maksa w lewo.
Miałem urwane i wykrzywione cięgno. Naprawiłem to już.

_________________
Alfa Romeo 159 SW ti 2.0jtdm '09
Lancia Ypsilon 1.4 16V '06

Lancia Lybra SW 1.9JTD LX '01
Lancia Dedra SW 1.9TDS LS '97
Opel Corsa 1.2i JOY '93
Fiat 125p '87 + Fiat Argenta 2.0i '82 --> FIAT 125 2000 iniezione eletronica
* * * OBERSCHLESIEN... mein Vaterland * * *


Na górę
PostDodany: 07 sty 2017, 19:30 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 maja 2014, 23:12
Posty: 294
Imię: Artek
Lokalizacja: Gliwice
To ja mam własnie tez problem. Po przekręceniu kluczyka na zapłon słychać poziomowanie się xenonów, ale nie poziomują się do poprawnego poziomu. Światła mijania świecą metr od auta, a drogowe jak kiedyś mijania. Jak mniej więcej wygląda ten czujnik? I gdzie go znajde. Z góry dziękuję za pomoc.


Na górę
PostDodany: 07 sty 2017, 21:22 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9695
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Najpierw podłącz się z komputerem z centralką ksenonów i looknij czy nie podaje jakichś błędów.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 07 sty 2017, 22:07 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 maja 2014, 23:12
Posty: 294
Imię: Artek
Lokalizacja: Gliwice
FXX pisze:
Najpierw podłącz się z komputerem z centralką ksenonów i looknij czy nie podaje jakichś błędów.
Okey jutro sprawdzę, a co może mi wywalić za błąd? Fes da radę?

Wysłane z Galaxy s7 EDGE


Na górę
PostDodany: 07 sty 2017, 22:27 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9695
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Jak masz niebieski kabelek z przełącznikiem i FESa to dasz radę ;)
Może właśnie wyrzucić błąd konkretnego czujnika, będzie wiadomo gdzie szukać.

Jeśli nie będzie błędów to można sprawdzić jakie położenie każdego z czujników widzi centralka.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 07 sty 2017, 23:10 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 maja 2014, 23:12
Posty: 294
Imię: Artek
Lokalizacja: Gliwice
FXX pisze:
Jak masz niebieski kabelek z przełącznikiem i FESa to dasz radę ;)
Może właśnie wyrzucić błąd konkretnego czujnika, będzie wiadomo gdzie szukać.

Jeśli nie będzie błędów to można sprawdzić jakie położenie każdego z czujników widzi centralka.
Pierwszy raz będę to robił, może to opanuje :)

Wysłane z Galaxy s7 EDGE


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl